Miért jönnek azzal az ellenzékiek, hogy kétpárti rendszer van?
A magyarok több mint fele a Fideszre szavaz, ettől még nem lesz kétpárti rendszer.
Tegyük fel, hogy ha nem lenne egy ilyen sikeres párt mint a Fidesz csak több kisebb mint a mostani ellenzéki pártok akkor eloszlanának a szavazatok.
Ennyi erővel ha jönne egy új párt aki hirtelen az emberek 80%-át szólítaná meg valami fura módon akkor meg egypárti rendszer lenne hiába lenne másik 10 párt?
"A magyarok több mint fele a Fideszre szavaz"
Olyan még nem volt de aranyos troll kérdés, te vagy az Takács elvtárs?
Mutasd már meg legyél kedves melyik országgyűlési választáson szavazott a Magyarok több mint fele a fityiszre köszi :) 50% ot se érte el soha nem hogy a több mint felét :D
Én viszonylag független vagyok, de szerintem is kétpártrendszer van.
Jelenleg fidesz vs ellenzék összefogás (ami persze az mszp-szdsz reinkarnációja, lásd Demszky Karácsonnyal együtt vette át Budapestet).
Nincs kétpártrendszer, csak olyan választási rendszer, ami kétpártrendszerre van kihegyezve, hogy a több ellenzéki párt soha ne győzhesse le a Fideszt. A kétharmad a parlementben egypártrendszeri helyzetet teremtett a fékek és ellensúlyok, valamint az autokrácia által.
Kormányváltásra csak akkor van némi matematikai esély (de csak elméletileg), ha az ellenzéki pártok egy párttá alakulnak, hát ezért. Addig csak az a kérdés, hogy a Fidesz kétharmaddal, vagy csak majdnem kétharmaddal nyer, függetlenül attól, hogy valójában a szavazók akár kevesebb mint 50%-a szavaz rájuk.
Ez a demokrácia elárulása volt a részükről joggal való visszaélés által.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!