Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Azoknak a magyaroknak, akik a...

Azoknak a magyaroknak, akik a székelyeket románozzák, vajdaságiakat szerbezik, felvidékieket szlovákozzák és kárpátaljaiakat ukránozzák, egy része tényleg azért teszi, mert nincs tisztában a történelemmel?

Figyelt kérdés
Hallottam már olyat valahol, hogy számukra állítólag nem tiszta, hogy ezek a területek valaha Magyarországhoz tartoztak, és a világháború miatt lettek elcsatolva. Valaki írta valahol, hogy még úgy 30 éve hallott egy öreg fazont értetlenkedni, hogy ha a romániában élő magyaroknak olyan rossz ott, akkor miért mentek ki oda lakni. Azért ehhez már elég nagymértékű aluliskolázottság kell szerintem, tekintve, hogy ezt már általános iskolában tanítják.
2020. febr. 13. 09:37
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
15%

"Azért ehhez már elég nagymértékű aluliskolázottság kell szerintem, tekintve, hogy ezt már általános iskolában tanítják."

Ma már igen. De élnek még ma is olyanok (akár 90-100 évesen), akiknek jó, ha megvan a 8 általánosuk, sőt, talán csak 4 elemijük van. Nem kell azért rossz néven venni tőlük. Amennyire lehet, amennyire érdemesnek tűnik, el kell mondani nekik, hogy mi az ábra, de semmi értelme megsértődni vagy felhúzni magunkat a tudatlanságuk miatt.

szept. 3. 19:56
 32/33 NTBS ***** válasza:
35%
Nem tudják vagy provokálnak esetleg ez a véleményük.
szept. 3. 21:07
 33/33 anonim ***** válasza:

33-as, az első (nem tudják) és a második (provokálnak) is elképzelhető. A harmadik nem.

Sokmindent kinézek az átlag magyarországiból, de azért annyira bunkónak nem gondolom őket, hogy azt képzelnék, hogy más ember nemzetisége az ő véleményük függvénye.

Nem, ennyire a legsötétebb tápos sem hülye!

Szerintem még a fogyatékkal élők nagyobbik hányada is tudja, hogy a másik ember identitását nem te határozod meg, mindenki az, aminek vallja, érzi magát.

Ráadásul orbánisztánban is vannak kisebbségek (svábok, romák, szlovákok, szerbek, horvátok, stb. - még románok is), tehát nyilván tudják, hogy a nemzetiség nem azonos az állampolgársággal.

Marad a másik két lehetőség: történelmi ismeretek és általános műveltség hiánya, esetleg szándékos provokáció. A vélemény ebben nem játszik szerepet - a hülye is tudja, hogy ez nem vélemény kérdése.

Ilyen alapon: "Az a határozott véleményem, hogy te üzbég vagy!" :)))))))))

szept. 3. 21:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!