Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyarokat miért nem zavarja...

A magyarokat miért nem zavarja, hogy Románia egyre több mutatóban megelőzi Magyarországot?

Figyelt kérdés
Lassan meglesz a GDP/capita is. A 30 éve mélyen lesajnált románok a magyarok fölé kerekednek. Nem kínos ez?

2019. dec. 26. 21:58
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
34%

Dehát matolcsy megmondta hogy az elmúlt 9 év a magyarság történetének legsikeresebb időszaka gazdaságilag, 10 éven belül pedig Ausztriát is beérjük :)

Nincs itt miről beszélni

(Nehogy valami komolyan vegye)

2019. dec. 26. 22:47
 12/20 anonim ***** válasza:
31%
*valaki
2019. dec. 26. 22:48
 13/20 anonim ***** válasza:
82%

Csak éppen Románia zéró államadósságot örökölt, míg Magyarország az egyetlen ország a keleti tömb államai közt mely magas adósságrátst végig is nyögte, a lengyelek voltak még eladósova de úgy tudom azoknak elengedték ezt. Inkább Észtországgal lenne jobb összehasonlítani, ott 40% OS gazdasági visszaesés technológiai nagyhatalom lett, Románia egy elég politikailag instabil ország szerintem, és rengeteg példa van hogy hiába szarnyaltak az országok ezt a rossz politika hosszú időre megszakithatja.

Az hogyha Romániában fel egy az egy főre jutó GDP akkor nagy eséllyel valami probléma van itt, mert Magyarország vonzóbb célpont, emiatt minimum hogy annak előrébb kell lennie. Már azért is mert nyugatabbra van, ha keleten is lennének gazdag régiók akkor lenne reális esélye Romániának. Meg tudtommal a költségvetési hiány 4.8%, ami igencsak magas, Románia itt szépen eladósodás útjára lép, míg Magyarország inkább most lépett a felzarkozas útjára, miután rengetegen kimenetek külföldre, azok utaljak haza a pénzt, bár ennek értéke negyede a románnak, de a véleményem az hogy előbb tartsák fenn ezt az előnyt, már ha ez tényleg igaz, fenn 10 évre, mert simán lehet az hogy lecsúsznak.

2019. dec. 26. 23:52
 14/20 anonim ***** válasza:
80%
A normális ember a saját dolgával foglalkozik, nem azzal, hogy a másik mit csinál, vagy mit gondol róla. :D
2019. dec. 27. 01:15
 15/20 Koplárovics Béci ***** válasza:
74%
Engem zavar. Akkor nem vagyok magyar? :(
2019. dec. 27. 12:13
 16/20 anonim ***** válasza:
81%
Wikipédia alapján 2019-es adatok alapján, egy főre jutó GDP terén a magyarországi 17000 míg a Romániai kb 12000, még mindig van 5000 különbség, PPP terén a magyarországi 34000, míg a romániai 28000, ennél 6000 különbség dollárban. Vagyis 2020-ra Románianak minimum kell kell egy 42% növekedés ha magyarország csak stagnálna, de ha 1 éven belül előzni akkor minimum 47% GDP növekedést tanusítania kell, ja és még azt kihagytuk hogy 2018-ban és még 2019-ben is Magyarország GDP arányos növekedése nagyobb volt mint Romániának, vagyis inkább olló van itt, a távolság növekszik, mert hiába átlag fölötti a két ország növekedése, Románia kb 0,6%-al kisebb növekedést teljesít mint Magyarország, szóval aligha van hitelessége a kiírásodnak kérdező, én úgy tudom fogyasztás volt az amibe előztek, de én úgy tudom hogy a PSD amely azóta megbukott előtte pont hogy fogyasztás ösztönző politikát folytatott, úgy hogy arra nem volt keret, és rengeteg hitelt felkellet venni, Magyarország is pont ilyet csinált a rendszerváltás előtt, látjuk milett az eredménye, államadósságot kellett nyögni, eladni az állami vagyon kb 80%-t és törlesztettünk, és még ígyis maximum kb 30%-al sikerült csökkenteni a GDP arányos államadósságot.
2019. dec. 28. 10:26
 17/20 anonim ***** válasza:
26%
15-ös ez egy igen bonyolult kérdés, a románok a magyarokat ázsiai népnek tekintik, és úgy szoktak mocskodlodni hogy takarodjatok vissza szülöföldetekre Ázsiába, miközbe a magyarok erősen keveredtek az európai népekkel és csak 4%-ban van ázsiai gén. Történelem során történt sok betepelepülés, olaszok, csehek, németek, zsidók, ukránok, szlovákok szép számmal asszimilálodtak be a magyar közöséggekbe.
2019. dec. 28. 10:29
 18/20 Koplárovics Béci ***** válasza:
49%

"15-ös ez egy igen bonyolult kérdés, a románok a magyarokat ázsiai népnek tekintik"

A kérdés, és az én kérdésem szempotjából lényegtelen, hogy a románok mit gondolnak a magyarokról. Hacsak nem valami köpönyegforgató áruló sarj a kérdező is.

2019. dec. 28. 10:44
 19/20 anonim ***** válasza:
49%
18-as csak a válasz első felét olvastad el? Mert csak erre a részre válaszoltál.
2019. dec. 28. 10:57
 20/20 anonim ***** válasza:
49%
Mert ugyebár ha a honfoglalókat tekintjük magyaroknak, akkor igencsak kevesen mondhatják magukat annak, általában a két népet elszokták választani, főleg hogy ezalatt az időszak alatt az ország jelentős népességet vesztett, mongoloktól, törököktől, osztrákok elleni háborúk miatt, demográfiai mélyponton az ország lakosságának a magyarok 35%-t tettek ki, de egyébként tudtommal sose volt 80% fölötti az érték, főleg hogy lehetséges hogy kettős honfoglalás történt és a magyar nyelv valójában nemis a mi nyelvünk, hanem csak átvettük az avaroktól is bizonytalanná teszi mit hogy értelmezzünk.
2019. dec. 28. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!