Árokpart kérdése:
Ez az érzés valamennyire igazolja, hogy azért úgy összességében sokkal jobban élünk mint mondjuk pl.10-15 éve?
Figyelt kérdés
Most ezt politikai pártoktól függetlenül értem. Onnan jutottam erre a megállapításra, hogy ha pl. elolvasunk egy régi magyar írónak a regényét akár egy pl. Wass Albert amelyek főképpen Erdélyben játszódnak, íródtak, manapság már ha olvassuk őket, jobban elszörnyedünk és borzalmasabbnak tarjuk a regényekben leírt az akkori átlagemberek életkörülményeit mint akár ezelőtt 10-15 éve ha esetleg akkor olvastuk volna. Említhetném más 19. 20. század eleji hasonló írónak a munkáját is. Azért említettem pont Wass Albertet mert a Farkasverem című regényét olvastam nem túl régen ez adta az alapját igazából a kérdésemnek. Úgy gondolom, hogy ha nemcsak jómagam hanem ha bárki ezelőtt 10-15 éve olvasta volna el ezt a regényt akkor nem tűnne a benne leírt események, élethelyzetek annyira borzalmasnak szerintem mint napjainkban. Ha valaki félreértené esetleg politikailag messze nem azt akarom mondani, hogy nagyszerűen élünk mert ez egyáltalán nem így van, viszont valamennyire a korábbi évekhez szerintem talán jobban. Kinek mi erről a véleménye?2020. jan. 14. 14:09
2/7 anonim válasza:
Te valahol nagyon eltévedtél. Azokhoz a körülményekhez képest már Kádár alatt is nagyon jól éltünk. Az utóbbi 10-15 év változásai ebben a vonatkozásban egyszerűen nem használhatóak hivatkozási alapként, szóval az egész kérdésed értelmetelen.
3/7 anonim válasza:
Hogy lehet ilyen buta valaki?🤣🤣
Wass Albert komyan?
Dickens-ről te se hallotál még igaz?
Egy politikai manipulátor, amatőr firkász téveszméiből indulsz ki?
5/7 anonim válasza:
van a viasat on aza müsor, tudod ahol a hülyék vannak, szerintem jelentkezz...
Még pénzt is adnak!
6/7 anonim válasza:
Relatív a jól élés kérdése,de az természetes,hogy az ember előre halad,ami nem annyira jellemző az említett időszakra. Kivéve a rendszer haszonélvezőit.
7/7 anonim válasza:
Személy szerint én jobban éltem 15 évvel ezelőtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!