Az önkorm. Választások után elkezdik a reformokat?
Szerintem addig várnak, megválasztják mindenhol a fidezeseket, aztán jön a feketeleves:kórházbezárások, többtízezres(százezres?) elbocsátások a közszférából,szociális háló minimalizálása (vagy teljes leépítése), ezekkel a lépésekkel rengeteget spórolnának, és így meglenne a 3,8%os hiánycél.
Azért kellenek ezek a lépések, mert orbánnak gőze sincs miből lesz meg a 3,8%os hiánycél, jövőre pedig a 3%.
A 29 pont néhány eleme csak tovább terheli a költségvetést,a bankadó nem elég.
Ezért is rágott be az IMF és az EU mert nincs rá konkrét terv( a választókat be lehetett csapni a választásokkor,a nemzetközi szervezeteket nem lehet)
"és így meglenne a 3,8%os hiánycél."
Az eddig bejelentett intézkedésekkel (a bankadóval együtt) teljesül a 3,8%-os hiánycél.
Jó kérdés, hogy miért okoskodsz olyan témáról, amiről fogalmad sincs.
"Azért kellenek ezek a lépések, mert orbánnak gőze sincs miből lesz meg a 3,8%os hiánycél, jövőre pedig a 3%."
A 2010-es költségvetést Bajnai és Oszkó állították össze 3,8%-os hiánycéllal. Természetesen a hatalmas szakértők ezt is elszúrták, így ha Orbánék nem alkalmaznának zárolásokat és nem vezetnék be a bankadót, akkor nem lenne tartható a hiánycél, hanem 4,4-4,7% lenne a hiány. Csakhogy a hiányzó megtakarítások felét a zárolásokkal már biztosították, a másik felét a bankadóval szintén megoldják.
Semmi értelme ennek a hazug pánikkeltésnek, ami nem is kérdés. (Ez egy kérdésfeltevő oldal, nem ingyenes kampányfelület az MSZP részére).
Én Jobbikos vagyok, de belátom hogy néhány helyen át kell szabni a szoc hálót " nem kell alanyi jogot követni"
És a hasznából élénkíteni kell " a vállalkozói szférát"!
De csak az olyan élénkítéseknek van haszna amik a dolgozókig hatnak. Pld A nyereség adót nem szabad bántani, de a TB-t csökkenteni kel.
Ugyanis a vállalkozói adók csökkenését benyelik a vállakozók és a nagy cégek, és vagy megy külföldre, vagy autó, plazma lesz belőle " import"!
De mivel a bérek bruttó megállapodásúak, a Tb ből befolytak mennek az alanyhoz és növekszik a belső piac fogyasztása. Persze ennek is akkor van értelme ha a pénzcsapokat nyugat felé elzárjuk.
ma 17:47
A képviselők munkájának nagy része a bizottságokban és irodákban zajlik, nem az ülésteremben. A parlamenti ülésterem nem a képviselő "munkahelye", ahol reggeltől estig ott kell ülnie.
„Ezért is rágott be az IMF és az EU”
Vagy nem ezért.
Nem az MSZP hibája,hogy a Fidesz nem csinál semmit! Ha meglesznek az őszi választások,akkor jönnek a megszorítások.
A 29 pont csak igérgetés,de semmi nincs arról,hogyan akarják megvalósítani. A Fidesz 8 év óta szajkózza,hogy van programja és tudja,mit kellene tenni! Eddig nem tett semmit!A választásokra játszik csupán!
Nem vagyok MSZP-s,de a Fidesz csak hatalmat akar,az ország,legalábbis a kisemberek gondja nem érdekli.
17:08 Jó rendben, de jövőre mi lesz? Akkor tényleg el kell kezdeni azokat amiket írtam fent, mert még kevesebbet kell költenie az államnak.Akkor már nem lehet a mszp-re mutogatni.
Ja és ha már képviselő, illene lenne bejárnia az ülésekre.
Úgy mint gyurcsányék.
Párezren tüntetnek, a többiek fotelből nézik, a rendőrök meg majd szétverik őket a csőcselékre hivatkozva.Aztán beletörődnek mint gyurcsány alatt.
"Lehet tüntetni,majd megunják és hazamennek"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!