Melyek a legalulfizetettebb foglalkozások Magyarországon?
Az első válaszoló szerintem úgy értette, hogy a mérnök és az informatikus is keres kb. félmilliót, és ehhez képest nevetséges, hogy a pályakezdő tanár 135 ezret.
Egyébként az a szerencsém, hogy nem Budapesten vagyok tanár. Fogalmam sincs, hogyan lehet megélni a fővárosban ennyi pénzből. Van ott egyáltalán pályakezdő tanár?
a fél ország minimálbért keres vagy még azt se mert a közmunkára annyi se jár.
Említhető itt például minden olyan szakma ami állami irányítás alatt van.
Már egy párszor leírtam itt de anyám szakács volt egy fidesz vezette város konyháján ami önkormányzati kézben van. Kirúgták ok nélkül, még haza se ért ( NEM VOLT MUNKAÜGYÖN!) csörgött a telefonja hogy tudnak neki egy szakács állást, bement munkaügyre és közmunkásként felvették volna oda ahol előtte teljes munkaidőbe dolgozott!
Ez a fidesz.
Az összes közalkalmazotti munkakör, kezdve az ápolókkal, óvónőkkel, tanárokkal és tanítókkal, de a barátnőm is 135-öt keres pszichológusként (6 ev egyetem utan), és még ,,örül” is neki, mert eleinte csak 4-órába vettek fel.
De ha már itt tartunk, a sürgősségi orvosok, mentősök, tűzoltósok sincsenek túlfizetve. Az összes ilyen alkalommal ráfogják, hogy ,,hivatásból kell szeretni”, persze, mert pénz az nincs.
És mi haszna van egy magyartanárnak?
Szerintem így is túl vagy fizetve, ha nem tetszik menj el dolgozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!