A kormány miért tömi ki állami pénzzel a "kisboltokat"?
Ami történik annak piaci és demográfiai okai vannak.
A zsákfalvak hanyatlanak, mivel ott a faitaloknak nincs semmiféle perspektíva.
A jobb falvak, amik agglomerációs települések, viszont egyáltalán nem hanyatlanak.
A kisboltokat meg hagyni kell eltűnni.
Miért?
A szüleim falun élnek, viszont fejlettnek tartott falu, van ott Coop, CBA, Reál, a magyar szentháromság.A szüleim meg még sokan soha nem vásárolnak ezekben, mivel 15-kmre van város, ott van Pnny, Lidl, Tesco.Még ha az üzemanyagköltséget belekalkulálják akkor is olcsóbban jön ki.Plusz abban a városban dolgoznak.
Hagyni kell a piaci folyamatokat dolgozni.
Amit viszont támogatni lehetne azok a mozgóboltok.Sok zsákfaluban csak ilyen működik és bevált.
Ugyanis, a piacnak csak azt éri meg fenntartani.
"Amit viszont támogatni lehetne azok a mozgóboltok.Sok zsákfaluban csak ilyen működik és bevált.
Ugyanis, a piacnak csak azt éri meg fenntartani."
Miért kellene, ha hagyni kell a piaci folyamatokat dolgozni?
A mozgóboltokban mennyivel olcsóbbak az árak, mint a magyar élelmiszerláncokban? Semmivel! Sőt még lehet, hogy drágábbak is és választék sincs.
Én sem vásárolok ezekben a magyar tulajdonú boltokban, mert átlagon aluli a kínálat, nem friss az áru és drága is. De én nagyvárosban lakom, megtehetem, hogy válogatok. A te szüleid is megtehetik, mert van autójuk, tudnak nagyobb távot utazni. De akik ezt nem tudják megtenni?
Ezekről a településekről először a posta vonul ki, aztán az orvos, majd a bolt, az iskola, óvoda és végül a kocsma. Utána pedig teljesen kihalnak, falusi CSOK ide vagy oda.
Nagyfene támogatás helyett inkább csökkentenék a piszok magas adókat és hagynák, hadd boldoguljanak ezek a boltok.
Mellesleg a Coop-ot utálom, mert drága és vacak minőségű dolgokat árulnak.
talán nem kellett volna tönkretennie a szociknak a magyar falut
de ez csak egy tipp
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!