Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogyan lesznek munkahelyek itt?

Hogyan lesznek munkahelyek itt?

Figyelt kérdés

A szocializmus alatt ugye az élőmunkát preferálták a technika helyett és "állítólag" ezért vagyunk lemaradva,mert nem fejlesztettünk, tehát kevesebbet termelünk,ezért kevesebb a bér mint nyugaton,ezért vagyunk elmaradva.Na már most ha még hatékonyabbak lennénk,akkor egy ember többet termelne, tehát kevesebb munkaerőre lenne szükség...

a másik sokat hangoztatott "érv" hogy "sokan" vagyunk, tehát nem baj ha fogyunk,akkor kevesebb lesz a munkanélküli,a kevesebb ember kisebb fogyasztást,ezáltal még kevesebb munkahelyet generál.

Ezzel a logikával akkor a 40 milliós Lengyelországban több munkanélkülinek kéne lenni...ki ért ezt?

2010. júl. 20. 19:05
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
48%

Egyébként pedig nem értem hogy miért baj az nektek, hogy a cigányok nem dolgoznak?

Legalább nem veszik el a munkát a lelkesen serénykedni akaró kuruc fiatalok elől.

Ezután majd az összes szemetet ti gyüjthetitek össze a kukásautókkal, az összes árkot ti áshatjátok ki a fővárosban, meg egyéb hasonló szakmunkákat is elvégezhettek.

Rajta kurucok, kezdjétek

2010. júl. 21. 16:27
 22/31 anonim ***** válasza:
8%
Pimaszkodó kurucozónak mocskosul igaza van ám zsinórban!
2010. júl. 21. 16:55
 23/31 anonim ***** válasza:
Nem látom be miben lenne igaza. A kommunizmusban mindenkinek dolgozni kellett aki aktív korú. Felhozták állami pénzen a rengeteg cigányt lapátot támasztani, gyárakban lézengeni. Ingyen munkásszállókat, étkezést, utazást biztosítottak nekik a TÖBBI EMBERNEK KI NEM FIZETETT bérből. Egy segédmunkás annyit keresett, mint egy mérnök. Fenntartásuk abszolút veszteséges, haszontalan volt. Ugyanúgy mint azok a munkahelyek (kohászat, bányák) ahol dolgoztatták őket. Nem volt munkanélküliség. PAPÍRON! Valójában a gyáron belül kb 2X annyi ember volt egy feladatra mint amannyi az adott feladat elvégzéséhez szükséges lett volna. Persze hadd ne mondjam, kik voltak azok, akik a kevésbé hasznos munkaerő voltak UGYANOLYAN FIZETÉS MELLETT. Egy valamire jó volt ez a rendszer: Nem értek rá a ciggerek lopkodni mert egész nap a gyárban kellett lófrálniuk. Persze a gyáron belül akkor is lopkodtak. Voltak akik felvették a védőfelszerelést, munkaruhát, másnap pedig kiléptek, és eladták a cuccost a piacon. Utána való nap másik munkahelyen ugyanezt csinálták. Ezért volt versenyképtelen a kommunizmus, mert abszolút nem számított hogy egy termék előállítására mekkora költséget kell ráfordítani megéri-e vagy sem, a Párt azt mondta hogy a "vas és acél országa leszünk" az Uraltól méregdrágán idehozattuk a vasércet, és itt gyártottunk belőle cuccokat holott ennek a költségnek a töredékéért megvehettük volna a kész terméket.
2010. júl. 21. 19:48
 24/31 anonim ***** válasza:
59%

Idióta kuruc.

Ha neked csak 1 napig kellett volna annyit dolgoznod, mint akkor a cigányoknak (meg mindenki másnak is), sirva rohantál volna anyukád szoknyájához.

Mit gondolsz, a metróalagút mitől ásódott ki akkor, ha sem fúrópajzs, sem magyar ember nem járt a föld alatt.

A szén meg biztosan azért jőtt fel a föld alól, mert megijedt a cigányoktól.

A legendáról, hogy akkoriban nem kellett dolgozni, kérdezd meg apádat. Ha nem kapsz 2 pofont tőle, akkor az apád egy tutyimutyi korcs.

Te meg mindenképpen az vagy.

Egy korcs kuruc

2010. júl. 21. 19:59
 25/31 A kérdező kommentje:

"Azért nem tudnak most a cigányok százezrei dolgozni, mert a bányák, kohók, épitőipari vállalatok százait zárták be az országban. A munkásszállók gyakorlatilag eltüntek, az utazás horribilis ősszegekbe kerül. Ezért nem is gondolhat ma senki arra, hogy lakhelyétől többszáz kilóméterre vállaljon munkát. "

Ez már 20 (!!!) éve volt, a rendszerváltáskor többszázezer magyar is elvesztette a munkahelyét, de azután többnyire találtak.

De te szánalmas sz@r, már megint terelsz? Ki tiltja őket a munkától ?

