Van reális esély arra, hogy 2022-ben megbukik a Fidesz, vagy az ellenzék már megint elhúzza a mézesmadzagot az ellenzéki szavazók előtt? Aztán majd jön a 2026-ban megmutatjuk szöveg?
"Tegnap Győrben az összes választásra jogosultak számához viszonyítva, csak 19,5 %-ot ért el."
Az kamu. Ebben az országban száz fidesz szavazót nem találsz, nem hogy 19%-ot.
Mi ez a megbukik szöveg? Most akkor 2010 óta az ellenzék folyamatos bukásban van?
Elveszít egy választást. Szerintem ez pontosabb kifejezés. Megbukás az az amit az MSZP 2010-ben csinált, olyanra meg szerintem nincs igazán esély.
2022-ben is el lehet veszíteni a választásokat a Fidesz számára. Bár ennek szerintem most még semmilyen jele nincs. (Az, hogy 2006 után újra visszanyerte az ellenzéki Budapestet meg pár vidéki várost nem ilyen jel, mert közben meg mindenhol máshol még 2014-es önmagukhoz is gyengültek)
Most pesten is megszavazták az ellenzékit, meg sok település került ellenzéki kézre, közöttük nagyobb települések is. Ha ők ügyesen teszik a dolgukat, hogy elégedettek legyenek az ellenzékiek is és a fideszesek egy része is lássa, hogy kicsit javultak a helyzetek, annyival is kevesebb szavazat lesz a fideszre. Közösségi médiákon is gyakran látok egy egy kommentet, ahol egy egy mocskolódás vagy fideszes cikk alatt leírja az ember, hogy 2022ben nem fog fideszesre szavazni. Sokak számára csalódást okoz a mostani politikájuk. Orbán is elég szétszórt már, nincs meg a tekintélye, fideszen belül is van már némi széthúzás.
Lehet ellenzéki vagyok, de azt belátom, hogy nincs komoly ellenzék. Ott van a momentum, kész vicc az egész. Ott van a dk, fecó mondjuk szimpi, nagyon szépen eltudja magát adni, de attól még az a párt se kecsegtet szép jövővel. Ott van a jobbik, az is volt már jobb is...
Nincs egy erős ellenzéki párt. Nincs még egy olyan erős vezető mint Orbán. Lehet utálom Orbánt, de attól még ő tiszteletre méltó ellenfél. Bárhol megjelent a szavának súlya volt, tömegeket tudott mozgatni, bármit el tudott intézni pillanatok alatt. Most már azért nincs akkora befolyása, mindenfele úgy kezelik, mintha replás lenne. Látszik rajta, hogy valami nagyon nem jól van, próbál küzdeni, de valahogy valami nagyon nincs rendben. Majd előbb utóbb kiderül, hogy mégis mi van a háttérben, de Orbán, mint ellenfél már nem olyan mint volt. Valami nagy baj van vele.
Vonát tudnám mondani példának, hogy ő is ott volt mint egy erős radikális vezető, rengetegen követték, szinte csodálatra méltó volt, ahogy kiállt és beszélt, ahogy számonkérte Orbánt. Utána vele is történt valami, már nem olyan volt mint régen. Most ugyan ezt látom Orbánnál is, valami nagyon nincs rendben. Lehet megviselte nagyon az önkormányzati választás is, de az szerintem a jéghegy csúcsa.
Kíváncsian várom ezzel kapcsolatban a fejleményeket, mert valami lesz, a kérdés az, hogy mikor.
A 2022-es választást Orbán csak az ellenzék szokásos és mérhetetlen hülyesége miatt nyerheti meg!
Enélkül Orbán a fasorban sem lesz!
Legyünk reálisak.
A fidesz a választási (és egyéb) törvényeknek köszönhetően nem veszíthet, mert az hogy ki nyer, pénz kérdése.
Bármikor bármilyen forrás elvesztheti közpénz jellegét, innentől kezdve pedig a kormány (FIDESZ) pénzforrása.
Az, hogy Orbán ezt meddig játszhatja kizárólag attól függ, hogy mikor sokall be az ellenzék "hülyébb" része.
És a "hülyebb" alatt nem feltétlenül a szélsőségeseket értem!
Ha ez kirobban, akkor ott a teljes összefogás válogtott emberei lesznek jelen. Olyanok, akik pártállástól függetlenül abban mindenképpen egyetértenek, hogy a kormány pusztuljon!
Ezt hívják polgárháborúnak.
Emlékszem hogy pár éve a nagy részvétel miatt az egész ellenzék azt mondta hogy : Kormány váltááás , a népnek elege van a fideszből!!!
Erre meg mi lett ?
A fidesz nyeri a választást , A jobbik széthullik , és a legtöbb ellenzéki pártban lecserélik a vezetőket 😂😂
Ki lesz a vezetőtök?
Kovács Pista bácsi, vagy Nagy Lujza - neked nem mindegy?
Mindenki normálisabb, tisztességesebb, alkalmasabb és felelősségteljesebb mint a csuti-mutyikirály.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!