Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kedves liberálisok, mit...

Kedves liberálisok, mit szóltok ehhez?

Figyelt kérdés

Kiváncsi lennék, hogy mi a véleményetek Niedermüller Péter kijelentéséről.

Bár lentebb már született erről egy kérdés, de én most kimondottan a liberális, baloldali érzelműek véleményére lennék kíváncsi.

Szerintetek egy ilyen kijelentés helyénvaló?

Ez nem aggályos vagy éppen rasszista?

Ez nem meríti ki a közösség elleni uszítás, az "a lakosság jól behatárolható csoportja elleni gyűlöletbeszéd, nagy nyilvánosság előtt" fogalmát?

Ilyenkor nem idéződik fel bennetek a történelem egy sötét korszaka?

Nem halljátok a csizmás lábak dobogását (csak most nem a nyilasokét, hanem az ávosokét mondjuk)?

Aki esetleg nem tudná miről van szó,

[link]

2020. jan. 29. 01:14
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
58%

"Én félek az utcára lépni a sok gonosz fehér heterosexuális embertől.😢😢😢."

Szerintem azok a nők is félnek, akiket jól megvakkomondorozott a férjük.

2020. jan. 29. 08:36
 12/32 A kérdező kommentje:

Micimacko67 valamint 8-as, látom nem sikerült megérteni a kérdést...

Engem az érdekel, hogy azok az emberek akik egy jobboldali szájából elhangzó hasonló kérdés esetén fel vannak háborodva azok ilyen esetben miért nem? Ez miért nem zavarja őket/titelet?

Miért a fideszre mutogattok, hogy "de bezzeg a Bayer Zsoca is". Ha engem felháborít egy viselkedés akkor az felháborít minden esetben nem? Ha elitélem a zsidózást vagy a cigányozást pl., akkor el kéne itélnem az ilyen jellegű kijelentéseket is, nem? Vagy nálatok ez nem így működik?

Egyébként meg szerintem sehol nem írtam, hogy szeretem a fideszt vagy, hogy fideszes lennék. Próbáljatok nem 2bitesen gondolkodni, hogy aki nem szereti a fideszt az egy fideszes szerint csak komcsi lehet, aki nem szereti baloldalt az egy balos, liberális szerint csak fideszes lehet...

Nem is igazán értem, hogy is jön a kérdéshez. Főleg te 8-as, leírtál sok igazságot de ez miben kapcsolódik ide, mire add felmentést Niedermüller kijelentésével kapcsolatban?

"Mi a problémád azzal ha valaki kimondja a jelenlegi rezsim egy fasiszta mintát koppint?" Ezt mondta ki?

Mert szerintem az hogy a fehér, keresztény, heteroszexuálisok egy rémisztő képződmény az nem a kormány kritikája. Hanem egy elég széles társadalmi réteg gyalázása függetlenül politikai hovatartozástól.

hun_74,

Teljesen egyetértek. Valahogy a liberálisoknál a "megöllek rohadt cigány" az értelem szerűen rásszista, de a "megöllek gci mágyár" az valamiért nem.

2020. jan. 29. 08:46
 13/32 hun_74 ***** válasza:
81%
Micimackó 67 Tök mindegy hogy én mit gondolok,látod az én válaszom 0%-ban hasznos... Az igazság szabaddá tesz, de népszerűvé nem... 🤣🤣🤣
2020. jan. 29. 08:59
 14/32 anonim ***** válasza:
57%

A mai liberális európai irányvonal ellensége a fehér, keresztény, hetero emberek

fehér - Migránsokat hívnak afrikából, ázsiából, akik ingyen pénzt és oktatást kapnak. Ugyanazt az egészségügyi ellátást és nyugdíjat, mint aki egész életében megdolgozott ezért. Lakosságcserét akar az EU

keresztény - Leveszik a jelképeinket, kultúrális örökségünk degradálja a hatalom. Keresztényeket üldöznek világszerte. Még csak ki sem lehet mondani, hogy keresztény. Úgy kell hívni minket, hogy "húsvétoimádók"

hetero - a genderizmus az evolúcióval is szembemenve, rákényszeríti a csládokat, ha a gyerek 7-12 évesen másik nemű akar lenni, kapjon olyan hormonkúrát amitől egy életre megnyomorodik. Ma ez a demokrácia !

