Elfogadható-e, ha az egészségügyi kormányzat az egészség megőrzése, megtartása érdekében a magasabb testtömegű /BMI-rendszer/munkavállalókat magasabb Tb járulék befizetésére kötelezné?
Szó volt erről korábban,most egyenlőre nem lépték meg.
A chipsadó formájában lett bevezetve,nem személyre szabottan.
Vannak országok ahol már bevezették.
Kínában például nem látni kövér embert,ott ez nagy szégyen.
A kínai vidéken most is sokan rizsen élnek.
Ott sincs kolbászból a kerítés,de lehet hogy nálunk abból van azért ilyen rossz állapotú a lakosság.
Sajnos a Kádár rendszerben hozzászoktunk a zabáláshoz is,mert ott mindennek az ára fillérekbe került.
Tehát a rossz szokásokban is van a baj!!
"Sajnos a Kádár rendszerben hozzászoktunk a zabáláshoz is,mert ott mindennek az ára fillérekbe került."
8-12 éves gyerekek is azért vannak úgy elhízva, mert Kádár apánk alatt már zabáltak, mint a disznó...
Nem gondoltam sehogy,én nem vagyok döntéshozó csak kérdeztem.
Nem kell feltétlenül a mérlegre ráállni.Nem erről szólna a dolog,gondolom.
Azért kérdeztem,mert a kormányzati oldalon tették fel a kérdést.Nem kell rögtön felháborodni ,én sem értem
teljesen,hogyan gondolták ezt akkor.
Egyébként tény,hogy társadalmi problémáról van szó.Egyébként érdemes elmenni egy fürdőbe,és rögtön megérti az ember a kérdést.
"Nem kell feltétlenül a mérlegre ráállni."
Anélkül nehéz a BMI-t kiszámolni. A probléma valóban jelen van, de a megoldás nem a szankcionálás, hanem a segítség lenne.
Hogyan lehetne ezen segíteni?
Itt vannak az ünnepek.Mindenkinek mértéktartóbbnak kéne lennie?Kevesebb édesség,hús fogyasztása,vagy hogyan ?
Egy azonban biztos,a magyar embert csakis a anyagilag lehet ösztönözni erre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!