A belvárosi polgármester miért akarja nácizva eltávolítani a kettős keresztet?
Kb. minden cikkben le van írva az indoklása, miért kell megkérdezni mindent olvasás helyett?
"Az elutasításnak semmi köze a keresztekhez vagy a kereszténységhez - ahogy a Mi Hazánknak sem. Amíg én vagyok a polgármester, a VI. kerületben nem fogja magát egy náci szellemiségű párt vallási jelképek mögé bújva reklámozni"
Ezért nem akarta a keresztet. Hogy egyetértesz vele vagy sem, az más kérdés.
Én ezt a közlemémyt szeretném látni a főpolgármester úrtól:
"Az elutasításnak semmi köze a menórához vagy a zsidósághoz - ahogy a baloldalnak sem. Amíg én vagyok a polgármester, az egyik kerületben nem fogja magát egy kommunista szellemiségű párt vallási jelképek mögé bújva reklámozni"
""Az nem igaz, hogy a Mi Hazánk náci"
De nem ám. Leninék sem voltak kommunisták."
De te az vagy - méghozzá a hazugabb fajtából!
"Másrészt karácsonyhoz nem különösebben kapcsolódik a kereszt, építsenek betlehemet."
Pont az a probléma, hogy manapság a kereszt nélkül arról szól a karácsony, hogy vásárold magad rogyásig, és edd magad hülyére.
Továbbra se teljesen értem, hogy a kereszt miként kapcsolódik a karácsonyhoz, ami az Ige megtestesülésének ünnepe. Persze a Teofánia végső célja valóban a keresztben mutatkozik meg, de talán még sem annyira karácsonyi szimbólum. Főleg akkor, ha egy álkeresztény párt politikai célokra akarja csak felhasználni, bármilyen vallási meggyőződés és hit nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!