A magyarok azért nem szeretik a piacgazdaságot, mert ott teljesítményt kell nyújtani?
A piacgazdaságban annyi a fizetésed, mint a teljesítményed. Ott Mészáros Lőrinc nem lehetne százmilliárdos mások leadózott pénzéből, hanem még mindig egy mezei gázszerelő lenne, néhány tízmillió forinttal a számláján, amit önerőből keresett meg.
"A magyarok azért nem szretik a piacgazdaságot, mert az elvárt teljesitmény egyre nő, a fizetés meg viccnek is gyenge."
Ez így igaz.A szocializmusban kevesebbet kellett dolgozni és mégis jobban éltünk.
#5 Olyan fogalom, hogy neoliberalizmus nem létezik. Ezt a szélsőjobb találta ki. Nincs sok alternatíva van igazából a piacgazdaság ami teljesítmény orientált, mert ma már úgy nem működik mint a szovjet-unióban, hogy hiánygazdaságot teremtünk, hogy mindenki azt vegye ami van, mert azóta rengeteget változtak az igények. Ma már igény van a minőségi termékekre, az emberek tájékozottabbak, tudatosabbak lettek. Ma már nem elég, hogy van egy fajta kenyér a boltban és kész, hanem legyen minimum 5 féle köztük diétás is, stb. Legyen legalább 4 féle tej is.
Nem lehet az időt visszafelé forgatni, ami jó volt 30 éve, az már rég elavulttá vált, ezért nem már a megbukott rendszereket kellene példának tekinteni, hanem nyitni kellene nyugat felé, és tanulni a példájukból illetve átvenni amit csak lehet.
Már hogy találta volna ki a neoliberalizmust a szélsőjobb?
Mi az hogy nem létezik a neoliberalizmus?Hát inkább tájékozódj,addig semmit sem ér a válaszod.
1# Úgyse lesz olyan statisztika vagy cikk, ahol ezt leírják, mert az nem hozná meg a kellő mennyiségű lájkot
A kérdés amúgy is általánosító és demagóg
"A piacgazdaságban annyi a fizetésed, mint a teljesítményed. "
Ez mondjuk így ebben a formában nem igaz. Én hosszú időn át végeztem eléggé nehéz munkákat havi 60-80 ezer forintért, aztán állást váltottam, most kapok 700 ezret tökvakargató munkával és az általam termelt haszon sem magasabb mint az előző helyemen, vagy ha mégis, nem sokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!