Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ti nem féltek, hogy utcára...

Ti nem féltek, hogy utcára kerültök a vírus miatt?

Figyelt kérdés
Saját ingatlanom nincs, évek óta albérletben élek. Sajnos esélyes, hogy az én munkám is veszélybe kerül, ha pedig elveszítem a munkám, nem tudom fizetni az albérletet sem, és ki fog tenni a tulaj. Ráadásul jelenleg határozott idejű szerződésem van, amiben benne van, hogy ha nem tudom fizetni a lakbért, vagy idő előtt felmondom akkor bye-bye kaució, ami több mint 200 ezer forint, és így még olcsóbb szobát sem fogok tudni kivenni, mert nem lesz pénzem a kaucióra.

2020. márc. 15. 09:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Mond meg neki, hogy vonja a kaucióból addig...
2020. márc. 15. 09:53
 2/12 anonim ***** válasza:
35%

Ilyenkor lehet azt csinálni, hogy nem költözöl ki, hanem indítson a tulaj polgári pert, és döntse el a bíróság, hogy kinek van igaza. Ez általában minimum egy évig el szokott tartani.

Már, ha egyébként a tulaj ne lenne vele tisztában, hogy mit jelent egy rendkívüli állapot.

2020. márc. 15. 10:11
 3/12 anonim ***** válasza:
80%
Én albérletben élek, de tudok távmunkában dolgozni, így nem félek. Jelentős megtakarításom van, várom a zuhanó ingatlanárakat, akár még jól is kijöhetek az egészből.
2020. márc. 15. 10:20
 4/12 anonim ***** válasza:
96%

"Sajnos esélyes, hogy az én munkám is veszélybe kerül"

Most rengeteg takarítót keresnek, pl. kórházakba, tele van hirdetésekkel a net. Napi hétezer forintot is lehet keresni vele. De kezdődnek az idénymunkák is a mezőgazdaságban, ott is el lehet helyezkedni, ideiglenesen.

2020. márc. 15. 10:46
 5/12 anonim ***** válasza:
27%
Menj el kamionosnak. Itt kitörhet Ebola/Cholera/bubópestis együtt, rájuk akkor is szükség lesz és a munkahelyed a lakásod. lol
2020. márc. 15. 10:53
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

"Menj el kamionosnak."

Egy kamionos jogosítvány megszerzése egymillió forint. Hatalmas koponya vagy te is!

2020. márc. 15. 10:57
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező,

hasonló cipőben járunk.

Az, hogy a te állásod is veszélyben van, mit jelent pontosan? Tudod, hogy mikor leszel kirúgva, vagy csak félsz tőle? Tisztázd a helyzetet a feletteseiddel, holnap. Nem holnapután. Holnap. A részleteket is: mekkora forgalomvisszaesés az, amit még elbírnak, mit tudnak/akarnak finanszírozni, milyen sorrendben búcsúznak el a dolgozóktól, stb, minden részlet fontos. Ne hagyd lerázni magad.

Milyen végzettségeid vannak? Mi mindenhez értesz azon kívül, amit most csinálsz? Gondold végig, mi lehet piacképes most.

Ha megkapod az infót a főnökeidtől, készíts egy nem félelemalapú B és C tervet. B terved legyen egy, az ideálishoz közel eső munkahely megtalálása, és C pedig egy átmeneti szükségmegoldás.

Tudósíts a részletekről, hogy ment!

2020. márc. 15. 11:12
 8/12 anonim ***** válasza:
26%
Táppénzre kell menni és akkor nem tud a g_ci kirúgni.
2020. márc. 15. 11:25
 9/12 anonim ***** válasza:
Nem félem, mert saját ingatlanban élek.
2020. márc. 15. 13:16
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem árufeltöltőt és ételkihordókat is keresnek.
2020. márc. 15. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!