Miért diszkriminálják a férfiakat a nyugdíjakkal, amikor ők, sokkal kevesebb ideig veszik igénybe a nyugdíjat, mint a nők?
Ha bármelyik országban beveztnék ennek az ellentétét (tehát a férfiak mehetnének hamarabb nyugdíjba) hatalmas tüntetések lennének és nem nyugodnának le ameddig aki ezt kitalálta bele nem bukik.
A férfiak egyszerűen hülyék, hogy hagyják hogy így kezeljék őket.
“ Ők is ugyanannyi TB-t fizetnek ”
Állítólag a bérnél negatívan vannak diszkriminálva. Akkor hogy lehet ugyannyi a tb járulék?
Most elvesztettem a fonalat.
Az hogy nekünk tovább kell dolgozni szerintem is rossz. A nyugdíjjárulék amit befizetsz a béred egy százalék, sőt én eddig úgy tudtam, hogy a nyugdíjad is ebből van számolva így ha valaki jól keres akkor ő több nyugdíjat is fog kapni(nemtől függetlenül), aki tovább dolgozik az is.
Alapból ha rajtam múlna akkor én mindenkinek egységes nyugdíj korhatárt írnék elő, a nők részére annyi könnyítéssel, hogy minden gyerek után 2 évvel hamarabb mehetnének nyugdíjba és hogy mégse legyen emiatt kisebb a nyugdíjuk egy szorzót is kapnának amivel pont arra a szintre hoznák fel őket, mintha azokat az éveket is ledolgozták volna.
"Állítólag a bérnél negatívan vannak diszkriminálva. Akkor hogy lehet ugyannyi a tb járulék?
Most elvesztettem a fonalat."
Ebből a szempontból ez természetesen nem lehet releváns, hisz ugyanannyit kereső nő ugyanannyit fizet mint amennyit az ugyanannyit kereső férfi. Nem csodálom amúgy, hogy hajlamos vagy elveszteni a fonalat ha ilyen egyszerű összefüggésekbe is belezavarodsz. :D
"az alacsonyabb bér többnyire abból adódik, hogy könnyebb munkát végeznek"
Pont nem! Ezt mindig azonos munkakör és munkaleírás esetére vizsgálják.
"A nők nincsenek negatívan diszkriminálva sehol sem, az alacsonyabb bér többnyire abból adódik, hogy könnyebb munkát végeznek. "
Innentől kezdve felesleges lenne válaszolni a kérdezőnek...fogalma nincsen a világról...milyen könnyebb munkát te szerencsétlen? Anyám rengetegszer túlórázott, mindent ő oldott meg, ugyanabban a munkakörben lévő link f-szfej meg többet kapott, többet néztek el neki. Aztán hazajött nevelt minket és elvégezte a háztartási melót. Egyáltalán dolgoztál már munkahelyen? Undorító, hogy a hozzád hasonlók élősködők próbálják semmisé tenni emberek munkáját egy kis önigazolásért cserébe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!