Mire fel kaphatnak kártérítést börtönben lévő rabok?
Az nem egy jótékony szervezet, eleve ne kovessenek el buntetteket...
Akkor a betegek is pereljek be a kórházat mert nincs színvonal?
Sok esetben szerintem perelhetnének a betegek is az embertelen körülmények miatt, de ők nem akarnak ezzel bajlódni, meg csak a kórházaknak áranának.
A börtön lakók is az embertelen körülmények miatt perelnek, mert bezsúfolják őket egy cellába, mert nem tudják már hova rakni a rabokat. De emiatt tudják perelni az államot. Az állam meg inkább fizet nekik, minthogy több börtönt építsen vagy bővítse a börtönöket. De mint te is említetted nem minta polgárok, akinek van pofája hozzá ki is használja azt, hogy perelhet és meg is nyeri.
(A másik ok az az hogy van aki tévesen ül börtönben és később meg van a valódi tettes és aki hónapokat vagy éveket ült az perel. Bár ezt jogosnak tartom. Ez mondjuk amerikába volt hogy életfogytiglanit kapott, 70 éves volt már mire kikerült, mert rájöttek hogy hibáztak. Talán a felesége meggyilkolásával vádolták még meg fiatalon. Ő hiába mondta hogy nem ő volt, meg végig sírt és gyászolt, de alibi híján bűnösnek mondták ki. Több mint 50 évet ült, mire elővették megint az ügyét és megállapították, hogy baleset történhetett, mert nem volt jele idegenkezűségnem. Ha jól rémlik a lépcsőn esett le valahogy, de volt valami fejsérülése amit az akkor vizsgáló hatóság megállapított hogy ezt nem a lépcső okozta, de valahogy később sz is tisztázódott. Na mikor ő kijött és perelt volna azt mondom hogy oké. De nem ő az egyetlen ilyen.)
Itt nem divat perelni pedig sok esetbe jogos lenne.
IGEN RABOK! Attól hogy rabok még nem jelenti azt hogy embertelen körülmények közt kell fogva tartani.
Attól hogy megölte a saját anyját még emberi lény bármilyen alja mocsadék. Hol legyen az alja? Az adócsaló még kap enni de a földön kell aludnia? A pedofil pap kap ágyat de inni már nem?
Tudom a rabokat senki nem szereti, én sem, de egy társadalom embersége, akkor mutatkozik meg hogy bánik a rabokkal, elesettekkel, fogyatékkal élőkkel.
Tisztában vagyok vele a kormány még enni se ad a határon éhező menekülteknek, úgy ahogy az ápolási a töredékét se fedezi a kiesett munkabérnek egy család esetén, és a nyugdíjak 10 éve 28500 forintos minimumon van tartva.
A fidesz embertelensége nyilvánvaló, de nem kötelező bégetni és embertelenné válni egy mocskos párt miatt.
Azért, mert vannak jogszabályok arra vonatkozóan is, hogy milyen körülményeket kell biztosítani nekik. Attól, hogy valakit szabadságvesztésre ítélnek, még nekik is vannak jogaik, bármennyire is nem tetszik ez az agyhalott fideszeseknek.
Egy cikk a témában: [link]
A börtönben romolhatott az egészségük. Bár a milliók valóban túlzás, a körülményektől függően egy-két nagyságrenddel lehetne kisebb.
Az adott intézmény felújítására kellene kötelezni az államot, oda mehetnének a milliók.
"Van itt billiárd, számitógép, TV és minden, olvastam valahol hogy az egyikben pezsgő fürdő is, de erre hirtelen nem találtam forrást. Breivik pl rendszeresen pizzát rendel"
Tényleg jó lenne, ha egy gyilkos börtöntöltelék jobb körülmények közt élhetne, mint a hazai lakosság nagy része.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!