Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi az oka az általános Magyaro...

Mi az oka az általános Magyarországi szegénységnek?

Figyelt kérdés

Miért van az (a teljesség igénye nélkül), hogy 2019/2020-ban:

- a környező országokhoz képes viszonylag jó mezőgazdasági adottságokkal rendelkező országban olyan magasak (és folyton növekednek) az élelmiszerárak?

- a magyar házak 2/3 hitelből vásárolt, 2/3-ának rossz a szerkezeti állapota (a két kategória nem teljesen eseik egybe)?

- olyan rossz állapotban vannak - az egyébként gyakran 100-120 éves - kórházak?

- sok nyugdíjas szó szerint megfagy teleként (vagy majdnem éhenhal)?

- létezik még a hajléktalanság problémája?

- az egyetemi ösztöndíjak kis túlzással a havi bérletre is kevesek?

- átlagosan havi 160.000 Forintba kerül a budapesti lakbér?

- az előzőkhöz képest megemelt 2020-as minmálbér adó nélkül 107.065 Forint?

- a Magyar Államvasutak területének jelentős részét kis túlzással II. világháború utáni állapotok jellemzik?

- a közjegyzőnél egy A/4-es oldalról hivatalos másolat készítése 2019 őszén 2500 Forint?

- annyira magas az öngyilkossági és alkoholizmussal kapcsolatos magyar statisztika?

A politikusokat terheli a felelősség? A magyar ember osztja rosszul be a pénzt? Közgazdasághoz nem értő emberek kezelik a pénzintézeteket és az ipart? Vagy éppen olyan haszonkulccsal dolgoznak, ami a fentieket eredményezi?

2020. jan. 4. 12:26
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
77%
Az, hogy fidesz kormány van.
2020. jan. 4. 13:31
 12/19 anonim ***** válasza:
82%
Kádárizmus, komcsiság. Ez az ok. Ennek következménye a fidesz, maszop, dk, tehát a kleptokrata, komcsi, inkompetens, mutyimanó vezetés.
2020. jan. 4. 13:39
 13/19 szántóvető ***** válasza:
96%

magasak az árak,gyakorlatilag megközelítették a nyugati szintet.kapsz jó esetben 400 euró nettót aminek a jelentős része elmegy áfára meg egyéb adókra.

"A magyar dolgozók közel fele a törvényi minimumot kapja bér gyanánt"-derült ki egy pénzügyminisztériumi kimutatásból.aztán ott a nyugdíj ami szintén párját ritkítóan alacsony.havi 80 euró a minimálnyugdíj,ami már vagy 10 éve nem emelkedett.de 40 év munkaviszonnyal sem kapsz 400-nál többet.ennyi bőven elég is ahhoz hogy általános mélyszegénység legyen.

2020. jan. 4. 13:44
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
A ROSSZ KRUMPLITERMÉS!
2020. jan. 4. 14:14
 15/19 anonim ***** válasza:
83%

#13 nem közelítették meg. Már elérték, vagy túl is szárnyalták az árak.

Rendszeresen járok szlovákiába, legutóbb egy Lidlben tudtam összehasonlítani a dolgokat ugyanazt lehet kapni ott is mint itthon csak átszámolva tíz húsz százalékkal olcsóbban. De máshol is Szlovákiában láttam az olcsóbbságot.

német állampolgár haver aki az év felét itt tölti másik felét Németországban Ő is mondta hogy nagyon sok minden olcsóbb ott Németországban Mint itt, és nincs ami sokkal drágább lenne.

2020. jan. 4. 14:36
 16/19 szántóvető ***** válasza:
100%
tudom,magam is vásároltam pl serpában a lidlben,portugálban.de ha azt írom hogy itthon magasabbak az árak akkor azt senki nem hinné el hisz aki itt éli az életét az úgyis jobban tudja.meg azért van pár dolog az élelmiszeren kívül ami nyugaton drágább valamivel.
2020. jan. 4. 14:54
 17/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, érdekesek voltak.

- 7-es válaszhoz: igen lehetett volna még több pontot írni, sajnos ez csak válogattam...

- 10-es válaszhoz: a két darab 2/3-ot (pontosabban 60 valahány %-ot) egy 2019. decemberi Budapest Institute of Banking előadáson hallottam.

Én nem akarom sem a mostani, sem az előző kormányokat hibáztatni, hanem problémák tapasztalása kapcsán nálam okosabb emberek véleményét kértem ki. Sok dologban valóban nagy a fejlődés (számítógép, internet, telefon stb.), de bizonyos alapszintű megélhetéshez szükséges dolgokhoz még mindig nagyon nehéz hozzájutni.

2020. jan. 5. 07:47
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

#10 Okoska, ezt a nettó minimálbérből számítottad ki, vagy a bruttóból? És az is megvan, hogy 2008-ban a műszakpótlék minimum és a túlórapótlék minimum sokkal több volt, mint most, a cafeteriáról nem is beszélve?

Csak azért, mert 2008-ban egy minimálbéresnek sem kellett semennyi adót fizetnie, most meg trükközhetnek, vagy ellhetnek nem tudom, hány gyereket, és akkor az asszony...

Szóval ezekkel együtt számolva is hú de sokkal jobb minden?

Tovább nem is fejtegetem a szamárságaidat.

2020. jan. 5. 15:17
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként talán nem csak a minimálbér növelésén kell játszadozni, hanem a munkáltatói költségek csökkentésével kéne elérni azt, hogy a nettó minimáljövedelem több legyen. Csak hogy a kis- és középvállalkozók stb. ne szívjanak akkorát. A multik tojnak bele, amúgy is kapnak az államtól egy halom támogatást, de a multik nem bírnak talpon maradni.
2020. jan. 5. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!