Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Bruttó 161 ezer lesz a minimál...

Bruttó 161 ezer lesz a minimálbér jövőre. Nem az volt, hogy dübörög a gazdaság?

Figyelt kérdés

Ilyen árak mellett mire elég az a nettó 105 ezer?

Értem, hogy tanulni, képezni kell magunkat és jó állást keresni. De azokkal mi van, akiknek nincs lehetőségük rá? Hogy lehet 105 ezerből megélni 2020-ban,Magyarországon?

Az alacsony minimálbér az összes fizetésre hatással van.

2019. dec. 19. 09:18
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
36%

Ha felemelnék a duplájára, plusz az összes többi fizetést húzná maga után - de az árak is a duplájára-triplájára emelkednének, akkor ott lennél, ahol a part szakad.

Nem lehet egy gazdasági rendszerből kiemelni egy tényezőt, és csak azt módosítgatni - a gazdaság teljesítőképességétől függetlenül!

Tanulj egy kis közgazdaságtant!

2019. dec. 19. 10:19
 12/42 anonim ***** válasza:
39%

Átlagbér egy 20-assal több.

Valami csávó mondta hogy ha valaki csak azért dolgozik hogy legyen hol laknia meg legyen mit ennie az rabszolga.

Mo.-on sokan még a rabszolga szintet se érik el.

2019. dec. 19. 10:21
 13/42 anonim ***** válasza:
100%

"Figyelembe véve a 3-4 százalékos inflációt, ez jelentősnek mondható"

Azért azt ne felejtsük el, hogy már a MNB-nél is maga Matolcsy György mondja, hogy újra kellene gondolni, mert nem jó mérőszám. Élelmiszerárak infláció elmúlt években nem nagyon volt 4% alatt, ezt azért kevesen hangsúlyozzák. USA-ban használt súlyozással akár 2%-al is emelkedhet, úgyhogy a az értékek nem változnak.

2019. dec. 19. 10:29
 14/42 anonim ***** válasza:
0%
#13 4+2 az 6% az még mindig kisebb mint a 8%-os emelés. (és kajára az átlag magyar 40 ezer forint körül költ. Szóval a maradék 67 ezer forintjára meg a 4%-nál(ami 3 egész valamennyi igazából) kisebb infláció jön. (ez a nem pontosan mér a fogyasztói kosár 2010 előtt nem volt probléma?)
2019. dec. 19. 10:37
 15/42 A kérdező kommentje:

11# tanultam az egyetemen több féléven keresztül közgazdaságtant. Nem is írtam olyan butaságot, hogy miért nem lesz a duplája, tisztában vagyok, hogy nem lehet egyből.

De lehetne 8%-nàl nagyobb mértékben növelni és esetleg az óriási járulékokon csökkenteni. Vagy a 27%-os áfát átgondolni. Mert sajnos semmit nem ér ennyi pénz, tényleg az alapvető lakhatásra és kajára sem elég. Lehet, hogy egy minimálbéres nem egy magasabban képzett szakember, de dolgozik egész hónapban, legalább annyit megérdemelne, hogy az alap dolgaira elég legyen a fizu. Aztán ha többre vágyna, keresne más munkát és tanulna még munka mellett stb.

+az a baj, hogy sok munkáltató nem hajlandó többet fizetni minimálbérnél. Borítékba még talán, de az kinek jó, hogy adózatlanul megy? A munkavallalo szánalmas nyugdíjra számíthat és az állam sem jár jól a zsebbe fizetéssel, nem kell magyarázni miért.

Nagyon sok vendéglátós és szakmunkas papíron minimálbéren van. Akkor már inkább legyen kevesebb a járulék, de legyenek rendesen bejelentve és adózzanak az egész fizujuk után. Az egész ország érdeke lenne szerintem.

2019. dec. 19. 10:41
 16/42 anonim ***** válasza:
22%

#13 "Egyre több elemzés jelzi, hogy a hivatalos statisztikák a fogyasztói árak alakulását

akár jelentősen is felülbecsülhetik. És ez a torzítás a jelenlegi digitalizációs,

technológiai forradalomban egyre jelentősebbé válik."

Szóval Matolcsy arra lát esélyt, hogy még ennél is kisebb.

2019. dec. 19. 10:43
 17/42 A kérdező kommentje:
14# és a lakhatás hány százalékkal lett drágább? Vagy az alapvető szolgáltatások mint mondjuk a busz bérlet és a rezsi? Minden emelkedik januárban, kapasbol oda az emelés. És az èvközbeni dragulasrol nem is beszélve.
2019. dec. 19. 10:44
 18/42 anonim ***** válasza:
64%
Még a középfokú végzettségűeknek járó minimálbér nettója is csak 140 ezer ft :D 424 € :DDDD 10 évnyi tejhatalmú kormányzás és gazdasági csoda után eljutottunk idáig emberek. Főleg, hogy az élelmiszerárak az egekben vannak, már lassan luxuscikknek számít a jó minőségű sajt és felvágott.
2019. dec. 19. 10:50
 19/42 anonim ***** válasza:
44%

#17 Budapesten az albérlet árak 2018 év vége óta 2,2%-al lettek drágábbak.

Budapesten a panel árak 12%-al nőttek. (de ugye te se gondolod komolyan, hogy minimálbérből akarsz ingatlant venni Budapesten, szóval ez kb. olyan mintha azt néznéd mennyivel nőtt a Ferrari ára és ahhoz mérnéd a minimálbért)

[link]

Rezsiről világosíts fel, mert szerintem az az elmúlt években mindig lefelé húzta az inflációt.

Bérlet árakat meg keresd már ki nekem mert amit én találtam havi bérletet BKV-nál az kb. az elmúlt 4 évben változatlan 9500 forint volt.

2019. dec. 19. 10:59
 20/42 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet mesterségesen emelni a béreket. Azaz lehet, csak semmi értelme, mert nincs hatása.
2019. dec. 19. 11:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!