Lázár Jánosnak igaza van abban, hogy ennyire diszkriminalja a dohányosokat?
A tiltás nem vezet jóra.
Utálom a dohányosokat, de azt is aki belepofázik mások magánéletébe, Lázárt meg pláne.
De büntetni lehetne a jövedéki adón kívül még magasabb TB járulékkal vagy fizetős EÜ ellátásra kötelezni.
Gyepesi Judit fordítása valami katasztrofális, A rozsban a fogó fényévekkel jobb. Egyedül csak a tetű hiányzik.
Ezzel az erővel a nagycsaládosokat is megbüntetni kellene,nem támogatni,mert a sok gyerek környezetszennyezés,többet fogyasztanak.
Én gyűlölöm a dohányt,dohányzást,de amit írsz az populizmus.
Lefogadom,sokan az autóról sem mondanának le,pedig az jobban szennyezi a környezetet.
Akkor miért autótámogatást ad a fidesz,miért nem azt mondja,hogy legyen minél nagyobb a tömegközlekedők aránya?
Elvetett javaslat, kezdjük azzal.
Boszorkányüldözésnek látom, ami a világban megy vagy 20+ éve a dohányzás ellen.
Nálunk 2010 óta.
Viszont eredményes, a cigi fogyasztás 14 milliárdról 9 milliárdra csökkent, a csempészet még csak pár száz milliós.
Amúgy oxigénpalackon csüngve alszom, utolsó fázisban ért a tüdőbajom
Lehet, igazatok van, de ne szívjátok!
62f
A dohányosokat csak a munkahelyemen nem szeretem, mert az összes szigorítás miattuk történt:
-Többször mentek szünetre, ezért megvágták a szüneteket
-Ahol eddig nem volt kamera a cég területén, most oda is került, mert oda jártak sutyiban cigizni, a csikkeket persze eldobálták (bukás garantált)
De imádom ezt a kamu anti dohányos hisztit, de persze a gyorskajákról, cukros üdítőkről, szmogról, E stabilizátoros kajákról sosincs szó, csak az életünkben jelen lévő 5000 méreg közül amit beviszünk kiragadunk egyet és uszítunk ember csoportok ellen.
Ha meg a dohányos zacskókra kitesznek gusztustalan képeket amit a dohány szövődményei okoztak csak mert egészségtelen, úgy lenne fair ha a Mekiben meg leamputált diabéteszes láb csonkokat kell néznie a sok kövér embernek ha eszik a hambit, az autó kereskedésekben legyenek kocsikba balesetben bennégett elszenesedett emberi testekről képek hiszen az autó veszélyes és káros (szmog), a kés boltokban legyenek ott a feldarabolt megszurkált áldozatok halotti fotói, a LEGO dobozokon az azt lenyelő megfulladt gyerekek holtteste stb stb. Ez így lenne fair.
12-es: "Gyepesi Judit fordítása valami katasztrofális, A rozsban a fogó fényévekkel jobb."
Szerinted...
Szerintem meg nagyon nem!
Egy zseniális könyv jó fordítását írta felül egy aktualizált sz@rabb. (gondolom az Origó véleményformáló írására alapozol, mert azt nem hiszem hogy az eredetit, az első és a második fordítást is összevetetted...
Ízlésekről okos ember nem vitatkozik.
Nekem marad "Zabhegyező", neked meg "Rozsban a fogó".
Szerintem Barna Imre nem érzett rá a stílusra, a feelingre - de ez legyen az ő baja.
Nekem egy kicsit olyan, mint amikor pl. "új művészeink" újrafogalmazták a Meseautót, vagy a Hyppolitot vagy a Vuk-ot... Lehet mást csinálni, de jobbat...? Ahhoz több tehetség kellett volna! Amit meg a Vukkal műveltek újításként, az egy igazi tragédia. Nekem ilyen ez a Rozsban a fogó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!