Te is úgy érzed, hogy a magyar nép szinte kívánja az erős vezetőt?
9# “Saját igényeik, vágyaik gondolatait is csak ritkán, mivel sajnos az igények nagyrészét a média kelti.”
Hogy mi a saját vélemény és mi nem, messzire vezető kérdés, de szerintem mindenki érti a különbséget, mit jelent úgynevezett demokráciában “akarni” és “gondolni” valamit és mit jelent ugyanezt egy diktatúrában. Akkor az egyszerűség kedvéért úgy mondom: az emberek nem akarnak lemondani a látszólagos szabad akaratukról és véleményükről.
,, Én nem tudok olyanról, aki komoly képpel diktatúrát akarna." Hát pedig én azt látom, hogy nagyon sok ember akivel beszélgetek, ezt kifejezetten igényli”
Most mondanám, hogy akkor költözzön mondjuk Észak-Koreába, de ez túl olcsó, övön aluli megmondás lenne. Nyilván “költözzön oda a f@$zom!” Én is ismerek olyan embereket (amúgy értelmes emberek), akik hosszasan fejtegetik nekem a diktatúra szükségességét, de mily különös, mindegyikük valamilyen nyugat-európai országban tengeti az életét… Hát erről beszélek.
#13 Csak tudod ez azért van, mert nyugaton jobb az anyagi jólét. De hidd el nekem, egy jó anyagi helyzetben lévő diktatúra ezeknek az embereknek ugyanúgy megfelelne. Nekem például van ismerősöm, aki Svédországból inkább átköltözött Szaúd-Arábiába, mert habár halálra kereste magát a svédeknél, egyszerűen rosszabb a közbiztonság. Igen, ha hiszed ha nem, annyival rosszabb! Tehát van olyan, aki például a testi épsége védelmében hajlandó a szabadságát, sőt még a nagyobb anyagi jólétet is feláldozni. Ennek eklatáns példája, az ami Kelet-Magyarországon jelenleg zajlik. Az emberek azért kevésbé liberálisak, mert amikor a gyerekedet megverik az iskolában, amikor kifosztják a kertedet, amikor napi szinten rettegésben élsz, akkor az olyan absztrakt dolgok mint szólásszabadság meg emberi jogok, stb nem fognak érdekelni, csak az hogy rend és nyugalom legyen. És azért remélem abban nincs köztünk vita, hogy egy diktatúrának nagyobb jogköre van, ergo cselekvőképesebb mint egy jogállam és hatékonyabban tud fellépni a bűnözők ellen.
,,Most mondanám, hogy akkor költözzön mondjuk Észak-Koreába, de ez túl olcsó, övön aluli megmondás lenne." Szerintem te is érzed, hogy ez a példa több szempontból sincs rendben. Többek között azért mert van olyan diktatúra amiben te is szívesebben élnél, mint bizonyos demokráciákban, egyszerűen azért mert az anyagi jólét és a fizikai biztonság jobb. Most ha felhoznám példának mondjuk Szingapúrt és Mexikót szerintem érthető lenne mire gondolok. Most mondd azt komoly fejjel, hogy te szívesebben élnél Mexikóban mint Szingapúrban!:D Holott Mexikóban jóval szabadabb vagy!
#15 ,,Gondolom azért ott se keres rosszul, átlag feletti életet él. Közép-felsőosztálybeli közegben ott se lehet sz@r az élet." Igen, építész az illető, ha jól tudom.
,,Az igazság az, hogy egy szegény országban sem demokráciával sem diktatúrával nem lehet jólétet teremteni." Igen. A szegénység okai, már más lapra tartoznak mondjuk, de igaznak igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!