Csak szerintem a magyar modell példaértékű Európában?
Itt az emberek dolgoznak!
Nyugaton segély van, de itt teljes foglalkoztatottság és ez jó, hogy munkához van kötve a pénz. Így lesz erős a gazdaság.
Viszont nem értem, hogy miért szídják az emberek a sok szalagmunkát. Ha a gyárak nem lennének akkor munka se...
"Nyugaton segély van, de itt teljes foglalkoztatottság és ez jó, hogy munkához van kötve a pénz. Így lesz erős a gazdaság."
Miért nem vagy hajlandó tájékozódni, mielőtt ilyen állításokat teszel?
Az Uniós munkanélküliségi ráta 6,2 de csak mert Görögország és a spanyolok a maguk 14 és 16%-ukkal ezt erősen felhúzzák. Persze, a mi 3-3,5% elég jónak mondható, de a termelékenységünk fele akkora, mint a németeké például. Innentől kezdve pedig akár a fele társadalmuk munkanélküli lehetne, akkor is hoznák azt a szintet, amit mi.
Nem véletlenül van az, hogy ami ott segély, az nálunk minimálbér, vagy még annál is több. És ugyanígy nem véletlen az sem, hogy annak ellenére, hogy ott mennyivel jobb lecsúszottnak is lenni, mégis jóval rövidebb a segélyezés átlagos ideje.
Egyedül Franciaországot tudnám ellenpéldaként kiemelni, de ott valami ultrakonzervatívan van megalkotva a munkatörvény, ami miatt írtó nehéz kirúgni az embert az állásából, ezért inkább fel se vesznek újakat, mert nem rugalmas.
1-es!
"Nem tudom hogy troll vagy-e vagy sík h.lye"
Szerintem az előbbi, mert ennyire h.lye nem lehet senki!
Én úgy tudom, hogy a munkáért jár a pénz.
Az általad említett 12 órás munkára pedig jár a túlóra pótlék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!