Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egyetértetek, hogy nyugdíjrefo...

Egyetértetek, hogy nyugdíjreformra lenne szükség?

Figyelt kérdés

A Fidesz politikája gyakran,ellentmondó.

Például a felsőoktatás magánosítása vagy részben magánosítása teljesen rendben van a részükről.

Viszont a nyugdíjak terén görcsösen ragaszkodnak a mostani rendszerhez.

Két lépcsős nyugdíj rendszer kellene.

Állami+magán kombó.

Az állami nyugdíj ne legyen több, mint a mindenkori minimálbér ez egy fix összeg lenne minden nyugdíjasnak.

A másik fele pedig kötelező magánnyugdíj, ezt privát nyugdíjbiztosítók rendeznék.

Ebből adódóan a járulékfizetés, adózás is rugalmasabb lenne.

A mostani aktív dolgozói réteget megfojtják ezek a nagy járulékok.Visszafogják a fogyasztást, ami pörgetné a gazdaságot.

Ez lenne, igazi jobboldali politika, de mégsem "vadkapitalista", ahogy szokták mondani.

2019. nov. 25. 08:25
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
79%
A manyup rendszer jó volt. A fidesz maffia ezt is ellopta.
2019. nov. 25. 12:56
 12/17 anonim ***** válasza:
77%

Anyám mesélte, hogy anno lehetett választani, hogy valaki marad teljesen az állami nyugdíjnal, vagy fele fele fizet: állami + magán. A legtöbben ezt választották, ha az állami nem is biztos, a magán tuti.

Erre mi történt? Ellopta az állam a magannyugdijakat.

(Az idősebbek majd pontosabban leírják)

2019. nov. 25. 13:08
 13/17 anonim ***** válasza:
40%

#12 Miért kell hülyeséget írkálni? Miért nem lehet előbb a tényeket megnézni?

Az első 1-2 évig lehetett választani - én megtehettem, az utánam munkába állók már nem. Onnan kötelező volt a mnyp. Akkor is ha előre biztos volt hogy nem lesz jó neki.

És nem volt jó a kötelező nyugdíjpénztári rendszer, ez tény. Az egyének sem jártak jól vele, az államnak meg 13 év alatt 3000 milliárd hitelfelvételt okozott.

Semmit nem loptak el, mindenki még fogja kapni a teljes nyugdíját érte.

2019. nov. 25. 19:33
 14/17 anonim ***** válasza:
79%

Utolsó!

Ez majdnem igaz,de mégsem.Nekem még a nyugdíjig van 18 évem,ha nem emelik addig a korhatárt.Keresek netto 200-at,a kalkulátor jelenleg 105.000 Ft nyugdíjat számolt ki nekem,míg anyósom 140.000 Ft-os fizetését beírva(jövőre megy nyugdíjba),többet hozott ki neki.Tudom,ezer dologtól függ a nyugdíj összege,ez csak egy hevenyészett számítás volt,de máris mutatja,hogy mennyivel szarabb helyzetben van az én korosztályom és épp elég távol vagyunk a nyugdíjtól ahhoz,hogy addig még annyit változtassanak,hogy még szarabb legyen.Szóval akárhogy is,de nekem(és gondolom nem vagyok egyedül vele),elég nagy megnyugvás lett volna azt a pár millió Ft MANYUP-os pénzt megkapni 65 évesen.Nekem több mint 2millió Ft volt benne csak addig.

2019. dec. 26. 20:37
 15/17 anonim ***** válasza:
53%

Azt is megnézted hogy KI az aki azt a nyugdíjkalkulátort odatette neked? Az aki szeretne téged rávenni hogy NÁLA fektess be pénzt és tegyél HOZZÁ a jövedelmedből még jó sokat, jó sokáig a nyugdíjadhoz.

Ez a nyugdíjkalkulátor egy átverés, pontosan arra szolgál hogy téged behülyítsenek.

Vedd a fáradtságot és töltsd ki rendesen a nyugdíjbiztosító valódi, saját kalkulátorát és akkor azt fogod látni hogy valójában mennyi nyugdíjra számíthatsz! Ne egy ilyen egyszerűsített kalkulátort fogadj el, mert az egyik ilyen oldalon pl. ez a szöveg áll: "Sajnos minél távolabb áll valaki a nyugdíjkorhatár elérésétől, annál kevesebb nyugdíjra számíthat és annál jelentősebb a csökkenés a mostani nettó jövedelme és a várható nyugdíja között." Ami nettó baromság.

Emlékezz vissza, már 1990 óta ezt a mesét hallhatod hogy itt nem lesz nyugdíja az embereknek már a következő években, blablabla. Ehhez képest a nyugdíjak most, 30 évvel később is ott vannak, senkit nem fogsz találni akinek kevesebb lett a nyugdíja annál mint amit évekkel korábban jeleztek neki a ledolgozott évei vagy a keresete alapján. A nyugdíjaknak csak akkor csökkent az értéke amikor a ballib kormányok alatt az infláció magasabb volt mint a nyugdíjemelés mértéke és amikor Bajnai kormánya alatt nyugdíjba mentek az első kötelező mnyp tagok - mert nekik a nyugdíjpénztári tagságukkal kisebb lett a nyugdíjuk, mint amit a befizetéseik alapján kiszámoltak nekik. Ezért kellett Bajnainak rendeletben megengedni akkor az állami nyugdíjrendszerbe való visszalépésüket.

