Gyurcsány idején miért volt 250 forint az euró? Most miért 330?
Félre értés ne essék, nem sírom vissza, soha nem szavaztam rá.
De nem értem, hogyha most dübörög a gazdaság, akkor hogy volt 335 pár hete?
Alacsony alapkamat miatt gyenge a forint de mivel az inflációs célok teljesülnek így az MNB nem is fog szigorítani, mert az alacsony alapkamat/gyenge forint jót tesz a beruházásoknak és az exportnak ergo a növekedésnek.
Meg lehet nézni milyen volt a Magyar gdp növekedést 2002-2007 között a Lengyel, Szlovák, Cseh növekedéshez képest és meg lehet nézni milyen ez az arány 2014-2019 között.
"Gyurcsány idején" a nettó minimálbér 60 ezer volt, abból vehettél 240 eurót, most 99 ezer ebből vehetsz 300 eurót,(az átlag és a medián fizetés is ilyen mértékben nőtt) szóval nem igazán értem, hogy miért érzed úgy, hogy egyre kevesebbet ér a fizetésed.
#11.07 Számolsz velem egy kicsit? Tegyük fel, hogy pont egy évvel ezelőtt, azaz 2018. december 13-án venni akartál valamit az Európai Unióban, ami pontosan 1000 euróba került. Akkor 1 euróért 323,52 forintot kellett fizetni, tehát az árucikk 1000 x 323,52 = 323 520 forintba került neked. Tegyük fel, hogy pont ennyi volt a havi fizetésed.
Ma szeretnél még egyet venni ebből a valamiből. Az euróövezetben 1-2 százalék az éves infláció, én a rosszabb értékkel számolok. Akkor az árucikk ma 1,02 x 1000 = 1020 euró. Az euró árfolyama jelenleg 328,92 Ft. Mennyit kell fizetned az árucikkért? 1020 x 328,92 Ft = 335 498 Ft. Ez több, mint tavaly. Viszont a fizetésed emelkedett kb. 10 százalékkal (ez az adat majd jövő februárban jelenik meg), tehát most 1,1 x 323 520 Ft = 355 872 Ft. Azaz tavaly ráment a teljes fizetésed az árucikkre, idén viszont maradt 355 872Ft - 335 498 = 20 374 Ft a zsebedben.
„A gyengébb forint egyértelműen ellentétes az emberek érdekeivel, a gyengébb forint gyengébb államot jelent, és gyenge forintot csak gyenge emberek akarhatnak.”
Ki lehetett a szerző? Nem tudjátok? :)
"Viszont a fizetésed emelkedett kb. 10 százalékkal (ez az adat majd jövő februárban jelenik meg)"
Csak el tudja dönteni saját maga is, hogy emelkedett-e a fizetése a tavalyihoz képest vagy nem. Ehhez ne kelljen már megvárni a KSH-t :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!