Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A jövőben lehetséges lenne...

A jövőben lehetséges lenne visszavenni a magyarlakta területeket? Vagy annak egy részét? (Székelyföld, Csallóköz)

Figyelt kérdés
2020. jan. 25. 19:49
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
95%
Zsidók 2000 évet vártak, úgyhogy még nem állunk olyan rosszul. Itt az egyik válaszoló szerintem úgy értette, hogy visszavásároljuk? És csak az fizessen érte aki szeretné is? Egy érdekes alternatíva :D
2020. jan. 25. 20:57
 12/19 anonim ***** válasza:
21%

#11:

Nem, nem úgy értettem, hogy visszavásároljuk.

Teljesen mindegy hogyan jutunk hozzá.

Ami utána következik. Azt fizessék CSAK azok akik igennel szavaztak!

Az ottani infrastruktúrát, az ottani vállalkozások támogatását, az ottaniak segélyeit, stb-stb.

#7-es voltam.

2020. jan. 26. 01:05
 13/19 anonim ***** válasza:
24%
# 7 Úgy beszélsz mintha valami harmadik világbéli földrengés és cunami utáni országot kéne helyreraknunk. Szlovákia minden szempontból jobban áll nálunk, Székelyfölddel sincs nagy gond, 3 éve voltam ott és sok magyar megye megirigyelhetné az életszínvonalukat.
2020. jan. 26. 09:16
 14/19 anonim ***** válasza:
33%

"sincs nagy gond, 3 éve voltam ott és sok magyar megye megirigyelhetné az életszínvonalukat."

Pontosan melyik az a sok?

2020. jan. 26. 17:49
 15/19 anonim ***** válasza:
27%
Borsod, Heves, Szabolcs, Nógrád
2020. jan. 26. 17:56
 16/19 anonim ***** válasza:
25%
Nos lehetséges, többen mondják, hogy Székelyföld az egyik legfejlettebb régió románban, viszont a többi egy lepukkant gettó, ami kb. még siralmasabb mint a felsorolt 4 magyar megye.
2020. jan. 26. 18:05
 17/19 anonim ***** válasza:
30%
Így van, Románia nagyon lepukkant de itt most Székelyföldről van szó.
2020. jan. 26. 18:24
 18/19 anonim ***** válasza:
57%
Nem, soha nem lesz ilyesmi. Székelyföld gazdaságát szétverte a kommunizmus bukása, az azt követő mutyizások során pedig Románia legkorruptabb régióinak egyikévé vált, amelyből épp a mi választott magyar vezetőink vették ki legnagyobbrészt a résziket. Fájdalmas ezt írjam, mivel székely vagyok magam is, de látom, mi megy, miért nincs kanalizálás a falusi lakosság több mint 35%-ának, miért nincsenek aszfaltozott utcák 30 év után még a falvak több mint felében stb. Akinek bármi motivációja van az életben, az menekül innét, sajnos ez az igazság. A nyomorból és radikális vallásosságból nekünk tizenéveseknek épp ugyanúgy elegünk van, mint az anyaországi hasonló éveseknek. Aki egyetemre megy, 10-ből 1 ha visszajön ide. Én is csak remélem, hogy bejutok Kolozsvárra, mert itt abszolút nincsen jövőnk, nincs amit csinálni, csak a falusi építőmunkák és a napszám. A jövendő borús, egy-két generáció, és nem marad fiatal, a régió kihal, a cigányok maradnak csak, akik ma még nagyon kevesen vannak errefelé, de mindenütt van pár család. Jártam sokat az anyaországban, élnek rokonaim Szabolcs megyében, nagyjából ugyanaz fog lejátszódni nálunk, mint Szabolcsban az elmúlt 60 évben. A magyarok pedig szétszóródunk Románia szerte, nyugaton és az anyaországban. Száz év múlva nem lesz már olyan dolog, hogy Székelyföld. :(
2020. febr. 16. 16:20
 19/19 anonim ***** válasza:
#18 És Marosvásárhely? Nem elég csak odáig menni?
2020. febr. 18. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!