A szélsőjobbos "nagymagyarokat" nem zavarja, hogy nemzeti nagyjaink többsége liberális volt, úgy mint Petőfi, Széchenyi, Kossuth és még sokan mások? Őket is ugyanúgy lipsiknek tartják?
Szerintem egy mai mérsékelt jobb oldali, sokkal liberálisabb, mint 150 éve, aki akkor annak számított.
Ami manapság ilyen címszó alatt megy az tiszta elmebaj!
"Nagymagyar" vagyok, ha úgy tetszik.
Azért a fent említett három személy három különböző politikai vonulatot képviselt. Petőfi ugyan nem volt kifejezetten politikus, de ha kicsit utánaolvasnál, akkor tudnád, hogy Széchenyi és Kossuth elé ellentétes nézeteket vallottak. Mégis Batthyány mögött egy kormányban ültek átmenetileg, mikor az ország érdeke úgy kívánta. Na, erre nem lennének a maiak képesek, akármelyik oldalt nézzük. De hát csak össze kell hasonlítani Széchenyi neveltetését, tudását, emberségét, gondolkodásmódját, politikai kultúráját és a maiakét... Köszönőviszonyban sincsenek.
Hozzáteszem, amit a XIX. században liberalizmusnak hívtak, az nem az, mint ma. Bár én a XIX. századi liberalizmussal sem értenék mindenben egyet, de akkor sem ugyanaz volt a célja, mint ma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!