Mikor lesz legközelebb miniszterelnök-jelölti vita Magyarországon?
Úgy gondolom, hogy a demokrácia és a politika fontos része a miniszterelnök jelölti vita.
Viszont nálunk ugye most már 14 éve nem volt ilyen, és engem személy szerint zavar, gondolom nem vagyok vele egyedül.
Az egy dolog, hogy a közbeszéd és a kommunikáció botrányos szinten van, az viszont szerintem egyenesen elfogadhatatlan, hogy még 4 évente a választásokra nem lehet egy normális, korrekt vitát összehozni. Mintha Orbán régóta kerülné nem csak a vitákat, de bármilyen olyan hasonló helyzetet is, amikor nem az ő irányítása alatt van minden.
Amíg Orbán van, addig nem lesz vita?
És mégis kivel hmmm?
Gyurcsánnyal? Nézd már meg az ellenzéket.... Tiszta csőcselék. Nincs szüksége Orbánnak ilyesmire, ha lenne akkor lehet kiallna. De így minek?
"Nincs szüksége Orbánnak ilyesmire"
Az országnak van szüksége arra, hogy a pártok vezetői vitázzanak a választások előtt.
Amikor Orbán ellenzékben volt, persze erőltette a vitát.
"2006-ban hasonló forgatókönyv vezette fel a miniszterelnök-jelölti vitát, mint négy évvel korábban. Gyurcsány eleinte húzta az időt, februárban a Fidesz még azzal támadta az MSZP-t, hogy akkori miniszterelnök-jelöltjük ki akar bújni a vita alól. "Úgy látszik, Gyurcsány Ferencnek minden határozott, férfiasnak tetsző kiállása ellenére inába szállt a bátorság, megijedt attól, hogy miniszterelnöki teljesítményét, elképzeléseit, véleményét, nézeteit ütköztetni kell Orbán Viktorral" - nyilatkozta Deutsch."
2006-ban végül 2 vita is volt, az egyik 4(!) párti, itt an róla egy kép, remélem nem baj, hogy az indexről származik, gondolom nem photoshoppolták rá Dávid Ibolyát szándékosan:
Jöttek a DKsok.
Minek a vita, ha mindenkinek van lehetősége elmondani a programját, most már ott a Insta, Twitter, FB...
"
Mintha Orbán régóta kerülné nem csak a vitákat, de bármilyen olyan hasonló helyzetet is, amikor nem az ő irányítása alatt van minden."
Pedig a parlamentben is fel szokott szólalni, meg ott vannak a kisebb nyilatkozatok is, a hivatalos FB oldalán, megtalálod. :)
#5 Senki nem mondta, hogy ez alapján kell dönteni.
Szerintem elvárható lenne, hogy 4 évente legalább az aktuális témákról és problémákról értelmesen vitázzanak a jelöltek, pláne ilyen politikai környezetben, mint ami ebben az országban van. A legritkább esetben fordul elő értelmes párbeszéd, hangulatkeltés, személyeskedés és propaganda ehhez képest mértéktelenül van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!