2020. jan. 29. 09:13
 15/32 Micimacko67 ***** válasza:
0%

Hun 74, én nem pontoztalak le, tehát ezt ne rajtam "kérd számon"....:-)

Komolyan kérdezem a jobboldali gondolkodású kommentelőktől...hogyan tekintetek a Fidesz liberális múltjára? Hogyan tudjátok elfogadni, hogy ezek a mai pártvezetők 30 évvel ezelőtt teljesen más nézeteket vallottak?

Ha a Fidesztől elfogadjátok a politikai irányváltást, akkor más pártok esetében ez miért nem elfogadható? Pl Jobbik néppártosodása... Itt nincs jobboldali kettős mérce?

2020. jan. 29. 09:14
 16/32 anonim ***** válasza:
87%

Szia. Én liberális beállítotságuként a következőt gondolom:

- A mondandóját úgy értelmeztem, hogy ha csak 1 féle (fehér, heteroszexuális) emberek maradnának, az egy szörnyen egyhangú képződmény lenne, ugyanúgy, ahogy pl egy csak fekete homoszexuálisokból álló képződmény is szörnyű. Ő a diverzitásban látja a szépséget.

- Egy kicsit szerencsétlenül fogalmazta meg, könnyen ki lehet forgatni úgy, hogy a fehér, heteroszexuálisok szörnyűek. Viszont a kormányoldal felel azért, hogy ennyire felfújták ezt a kijelentést, szerintem az emberek 90%-a nem így értette. Vihart csináltak a biliben.

- Aggályosnak talán aggályos, lehet, hogy nem is helyénvaló, de nem akarom túlreagálni. De ugyanúgy a jobb oldal hasonló kijelentéset sem szoktam túldimenzionálni, nekem mindkettő belefér. A fontos az volna, hogy gondolkozva értelmezzük egymás szavait, ne pedig direkt megpróbáljuk eltúlozni, kiforgatni, stb. Sajnos ezt mindkét oldal előszeretettel teszi...

2020. jan. 29. 09:50
 17/32 anonim ***** válasza:
34%

A mai liberálisok már liberálfasisztákká váltak...

"A liberalizmus lassan elér félévezredes történetének végére. Most kb. 4 és fél évszázadnál tartunk, az 500. évfordulót már nem fogja megérni ez a rend.

A legtöbb agonizáló eszme radikalizálódik halála előtt. A nagy kivétel a kommunizmus volt, mely addig enyhült, míg szét nem esett.

A liberális rendszeruraknak eszük ágában sincs ezt a példát követni. Állig felfegyverkezve várják a harcot, vérre szomjasan készek elpusztítani a bolygót, ha nincs már lehetőségük nyerni.

A nagy magyar liberális sztár, Megbokrosodott Lajos elmondta nemrég kedvenc liberális magyar folyóiratomban, a Mozgó Világban, hogy a fasizmus 5 fő jellemzője a vezérkultusz, az erőszak, az ellenségkeresés, a kirekesztés, s a nacionalizmus. Lássuk most ezeket a liberálfasizmus esetében! Szembesítsük a liberálisokat saját értékelésükkel!

A vezérkultusz tapintható. Vannak a mindent tudó “civilek”, akik szava fontosabb a választott politikusokénál, a “független” szakértők, a “mécénás” – értsd: gátlástalan tolvaj – Soros-félék, s ezek bűntársai. Nekik mindig igazuk van, az ő szavuk törvény, mely ellen nem szabad szólni, s aki mégis szól, az csakis bunkó, műveletlen, mucsai aljlény lehet. Manapság egyes liberális megmondóemberek odáig jutnak, hogy pedzegetik a demokratikus választások betiltását, de legalábbis erős kontroll alá helyezését azon az alapon, hogy az átlag választó “tudatlan”, magyarul: nem úgy szavaz, ahogy “kell”.

