Pár zöld miért ellenzi az atomerőműveket?
Ez nagyon szép, csak ez egy ürügy. Ami biztos, hogy élőhelyet csökkent, vándorlás során megöl egy-két madarat, de ha ez nagyon számítana a kormánynak akkor több lépést tettek volna a madarak érdekében.
Ezzel egyetértek, azonban szerintem az EU támogatná a naperőműépítéseket (amennyiben nem talál szabálytalanságokat :D)
Ha már így összegyűltünk: a biomasszáról véleményetek, mint megújuló energiaforrás?
#11: de mi nem a Szaharában vagy a Mojave sivatagban élünk. Szerintem butaság naperőművekbe tolni az EU forrásokat, főleg ha olyan jó magyarosan agyatlanul csináljuk.
A fotovoltaikus energiatermelésbe igenis kell pénzt ölni, de sokkal inkább a lokális kis és közepes "erőműveket" kellene támogatni. Európa és Magyarország is kellően iparosodott, rendelkezünk akkora tetőfelülettel és egyéb szabad ipari területtel amit be lehet borítani napelemekkel és néhány nagy centrális naperőmű helyett sok kisebb lokális erőművünk lehetne.
Gyárcsarnokok, ipari parkok kihasználatlan betonfelületei vagy pl ott vannak az autópályákon a pihenőhelyek. Ha az összes kamionparkolót lefednénk fémkonzolokon lévő napelemekkel akkor csak az autópáylák menné simán több száz megavattos kapacitás lenne kiépíthető úgy, hogy nem veszünk el egyéb kihasznált vagy termőterületet..
Ezekbe igenis kell pénzt tolni, de a több hektáros naperőművek létesítését a mi éghajlatunkon szerintem felesleges eröltetni.
Emögött is csakis politikai érdekek illetve utasítások állnak. Mivel Orbán Putyinnak nyal teljes erőből, így mindenben az orosz forgatókönyv szerint cselekszik a Fidesz kormány. Kár ezt túl magyarázni, ha Putyin a megújuló energiaforrásokat támogatná, akkor mi arra felé mennénk. Kb. ugyanaz megy most mint a Szovjet-Unió idején, csak most nem vöröseknek, hanem medvéknek vagy miajafaxnak nevezik őket.
De ugye a legfontosabb megőrizni Magyarország szuverenitását.. Hát, látszik mennyire ez a cél...
A kérdésre válaszolvi, sokan azért ellenzik, mert amelett, hogy rettentően környezetromboló hatásai vannak, még az áram előállításának a költségei is a legmagasabbak.
Szélerőművekkel és napenergiával ennek a töredékérét lehet áramot előállítani.
Idehaza mindeki spórol az árammal, mert drága. Ismerek olyat aki azért nem vesz légkondit, mert sok áramot eszik, inkább végig izzadja és büdösködi az egész nyarat.
De mi magyarok ilyen jó kis savanykásan, büdöskésen szeretünk mindent. Ne fürgyé le!:D
"A kérdésre válaszolvi, sokan azért ellenzik, mert amelett, hogy rettentően környezetromboló hatásai vannak, még az áram előállításának a költségei is a legmagasabbak."
Miben nyilvánul meg hogy környezetromboló és mivel támasztanád alá, hogy a költségei is a legmagasabbak?
"Szélerőművekkel és napenergiával ennek a töredékérét lehet áramot előállítani."
Forrás?
:D :D
"Miben nyilvánul meg hogy környezetromboló és mivel támasztanád alá, hogy a költségei is a legmagasabbak?"
Hát, alátámasztani nem tudom, de ha annyira jó dolog az atom energia 2019-ben, akkor miért állnak át a világ fejlődő országai a megújuló energiára?
Bár tudom, hogy a globális felmelegedést is sokan csak "lipsi hazugságnak" tartják, ezért nehéz is objektíven vizsgálni a helyzetet, mert itt is előbb-utóbb a dekandens nyugat vs. haladó dinamikusan fejlődő konzervatív országok (lásd: Kína, Oroszország) történet jönne elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!