Mellesleg ezt a kört már ezerszer lefutottuk.2006 előtt minden gyárba volt felvétel, oda minden jött-mentett felvettek,még 8 általánossal is.Akkor sem dolgoztak, most könnyű mondani hogy nincs meló.

"Egyébként pedig nem értem hogy miért baj az nektek, hogy a cigányok nem dolgoznak? "

Talán azért, mert horriblis összegeket emészt fel pusztán a létezésük, amit mi,dolgozó(ugyan ki más?) emberek finanszírozunk.Itt gondolok a kamu-rokkantnyugdíjasokra (800.000 ember, szánalom, nem ritka közöttük a 18 évesen rokkantnyugdíjazott),aki egész életében pár napot dolgozott, és a segélyeken élősködik,nem tud magával mit kezdeni,aztán elmegy lopni meg rajoskodni az utcára.

De legalább ha már eltartjuk őket, akkor kussolnának, de neeem, ehelyett menőznek, arcoskodnak, az etető kézbe harapnak, aztán még nekik áll feljebb.

"A szén meg biztosan azért jőtt fel a föld alól, mert megijedt a cigányoktól. "

Te úgy írod le a cigányságot, mintha olyan dolgosak lennének mint a japánok, olyan törvénytisztelők mint a németek, olyan becsületesek mint a finnek, közbe a rohadt, büdös, lusta magyarok nem adnak nekik munkát !!!

Elmondom, a bányákban rengeteg magyar is dolgozott, ugyanúgy nekik is megszűnt a munkahely, őket nem sajnálod ???

2010. júl. 21. 20:37
 26/31 A kérdező kommentje:
Felesleges reagálnod, belefáradtam megcáfolni a hülyeségeidet, amúgy is már az első oldal óta offolsz, menjél vissza a nacikhaza-ra meg a c-press.re, ott fröcsöghettek a magyarokra.
2010. júl. 21. 20:40
 27/31 anonim ***** válasza:
48%

Jól van, idióta kuruc

Ha Te mondod, elhiszem.

Most pedig végleg elköszönök mindenkitől.

Egy hetet töltöttem itt, jó szórakoztam, de elég volt.

Éljen I. Szent Vona Gábor

(azért amit leirtam, az utolsó szóig igaz volt ám).

Szebb Jövőt mindenkinek.

(őszintén sajnálom, hogy nem lesz)

2010. júl. 21. 21:08
 28/31 anonim ***** válasza:

19:59

"A legendáról, hogy akkoriban nem kellett dolgozni, kérdezd meg apádat."

Kellett, csak akkor sem a cigányok végezték a munka jelentős részét. Nagy volt a gyáron belüli munkanélküliség, sokan lófráltak munkaidőben dologtalanul ugyanannyi fizuért mit mások. És nem kell megkérdeznem apámat, én éltem abban az időben így tudom. A bányászatot metróépítést stb nem ismerem, az lehet hogy ott dolgoztak a ciggerek rendesen, viszont azt tudom, hogy pl a bányászok az egyik legjobban fizetett állás volt ahoz képest hogy milyen alacsonyan kvalifikált munka gyakorlatilag semmi különleges képzettség sem nagy ész nem kell hozzá hozzá hogy vki csákányozni tudjon. A szocializmusnak vége törődj bele! Eddig bírták, de összeomlott. A képpzetlen segédmunkásokra nincs szükség, mert gépek az ár töredékéért elvégzik azt a munkát nem beszélve arról, hogy a románok ukránok is. Akkor mi a bánatnak utaztatnának fel állami pénzen méregdrágán a ciggereket pestre, csak hogy fenntartsák annak a látszatát hogy ők is ugyanuggy dolgoznak mint mi? eleve elcseszett koncepció. Ha nem tudtok szakmát tanulni mert szellemileg visszamaradottak vagytok a fehérekhez képest, akkor tanuljatok bele a földművelésbe vessétek be a följeiteket és éljetek meg abból. A parasztok is ezt csinálják. Nem egy nagy dolog, nem kell ész hozzá csak erő mint a bányászathoz.

2010. júl. 21. 21:18
 29/31 anonim ***** válasza:
44%

Csak nehogy tévedésben maradj, idióta kuruc.

Ez vagyok, illetve voltam 1995-ben, és 2 diplomám van

[link]

Ők pedig, akikről beszéltem

[link]

2010. júl. 21. 22:10
 30/31 anonim ***** válasza:

"Nem látom be miben lenne igaza."

Én az itteni hozzászólasait olvastam, ugyanezt javaslom neked is. Gondolom belefér, hogy ebben-abban téved, de nem mocskolódásra épül az élete, és nem védekezésre használja a gondolkodás áldását. Érdemes lenne nyílt szívvel belemélyedned az ősmagyarnak vélt mentalitás csínjába és bínjába, mielőtt teljesen elsodor téged is a tévéd hadarása, kedves kurucnak nevezett barátom.

2010. júl. 24. 01:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!