Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A kormány jól alakítja át a...

A kormány jól alakítja át a szakképzést?

Figyelt kérdés
Szerintem jó dolgok vannak benne és ösztönző is valamint tok jó ez a duális képzés.

2019. dec. 9. 10:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
82%

Duális szakképzés már több, mint egy évtizede zajlik Magyarországon, semmi új nincsen benne a német multik hozták be.

Ezen kívül nem, mivel hiába vannak jó dolgok, ha nincsen egy pénze iskolának pénze elegendő alapanyagra, akkor felesleges.

2019. dec. 9. 10:16
 2/13 anonim ***** válasza:
84%
Bármi, amihez ez a kúrmány hozzányúl, az egy rakás kaki lesz.
2019. dec. 9. 10:52
 3/13 anonim ***** válasza:
16%
Szerintem is minden tökéletes. Ez a kormány csak jól tud csinálni mindent.
2019. dec. 9. 11:18
 4/13 A kérdező kommentje:

Nem kell itt ironizalni. Én sem vagyok kormánypárti de legalább vannak dolgok amikkel próbálkoznak és még jó is kisulhet belőle.

Ha belegondolunk az előző kormányok mit tettek? Ugyanúgy loptak. Most minimum 2022ig ok vannak hatalmon, ez van, el kell fogadni és meglatni ha valami jóval is próbálkoznak.

Amúgy meg Magyarországnak egy teljes politikai megújulásra lenne szüksége. Felnonie a többi európai ország szintjére (és ezt most nem fejlettsegben értem)

2019. dec. 9. 11:36
 5/13 anonim ***** válasza:
87%

"meglatni ha valami jóval is próbálkoznak."

Én próbálom, de 10 év alatt csak egy pozitívat tudok mondani: megtiltották beltérben a dohányzást így nem kell a füstöt szívnom, ha a haverokkal sörözni megyek.

"Amúgy meg Magyarországnak egy teljes politikai megújulásra lenne szüksége."

Egyetértek. Ehhez először is el kellene zavarni a politikából az összes Kádár csecsén nevelkedett KISZ titkárt egyszer, s mindenkorra. Olyanok kellenének, akik képesek XXI. századi fejjel gondolkodni.

2019. dec. 9. 11:59
 6/13 Balogh Bence 2019 ***** válasza:
76%
Adminisztrációs zsonglőrködés, nem lesz érdemi hatása. Ha nincsenek meg a megfelelő feltételek, nem lesz ügyesebb az új rendszerben tanuló. Márpedig nem lett több tanár, több iskola, jobb infrastruktúra. A GDP-arányos kiadásokat 2010 óta közel 1%-kal csökkentették ahelyett, hogy növelték volna 2%-kal.
2019. dec. 9. 12:32
 7/13 meszike91 ***** válasza:
30%
A kormány a felsőoktatást szisztematikusan rombolja. Elvileg a szakképzést jobban szereti a kormány, de szerintem ott is csak árt.
2019. dec. 9. 12:32
 8/13 A kérdező kommentje:

Persze h rombolja a felsőoktatást ha szakemberekre van szükség, és még akarja szüntetni a büfé szakokat. Mellesleg aki akar mehet főiskolára csak a büfé szakok szűnnek meg. Meg a nyelvvizsga törvény sem lesz hatályos... Nincs megtiltva a felsőoktatás csak jobban akarja ösztönözni azt aki szakmát tanul.

A mai világban sajnos ciki lett melosnak lenni.

2019. dec. 9. 12:35
 9/13 A kérdező kommentje:
5os egyet értek az összes Kadar csecsen nevelkedett politikust el kellene zavarni, es teret adni a fiataloknak, azoknak akik tényleg előre vinnék az országot. Ha ez így marad akkor még sokáig marad az ujfeudalizmus
2019. dec. 9. 12:37
 10/13 anonim ***** válasza:
87%

Ja, a szakgimi-szakiskola vonalon már az is nagy hozzáértésről tanúskodik, hogy tavasszal derülnek majd ki az átalakítás pontos részletei, amiket szeptembertől már alkalmazni is kell az iskoláknak. Ergó, akinek idén felvételizik a gyereke, halvány gőze sincs róla, hogy mit/hogyan fog tanulni.

És akkor arról ne is beszéljünk, hogy ez hányadik átalakítás az elmúlt években (ami többek közt a sulik nevét is érintette, szerintem van vmi táblagyártó iparos is a neres brancsban).

És ha optimistán azt gondolnánk, mindig csak csiszolják a renszert, hogy még jobb legyen, akkor azért érdemes elmélázni rajta, vajon a hibáikból miért nem tanulnak: „A szakgimnáziumi rendszer népszerűségének aligha tettek jót az utóbbi két év botrányai. Az új kerettanterv hivatalos, végleges verziója hat nappal a 2016/2017-es tanév előtt jelent meg, vagyis a tavalyi 9. évfolyamosok – akik elsőként haladtak az új zsinórmérce szerint – a középfokú felvételikor még nem tudhatták, pontosan mit és milyen óraszámban fognak tanulni. A koplex természettudományi tantárgy foglalkozástervei, segédanyagai még az idei tanév elejére sem készültek el…” (2017 végi cikkből).

Szóval jó lesz bizonyára – a kérdés csak az, pontosan kiknek és miért.

2019. dec. 9. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!