Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az emberek miért nem foglalkoz...

Az emberek miért nem foglalkoznak az utódaik jövőjével?

Figyelt kérdés
Egy következő magyar generáció biztosan lesz, és amennyi magyar van a világon, úgy tűnik egy kettőre nem is fogunk kihalni. Ezért mindent meg kell tenni, hogy az utódainknak jó legyen, jobb életük legyen. Ezt az őseink is megtették, ennek köszönhető hogy a magyarság nem veszett el, nem egy holt nyelv. Ennek ellenére a magyar nép egyik fele egyáltalán nem foglalkozik több dologgal csak a saját kényelmével. Ami nem baj egy bizonyos szintig, de gondolni kellene arra is hogy az utódainknak még ennél is jobb legyen. Szerintem ha csak egy fokkal is a jövőben jobb lesz, akkor már megérte a kemény befektetett munka. Aztán ők ott rontják el ahol akarják, mi az alapjukat megadtuk. Magasabb szinten kellene a magyarnak és egy ideális összetartó nemzetnek gondolkodni, mert ami a mai világban történik az a mrgmaradásunk veszélyezteti. A világ napról napra változik, semmire sincs biztosítás, de még is meg lehet próbálni valamit tenni. Itt a klíma katasztrófa a küszöbön, a migrácó stb... Ha elfogynak a gyerekek milyen lesz a jövőben az egészségügy? Az oktatás? Majd a megmaradt orvosok, tanárok diplomások, hova mennek dolgozni, ha becsődölnek a munkahelyek? Mert egyre kevesebbre lesz szükség. A nyugdíjasoknak miből lesz nyugdíja? Majd az a kevés kis pénz amit félre tud kaparni még megy a munkába? Életünk végéig dolgozni fogunk?

2020. jan. 12. 15:24
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Én nem kívánok erről hosszan vitatkozni, én azt írtam hogy jelenleg kik azok akiktől félni kell. És ezek nem az itt jelenleg élő, és jelenlévő iszlám vallásúak, zsidók, vagy ami még van nem tudom, hanem a radikális európába tőbbségbe illegálisan özönlő migransokról, se határokat nem tisztelve, se a kultúránkat se a vallásunkat nem tisztelve. Azért még is csak ha valahova vendégségbe jössz, akkor illik viselkedni valahogy.

Tény hogy az arabok már akkor is kupeckodtak, de így jutottak el hozzánk az arab számok, amelyek csak a nevükben arabok, mi neveztük így elert tőlük vettük meg... Ezek tények, abban igazat adok hogy sok új dolgot adtak nekünk. De hazugság azt állítani, hogy levoltunk maradva, mivel a középkor alatt is virágzott a tudomány, az írás, a művek. Csak ez akkor egyházi fennhatóság alatt volt, de ezeknek az értéke is felbecsülhetetlen. Kereszténység nélkül, valószínűleg nem is terjedt volna el Európába az iskolák száma. Kereszténység volt az, aki az itteni barbár törzseket beemelte és tudást adott nekik, azzal kézenfogva hogy beemelte őket a hitbe.

2020. jan. 12. 18:35
 12/19 anonim ***** válasza:
49%
Kérdező akkor szerinted jogos kiváltó ok az irigység? Nem vagyok szakértője a témának, de sok esetben jogtalanul érte a zsidóságot csapás. Az első világháború előtt kevésbé volt jelentős, a háború után lett ilyen, Magyarországon is, mondják hogy a tanácsköztársaság tagjainak 2/3 zsidó volt, csak ezzel egy gond van, hogy a zsidó identitásuk a legtöbb tagnak nemis volt, kevés volt olyan amelyik ezeket tovább vitte, csupám mert a származása zsidó az nem jelenti azt hogy más ember, sokszor ezt nem képesek felismerni, de magyarként szerintem nem kéne ismeretlennek lennie ennek, mert ott vannak a románok is akik így viszonyulnak a magyarsághóz, mihelyst megtudják hogy magyar vagy nagy részük már elkezd szídni téged pedig egy kicsit se ismernek, ráadásul mindezt úgy hogy bármiféle sértegedés menne feléjük az esetek többségébe.
2020. jan. 12. 18:40
 13/19 A kérdező kommentje:
Szerintem volt ott több minden is mint irígység... Témával kapcsolatban [link]
2020. jan. 12. 18:42
 14/19 anonim ***** válasza:
74%

Az irigység csak egy példa volt, meg mit csodálkozunk ezeken, ha igazak egyáltalán, ha a zsidóságot elakarták tüntetni sok helyen? Spanyolok űzték őket a korai újkorba, Mária Terézia tudtommal ki is akarta tiltani őket az országból. Ebből csak egy bosszúsorozatok láncolatát látni, hogy egymást hergeli fel a két oldal, Oroszországi pognomok vagy Magyarországon a tiszaeszlári per.

Engem azért érdekelnének források is amögött az írás mögött például, mert szakmai írásbeli anyagoknál az a minimum hogy a felhasznált forrásokat irodalomjegyzékbe minimum kivannak írva.

2020. jan. 12. 18:52
 15/19 A kérdező kommentje:
Akkor mert Trianon miatt jogtalanul meghalt több ezer magyar ember, úgy hogy nem is a főbűnösökön verték le a port, meg csak diszkriminatívnak minket büntettek meg ennyire, mintha csak mi lennénk a főbűnösök mert kirobbantottak egy háborút ( nem is tudom kiknek az érdekei miatt egyébként).
2020. jan. 12. 18:57
 16/19 A kérdező kommentje:
Mi is támadjuk meg a külhoni országokat? Költsünk hadseregre? Jogos lenne ha a múltból táplálkozunk?
2020. jan. 12. 18:58
 17/19 anonim ***** válasza:
74%

Teljesen mindegy,hogy ukránnal pótolod,ha a magyar gyerekgyártók krumpliért ugyanúgy megvehetőek,és kamatmentes hitelért.

Itt a gondolkodással van baj.

Nem kellene olyan pártra szavazni,aki a gyerekgyártás fejében ad minimális koncot,hogy majd a gyerekeidről és rólad is az összes bőrt lehúzzák.

2020. jan. 12. 19:06
 18/19 anonim ***** válasza:
49%
17-es csak Magyarország pártrendszerébe van a gond, mert három út van, van a fidesz, ezzel szemben egy anti-fidesz tábor, és vannak az ezektől semlegesek vagy mindkét oldalt elutasító tábor. Az anti-fidesz táborral a fő probléma szerintem az hogy a jelenleginél rosszabb rendszer fog lenni, mert tudtommal 2010-be is ez ment, hogy ott is ez történt, anti táborba a fidesz hogy váltsa le az akkori rendszert. Nem előnyös dolog hogy egy párt azért vonzza a szavazatokat mert a másikat nem szeretjük. Raádásul több párt szövetsége széthúzás esetén a szükséges erélyes fellépéseket akadályozhatja meg, így ezáltal könnyen megtörténhet hogy képtelen döntést hozni a parlament.
2020. jan. 12. 20:08
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Én tettem érte, a gyerekeim már itt Dániában fognak felnőni.
2020. jan. 13. 00:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!