Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Nélküled lehetne a Magyar...

A Nélküled lehetne a Magyar Köztársaság szózata a mostani helyett? Melyik tetszik jobban?

Figyelt kérdés
2019. nov. 24. 10:31
1 2
 11/17 mindentudó99 ***** válasza:
26%
De jó hogy felraktad. Könny csordult a szemembe. Gyermekkorom május elsejéi.
2019. nov. 24. 13:12
 12/17 Andizsuzsi ***** válasza:
79%

mindentudó99!

Értsük ezt úgy, hogy a meccsre csak jobboldaliak kaptak jegyet?

Amúgy Dunaszerdahelyen teljesen rendben van ez a dal, a magyar válogatott meccsén meg sajnos ez a legnagyobb attrakció.

2019. nov. 24. 13:19
 13/17 mindentudó99 ***** válasza:
14%
Nyilván nem. De nem értem it lehet ezen annyit rugózni. Akimek nem tetszik nem megy el.
2019. nov. 24. 13:51
 14/17 anonim ***** válasza:
69%
Nem, a Nélküled megint egy sírós, nyívákolós a másikat hibáztató dal, képtelen tullepni a múlt sérelmein. Na ez az amiből már elég volt. Ami nekem nem is dal hanem egy fröcsögés, aki ezt himnusznak tekinti az nyilatkozzon a saját nevében mert a nemzeti radikálisokkal PC nyelven a nacikkal semmi közösséget nem áll módomban vállalni.
2019. nov. 24. 18:50
 15/17 mindentudó99 ***** válasza:
30%
Senki nem tekinti himnusznak. Ezt az ostobasagot csak ti szoktátok itt állítani.
2019. nov. 24. 20:43
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az tetszik ahogy megcsináltátok az ingyenreklámot az egésznek, és még mindig ezen nyavajogtok.
2019. nov. 24. 21:18
 17/17 anonim ***** válasza:
94%

Nagyon-nagyon nehéz a Szózatot és a Nélküledet összevetni, igazából nem is találok rá semmilyen teret, ahol ez egyáltalán megtehető lenne.

Utóbbi egy közepesen ismert (itthon talán még annyira sem) zenekar talán egyetlen valamilyen karriert befutott alkotása (bár erre az EB alatt a Soho Party is képes volt - az is versenyben van?).

Vörösmarty egy kicsit más csávó volt, csak a refomkor egyik legnagyobb költője.. Párszáz költemény (amiből a Szózat csak az egyik, és közel sem a legjobb, bár kétségtelenül a legismertebb), néhány színdarab-féleség (mint ugye a tök ismeretlen Szép Ilonka, vagy a Csongor és Tünde), és pár műfordítás, meg a Zalán futása, bár ez már azért rétegmű, persze mint honfoglaló hősi eposz, a jobboldalnak illene ismerni.. úgy emlékszem, nekem mérsékelten tetszett, bár akkoriban úgy gondoltam, hogy Homérosz trónját nem veszélyezteti senki a műfajban :-)

Hasonlóképpen a zeneszerző, Egressy, ez a senki által nem ismert figura, aki a Szózat mellett azért nagyon sokat adott a Hunyadi Lászlóhoz, vagy a Bánk bánhoz is, csak az a "szemétláda" Erkel Fecó elhappolta, meg is halt szegény elég hamar.. Operákat írni más, mint "nemzeti rokkot csinálni", utóbbit lényegében bárki tud, aki tudja, hol kell a gitárt megfogni, előbbihez más kvalitások is szükségeltetnek.

Szóval nem tudom nem mérni, ki mennyit adott ezek közül az egyetemes magyar kultúrához és milyen színvonalon. A Nélküledet én pl. csak a P.Mobil feldolgozásában tudom hallgatni, azzal nagyon ütős zeneileg (hiszen a Mobil egy lényegesen magasabb szinten zenél), a szövegen viszont ők sem tudnak változtatni, kb. az összes többi revizionista csasztuska szintje, olcsó hatásvadászat, mint pl. a Kártpátia dalai, még az az "elemi" aggresszió sincs meg, mint pl. egy Ballagó időben (boldog gyerekkor :-))) - igen, éltem én is ezt 16-17 évesen).

Ha már arról lenne szó, hogy valami nemzeti összetartozásról szóló, a magyarok részéről nagyon ismert, és poliktikai hovatartozástól függetlenül kellene bökni Himnusz, vagy Szózat utódra a jelenből, vagy a közeli múltból, én azt valahol az István a király környékén keresgélném, semmiképpen nem az Ismerős arcoknál.

2019. nov. 25. 21:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!