Az erőszak nyilvánvaló. Kisembereket rúgnak ki munkahelyükről, mert nem azt mondják munkahelyükön KÍVÜL, amit “kell”, képesek szabadon véleményt mondani. Ez az erőszak sokkal rosszabb és hatásosabb, mint a fizikai erőszak. A fizikai erőszak elől lehet védekezni, de a folytonos ellehetetlenítés ellen nehéz, a legtöbb kisember végül belátja: megüti a bokáját, ha a szél ellen vizel, ráadásul ellenkezése így se, úgy se változtat a dolgok menetén.

A folyamatos ellenségkeresés se kérdéses: harc a “hamis hírek” – értsd: a liberálisok által nem kontrollált médiák – ellen, küzdelem a csodaember tehetségű orosz hackerek ellen, a “diktatúrák” – értsd: a globális rendszeruraknak szót nem fogadó országok – ellen, a “gyűlöletbeszéd” – értsd: a nem-liberális álláspontok – ellen, stb.

A kirekesztés kérdésében se kell sokat elemezni: a liberális rendszer kirekeszti az ellenvéleményt, sőt rebesgeti egyes egész embertömegek “felesleges” jellegét. 50 év óta zengik a liberálisok az úgynevezett túlnépesedés tanát, azaz túl sok ember van, a szemtelen liberális henyélőket zavarja az emberiség, szeretnék létszámunkat 1 milliárd alá csökkenteni. E célból betegségeket terjesztenek, emberellenes eszméket trombitálnak már ma is.

Az utolsó ismérv a legproblémásabb: a nacionalizmus. A modern liberalizmus ugyanis antinacionalista, szemben a klasszikus liberalizmussal, mely kitalálta a nacionalista eszmét. A gond: a liberális antinacionalizmus atomista alapú, azaz nem a természetes közösségek, az univerzális elvek nevében harcol a nacionalizmus ellen, hanem az embertagadás nevében.

Láthatjuk: erősödnek a fasiszta tendenciák a liberalizmuson belül. A kisember természetes erkölcse lehet gyógyír. Emellett természetesen minden olyan ország is, melyben antiliberális vagy populista folyamatok zajlanak." Bircahang

2020. jan. 29. 10:21
 18/32 anonim ***** válasza:
81%

"Ha a Fidesztől elfogadjátok a politikai irányváltást, akkor más pártok esetében ez miért nem elfogadható?"

Nem fogadom el az irányváltást, 30 éve nem voltam fidesz-szavazó, és egy esetleges irányváltás után se lennék az. Ettől függetlenül 30 évvel ezelőtt liberálisnak lenni közel sem ugyanazt jelentette, mint ma. 30 éve többpártrendszert, szabad választásokat, szólásszabadságot, sajtószabadságot, szabad munkavállalást, stb. jelentett. Ezek teljesültek, és a liberális gondolkodás fordult el valami olyan irányba, ahová már a fidesz nem követte, szakított az addigi szövetséges szdsz-szel, és a pártból is sokan átléptek oda.

2020. jan. 29. 10:22
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

Hát, én mondhatni, liberális vagyok, bár szerintem mindkét oldalnak vannak rossz és jó tulajdonságai. A legjobb megoldás az ilyen emberek ellen a teljes ignorálás szerintem, mert akkor feltűnik nekik, hogy senkit nem érdekel a véleményük.

Amúgy nem helyénvaló szerintem, nem is szimpi a DK.

2020. jan. 29. 10:23
 20/32 meszike91 ***** válasza:
58%

Hát ő szegény elég hülye.

A fehér nacionalisták akkor szerinte fehér férfiakból és fehér antifeminista nőkből állnak. Ez még eddig igaz is, de kereszténynek nem kell hozzá lenniük. A legtöbbjük csak papíron keresztény. Vagy még papíron se. Hitlernek pl kifejezetten ellensége volt a katolikus egyház.

Viszont a fekete nacionalistákra is igaz ez csak nyilván feketékkel. Az arabokra is igaz ez, csak arabokkal. Viszont az arab nacionalisták kifejezetten szekulárisak.

2020. jan. 29. 12:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!