Olyan jövővel riogatnak téged aminek akkor van lehetősége ha visszaengeded a hatalomba azokat akik a kötelező mnyp tagságot kitalálták, akik majdnem csődbe vitték az országot és akik alatt az 1 millió minimálbéres országa lettünk. Akiknek minden intézkedése a gyerekvállalás ellen hatott.

Tegyél róla, hogy ne ők határozhassák meg az ország gazdaságát, a te életedet és vele a nyugdíjadat! Akkor majd születik több gyerek és a gazdaság elég stabil és jó lesz ahhoz, hogy ne kelljen a nyugdíjad miatt aggódnod! Mellette pedig - ahogyan kell - ha van rá lehetőséged akkor tegyél félre külön is a nyugdíjas éveidre, akár azzal hogy saját ingatlant szerzel, akár kiegészítő nyugdíj megtakarítással!

2019. dec. 26. 22:09
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Oké,lehet hogy így van,de megmondom őszintén akkor sem igazán bízom abban,hogy nekem olyan nyugdíjam lesz,amiből megélek.Mégis miből fogják finanszírozni,mire oda kerül a sor?Én tettem a népességnövekedésért,mert 3 gyerekem van,de az én korosztályomban(hiába vagyunk sokan a '70-es évek szülötteiből),kevesen mondhatják el magukról.

Saját lakásom van,de azért jobb szeretném,ha azt a gyerekeim tudnák majd megörökölni és nem nekem kellene eladni a saját megélhetésem érdekében.

Nem keresek túl sok pénzt,de szoktam félretenni.Egyik éven nyaralni megyünk belőle,máskor a lányom lagziját finanszírozom,stb. Annyi többlet kell még a mindennapi élethez és ahhoz,hogy ami van,élvezni is tudjuk,hogy nem vagyok hajlandó a nyugdíjas éveimmel foglalkozni.

Nem akarok úgy járni,mint sok öreg,hogy egész élete arról szólt,hogy minden pluszt tegyen félre,hátha történik valami és ott van 80 évesen 8 millió Ft-tal a dobozkájában,nulla élménnyel az életében.

Inkább dolgozok addig,míg bírok és tudok,aztán dögöljek meg,ne legyek senki nyakán kolonc.

2019. dec. 27. 07:22
 17/17 anonim ***** válasza:
53%

Mivel a nyugdíj egy fix összeg, amit egyszer megállapítanak és utána nem növekszik csak követi az inflációt az értéke - ha jó a kormány - természetes hogy nem ugyanazt adja mint a munka utáni jövedelem. Hiszen ott ha jobban, többet dolgozol vagy más állást keresel, akkor jobb lehet a fizetésed.

Ma közel fél millióval vagyunk kevesebben, mint a rendszerváltáskor és míg 1960-ban még 150 ezer, addig 1990-ben 125 ezer gyerek született, 2010 óta csak évi 90 ezer. A nyugdíjakkal még sincsen gond. Nem azt mondom hogy ne lenne baj ha nem foglalkoznának a dologgal - hiszen láthattad a rendszerváltás után hogy mennyit vesztettek a nyugdíjak az értékükből. Azt mondom hogy megoldható - HA olyan kormányra bízod a megoldását aki képes jól csinálni. Sajnos ma két választás van, vagy az ellenzéki összefogásra bízod, akik 1994-1998 között és 2002-2010 között már bizonyították hogy alkalmatlanok és csak rontanak az ország helyzetén - vagy Orbánékra, akiknek mindkettő után kín keservesen kellett visszaküzdeniük a gazdaságot először a szakadékból.

Most nő a jövedelmünk évről évre, amit korábban nem lehetett elmondani, mert a január mindig azzal kezdődött, hogy mit mennyivel emelnek meg és mekkora lesz a luk a fizetésemelés és az árnövekedés között.

Neked már nincsen nyugdíj maximumod, a teljes fizetésed után vonnak járulékot. Sok ellenzéki éppen amiatt sír hogy egyre többen kapnak magas nyugdíjat és vissza kellene hozni a korlátot mint régen. Pedig most vagyunk a mélyponton, hiszen a nyugdíjak reálértéke még nem nőtt annyit hogy elérje a rendszerváltás előtti szintet, rengetegen kapnak még alacsony nyugdíjat.

Lesz majd egy hullám, amikor azok mennek tömegével nyugdíjba, akik a minimálbér adómentessége miatt évtizedig a valós bérük helyett minimálra voltak bejelentve és zsebbe kapták a többletet. Náluk még tényleg alacsony lesz a nyugdíj értéke - hiszen a járulékuk alapján az fog kijönni. De ennek semmi köze nem lesz a gazdaság akkori állapotához, az a következménye lesz annak hogy amikor kellett volna, akkor nem a nyugdíjukra figyeltek.

Soha nem lesz könnyű nyugdíjasnak lenni nálunk, mert itt nincsenek akkora bérek. De javul a helyzet, neked és nekem van esélyünk rá. Ha el nem rontják mások és megint vissza nem hozzák a hatalomba azokat, akik korábban is csak elqrni tudták.

2019. dec. 27. 10:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!