Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy kezeljem, hogy a családom...

Hogy kezeljem, hogy a családom Fideszes, de én Gyurcsány Ferenc politikájával értek egyet?

Figyelt kérdés
2019. dec. 8. 20:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%

"Piros Kalapács nevű felhasználó válasza:

Nem tudom te hogy vagy vele de én a mai napig nem ismerem a családom pártpreferenciáját pedig minden alkalommal élünk a szavazati jogunkkal. Soha nem szoktam megkérdezni kire húzták az X-et"

Ez nem lehet kérdés. Thürmer Gyulára!

2019. dec. 8. 23:44
 12/16 anonim ***** válasza:
0%

Nem tipródj rajta, egy bandába tartoztok! Minndenki komcsi nálatok. Te baloldali, a családod pedig jobboldali komcsi.

Büszke lehetsz, jó kiccsalád vagytok!

2019. dec. 9. 09:40
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Kerüljétek otthon a politikáról való beszélgetést, ha tudjátok hogy ellentétet szít közöttetek. Lehet úgy élni egymás mellett hogy egyes témákat kerültök. Ha ők nem bírják ki hogy el ne kezdjék előtted szidni Gyurcsányt, akkor légy te a bölcsebb és mosolyogj csendben ahelyett hogy nekik ugranál.
2019. dec. 9. 11:28
 14/16 anonim ***** válasza:
7%
Gondold át az álláspontodat, lehet hogy nekik van igazuk 😀😀
2019. dec. 9. 11:48
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Az "igazad van / nincs igazad" egyrészt lehetetlen küldetés, amikor meggyőződésről van szó: mindkettő félnek ugyan úgy igaza lehet miközben ugyan arról a téma ellentétes pontot képviselnek. Abban semmi kivetni való nincs, hogy valakinek egy politikus szimpatikus, vagy sem. Ezt nem lehet cáfolni. Nem hamis gondolat, hogy bárkinek bármelyik politikus szimpatikus. Ez vitathatatlan.

Amikor két ember ennyire eltérő és meggyőződés alapú álláspontot képvisel, az egymásra uszítás nem segít! Csak ront a helyzeten. Úgyhogy én ezt nem ajánlom.

Egymás elítélés nélküli meghallgatása, sokat számít és igazán emberi dolog, de nem könnyű. Nem képes rá mindenki. Ha nem megy, jobb nem erőltetni.

Sőt! Írjátok le 2 pontban, amiről 1-1 percet akartok beszélni. Max 2 percig beszél, csendben halgassad meg a másikat. Majd mond el a saját papírodon lévő dolgokat. Ne utalj vissza a másik mondataira. Csak hallgassad meg őt. Majd csak ő hallgasson meg. 1 perc csönd jön ez után mond el, mit érzel. Nem azt, mit gondolsz, nem azt, mit mondott a másik, nem azt miben kinek van igaza, az mond el, mit érzel.

Ha erre képesek vagytok, átlag feletti kapcsolatotok és tudtok majd figyelni a másikra anélkül, hogy kiakadjatok. Erre nagyon kevesek képesek. Főleg ebben a topikban.

Következő szint, kicsit bonyolultabb és még kevesebben képesek rá:

Egyik fél (név szerint X) beszél 2 percig. Másik fél (név szerint Y) hallgat és figyel. 2 perc lejár, Y összefoglalja X mondanivalóját. Nem reagál rá, nem módosítja, összefoglalja. "X" hallgat és figyel. Amikor véget ért Y beszéde, X elmondja, hogy a másik mit hagyott ki és mit módosított. Y újra összefoglalja az egészet. Ezt addig ismétlik, amíg X rá nem bólint, hogy Y összefoglalója korrekt volt. Ha kell kétszer, ha kell egy tucatszor.

Ha ez megvolt 15 másodperc szünet és szerep csere.

Fontos, hogy a szerepek ne keveredjenek. Amíg egy valaki beszél, a másik hallgat, amíg az idő le nem jár, vagy a beszélő fél nem mondta, hogy végzett a mondanivalójával. Érdemes visszaszámlálót beállítani

Ha erre képesek vagytok, akkor mindent meg lehet beszélni. Innentől kezdve nincs személyes ellentét, hanem képesek vagytok figyelni és hallgatni. Ez nem könnyű és már írtam, kevesen képesek erre. Vannak, akik évekig tanulják, hogy képesek legyenek erre, van, akinek ez természetes és van, aki soha nem lesz erre képes, de az esélyt érdemes megadni neki.

2019. dec. 9. 15:44
 16/16 anonim ***** válasza:
71%
Ne beszéljetek politikáról, ha meg szóba hozná valaki tereld a témát
2019. dec. 9. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!