Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A liberalisok szerint miért...

A liberalisok szerint miért bűn a pálinkafőzés?

Figyelt kérdés
Inkább iszok minden reggel pálinkát mert egészséges, az orvosom ajanlásával, mint drogos tűkön lépkedek.

2020. jan. 23. 15:21
1 2 3 4 5
 41/48 A kérdező kommentje:
Rágalmazol
2020. jan. 23. 19:14
 42/48 Micimacko67 ***** válasza:

Mivel is?

Egyem azt az érzékeny lelked...a csúnya gonosz liberális sérteget...rágalmaz..

Nehéz az élete szegény jobboldali polgároknak...

2020. jan. 23. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 43/48 A kérdező kommentje:
Keresztény konzervatív vagyok de hadjuk, a liberálisok csak a provokációhoz értenek.
2020. jan. 23. 19:29
 44/48 Micimacko67 ***** válasza:

Keresztény és konzervatív?

Úgy, mint Borkai es Deutsch?

2020. jan. 23. 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 45/48 A kérdező kommentje:
Borkait elítélem, pont annyira mint lacknert és Grécy Zsoltot is.
2020. jan. 23. 22:51
 46/48 anonim ***** válasza:

Micimacko67!

"Az a csoda, hogy még eddig nem volt tömeges metanol mérgezés emiatt..."


Ez nem csoda, pusztán kémia, semmi más! Lehetetlen gyümölcsöt úgy cefrézni, hogy az abból készült párlatban annyi metanol dúsuljon föl, hogy az rosszulléthez vagy halálhoz vezessen, azaz metanol mérgezés teljes mértékben kizárt. Legenda ez csupán, semmi más. S ne kérd számon máson, hogy tudja-e mi a "rézeleje", ha te magad sem tudod, csak azt hajtogatod, amit valahol, valakitől hallottál!

Az előpárlati frakciót szokás "rézelejének" csúfolni, ami akkor keletkezik, ha a cefrében előrehaladott állapotban van az ecetesedés (mármint a "rézeleje"). Az ecet megmarja a páracsövet, ott oxidálódik a rézcső, majd a következő ecetesedésnek indult cefre párlata ezt ismét felmarja, ez ad egy kékes törést. Más esetben is előfordulhat, nem akarom ezt hosszasan taglalni, pl. az, aki nem fogja föl, hogy ha valami tisztít és fertőtlenít, akkor az a 70-80 fokos alkohol, így az üstöt, a páracsövet elegendő meleg vízzel alaposan kimosni (kozmaolajok így eltávolíthatóak), akkor nekiáll a marhasz... ecettel/citromsavval tisztítani az üstöt, a páracsövet, azzal gyak. ua. éred el, mint az ecetesedésnek indult cefrével és ua. a jelenség fogad, hogy pár hét elteltével a köv. főzés során rezes törést kap a lefolyó első pár deci. No ez a "rézeleje". Amivel akár sosem találkozhatsz, ha a főzőt megfelelően tisztítod és a cefréid egytől-egyig jók, egészségesek! Egy főzdében viszont esélyes, hogy találkozol vele, ugyanis oda minden moslékot behordanak egyesek s hát nyilván mester dönti el mit vállal, ma már azért nem vállalnak el mindent. Az előpárlat, aminek része lehet a "rézeleje", abban pedig nincs a metil feldúsulva. Azt nem azért választod le, mert az metil. Ez egy eget verő baromság, ami terjed szájról-szájra, de nem igaz. Az esetek elsöprő többségében az előpárlati frakcióban sincs a megengedettnél több metanol, de mérgező szinten pedig 100%, hogy nincs jelen, azaz tisztán az előpárlattól sem dobnád föl a talpad, csak éppen az előpárlat egy sz-r! Ezért kell leválasztani, ez az oka, az nem metil! Tévhittel ellentétben a metil és az etil alkohol párolgási pontja között nincs akkora különbség, hogy a kettő szétválasztható legyen egy főzőberendezéssel!!! Azaz hiába olvasol olyan baromságokat, hogy 60°C-tól 74°C-ig a lecsöpögő párlat az előpárlat és az tisztán metil. Az nem az! :D Még csak a jelentős része sem az! S az ep-nál a szag dönti el, az meddig az, nem hőfok, nem mennyiség, nem alk. fok... A végeredményben pedig előpárlat nélkül is lesz metilalkohol, ahogy van az a sörben, a borban is, s más egyéb alkoholos italok zömében.

Amitől lehet tartani az sokkal inkább az amigdalin, de ez olyan mennyiségben lehet jelen csak a pálinkákban, hogy durván egészségtelen (nyilván maga az alkohol is, de ezt most tegyük félre). Megint csak nem kell belehalni egy korty után, szóval nem így értendő. Szintén ami nem fér a fejébe sokaknak, hogy a magzamatot a benzaldehid is hozza, benzaldehid pedig kisebb-nagyobb mértékben minden magot tartalmazó gyümölcs húsában jelen van. Azaz teljességgel alaptalan az a félelem, hogy egy magozott szilva cefrébe ne lenne majd magzamat, mert lesz, mert a gyümölcs húsa is hordozza azt, ugyanis magon hagyott cefrében is a magból kiváló benzaldehid hozza a magzamat jelentős részét, az amigdalin kesernyés ízt hoz inkább. A magból az amigdalin viszont víz érintkezésével kiválik. Azaz egy elfolyósodott cefrébe kioldódik. Azaz tévhit, hogy elegendő főzés előtt magozni a cefrét! Azonnal magozni kell az édes cefrét, zúzás, magtalanítás, s eztán az erjedés elindítása. 20%-nyi magot sem szabad abban benne hagyni, mert káros az egészségre, s minek növelnénk még ezt a károsságot ezzel, azért, amit anélkül is elérhetünk, azaz nincs szerepe? Senki sem áll neki magozott és maggal erjesztett cefre külön kezelésének, főzésének adott évben, (csak én, mint nagyon hülye, én szoktam ilyeneket csinálni), így erről senki sincs meggyőződve, csak hit, semmi más. Mer' egyik évben kimagoztam s akkor milyen tré lett... :D Ja, mert abban az évben lehet tré volt a termés vagy lehet szimplán az, hogy nem bír kétszer helyesen cefrézni, ami házi körülmények között nem csoda.

2020. jan. 24. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 47/48 anonim válasza:
Miért hiszi azt a legtöbb magyar hogyha van valami vagy valaki akire ujjal lehet mutogatni hogy „de én legalább nem vagyok drogos, csöves stb...” akkor hirtelen megszünik a jeletősége az összes kéros szenvedélyének mint az alkoholizmusnak vagy a gyógyszer függőség, holott egyértelmű hogy mind két út ugyan oda vezet..
2020. jan. 30. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 48/48 A kérdező kommentje:
Fordítva viszont.
2020. jan. 30. 22:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!