Van ma Magyarországon olyan párt amely megszüntetné kormányra kerülése esetén a munkanélküliek számára az egészségügyi járulék havi fizetését?
Az állásod megszűnését követően passzív jogon 45 napig jogosult vagy egészségügyi ellátásra úgy hogy nem kell fizetned. Ha álláskeresési járadékra vagy jogosult akkor 90 napig.
Egyéb kérdés?
Azért azt s jó látni, hogy azért került be a törvénykezésbe az egészségügyi járulék fizetési kötelezettség, mert kiemelkedően magas volt azoknak a száma akik munkanélkülinek jelentették be magukat aztán mellette meg feketén dolgoztak. Tudom, hogy rossz, én is fizettem de azt is tudom, hogy annak idején a munkaügyi központnál azért volt reggel nyitáskor tömeg, mert mindenki igyekezett hamar végezni, hogy odaérjen melóba.
Akinek pedig gondot okoz a TB fizetése az a helyi önkormányzatnál kérvényezheti szociális alapon a fizetési köztelezettség átvállalását. Ezt átlag 1 évre meg szokta adni az önkormányzat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!