Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem oltári nagy bunkóság akár...

Nem oltári nagy bunkóság akár a Horthy-, akár a Kádár-nosztalgia?

Figyelt kérdés
Még ha neked vagy a családodnak jól is ment akár a Horthy-, akár a Kádár-rendszerben, az ország jelentős részének viszont traumák és sérelmek fűződnek hozzá.
2020. jan. 6. 22:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
De
2020. jan. 7. 00:01
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a két nevet egy mondatban leírni, az a bunkóság.

Vagy provokáció.

2020. jan. 7. 00:20
 13/21 Balogh Bence 2019 ***** válasza:
100%
Főleg úgy, hogy Horthy-korszakra kevés ember gondolhat nosztalgiával, hiszen lassan 80 éve véget ért.
2020. jan. 7. 05:41
 14/21 anonim ***** válasza:
Vissza a Kádár korszakot. Ja semmi...
2020. jan. 7. 07:29
 15/21 anonim ***** válasza:
29%

A Horthy-korszakkal kapcsolatban tévedsz. Trianon mély gödörbe taszította az országot, amiről Horthy nem tehet, onnan viszont ő és a rendszere húzta ki Magyarországot.

A kádár-korszakkal kapcsolatban egyetértek.

2020. jan. 7. 07:46
 16/21 anonim ***** válasza:
52%
Mivel éltem mindkét korszakban, Horthy ideje csak a nagyuraknak volt jó, a Kádár-korszak pedig mindenkinek. Legalábbis anyagi értelemben.
2020. jan. 7. 08:12
 17/21 anonim ***** válasza:
16 hitelből ma is lehet nagyon jól élni egy ideig. Hány évesen éltél mégis a horthy rendszerben? Csak mert azért bizonyos kor alatt másképp látja az ember a dolgokat. 12 évesen én is csak azt láttam hogy nyugaron jobb és ezért a felnőttek a rendszert szidják, tehát én is ellene voltam. Ma látom az előnyeit is meg a hátrányait is.
2020. jan. 7. 09:26
 18/21 anonim ***** válasza:
65%
Azért a Kádár rendszerben az ilyen kőbunkók is eljártak a wartburgal a balatonra évi két hetet nyaralni a szot üdülőbe, miközben a munkájuk egy kalap szart nem ért és tudtak egy getci lakást venni, most ugyanez áttranszformálódot a szalag mellett egy albérletre és némi gagyi parizerre gyúrássá. Mint a cselédvilág, ahol a cselédek az istállóban nyomorogtak és a napi szalonnáért güriztek.
2020. jan. 7. 14:10
 19/21 anonim ***** válasza:
#16 Zacskóban sem voltál még a kádár-korszakban, különben nem írnál ilyen marhaságokat.
2020. jan. 7. 17:43
 20/21 anonim ***** válasza:
19-es! Pedig bárhogy is tiltakoztok sokan a szocializmusban a nagy többség sokkal egyenlőbb volt és egyenlőbben jutott mindenhez, mint manapság, a Horthy-korszakhoz képest pedig valósággal paradicsominak számított sokaknak.
2020. jan. 7. 21:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!