A magyaroknak miért van ez a parasztromantika fétisük?
Állandóan azt hallom tőlük, hogy vissza kell fejlődni a múltba, legyen megint minden olyan, mint régen vót, mert régen minden jobvót. Bezzeg régen sorkatonaság is vót és ott megtanúták a semmirevaló fijatalok és mindenki költözzön falura, mert ott van az igazi élet és kapálják a kertet, mert régen ez is jobvót, mert régen mindenki szorgalmas vót és minden szabadidejét a kertben töltötte és a budapestiek azok mind semmirevalók, városban élni bűn, mindenki menjen kertet kapálni, meg tartson állatokat.
A normálisabb országokban pont fejlődni akarnak az emberek, jólétben és a lehető legnagyobb kényelemben élni, a magyarok meg valamiért visszafelé akarnak menni, csak nem értem, hogy miért.
Ja, a másik meg, hogy a kormány is folyamatosan nyomatja ezt a pálinkanyakaló, disznótoros, fingó-böfögő, nyújjás pacalos, némethszilárdos kultúrát.
Mire jó ez? Most komolyan ez kell?
Valami nagyon szelektív hallásod, látásod lehet, pl. iskolába sem tanultál semmit.
van egy-két ember akitől hallasz valami hülyeséget, aztán ennyi, itt véged is van.
Szerintem inkább nézz körbe, figyelj oda hogy mit mond a többi ember azon a kettőn kívül és akkor nem írsz majd ilyen ostobaságokat mint ez a kérdés.
Mert a magyar nép nem élt igazi demokráciában, kapitalizmusban. II. vh és előtte kb. feudalizmus, utána kommunizmus, és mind a kettőben szolgalelkűnek kellett lenni.
Meg ott van az a mentalitás is, hogy mindenért mást kell hibáztatni. Ezért van a "bezzegrégenjóbvót, akárkiakármitmond", mert ahelyett hogy a saját jövőjükkel foglalkoznának, azt mondják hogy a múlt jó volt és a maji fijatalok tehetnek minden rosszról. +ugye az is, hogyha nekem szar volt, akkor legyen mindenki másnak is szar!
Ajajj, látom, hogy nagyon belegázoltam a szántóvetők lelkébe.
Csak nem célba találtam, hogy ennyire érzékenyen érint?
Jobb vót és kész.
Aki átílte, azon embör tuggya ezt.
A liberósok meg semmit se tudnak! Nem dolgoznak azok!
Egyszer látník kapát a kezükben!
Belpesti kisgyerek a ti libsi politikátok azt érte el nyugaton hogy mindenki hokedlinek képzeli magát meg van sok terrorista.
Egy szántóvető
A Fidesz kiválóan megtalálta, hogy ez a stílus kell a népnek.
De mondom, ez nem fideszesség kérdése, ők csak rátaláltak valamire, ami kell a népnek. DK-stól, jobbikostól, meg minden párt szimpatizánsától hallottam már például annak a legendának valamilyen változatát, hogy az ő öregapja minden nap 4 kerítésszaggató felessel kezdte a napot, alvás előtt meg bevágott egy üveggel a Dezső bácsi vermutjából, 130 évig élt, és soha még egy náthája nem volt. Ez szerintem marha káros az egymillió alkoholista országában!!!
Még akkor is, ha a fiatal "lipsi" unoka már nem a kerítésszaggatót meg fröccsöt önti magába, hanem a kézműves sört meg a koktélokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!