Lassan egy éve van hatályban a "rabszolgatörvény", mégis mindenki ki van fizetve. Most akkor hogy is van ez?
A munkatörvénykönyvében nincs olyan és nem is volt, hogy a túlórákat 3 év múlva kell (lehet) kifizetni - ezt bárki megnézheti.
Aki mást állít az hazudik.
A túlórákat a havi fizetéssel kell kifizetni a munkavállalónak, (kollektív szerződés esetén ez másképp lehet) ha a bérét egy munkavállaló nem kapja meg (azt hiszem 90 napon belül) akár csődeljárás is indítható egy cég ellen.
Az én munkahelyemen 1 vagy 3 havi elszámolás van érvényben a kollektív szerződés alapján 15 éve. Ez azt jelenti,hogy a túlórákat és a ki nem adott M napokat is 3 havonta fizették ki egy összegben. Viszont KB 4-5 éve a cég a munkavállalók kérésére átért a túlórák havi kifizetésére az "bent maradt" M napokat viszont 3 havonta fizetik ki.
Aki mást állít, az hazudik. Parancsoljál. Az elmúlt 3 évben nem adták ki a korkedvezmény Után járó szabad napot senkinek, hanem le kellett dolgozni.
Akkor most hazudok?
Hazugnak nevezel, mert leírom a valóságot?
22 - bizony ez régóta bevett szokás.
A legjobb, hogy hozzá teszi a főnök, hogy a szabadidődben azt csinálsz, amit akarsz. Ha te dolgozol a szabadidőben, nem ő kért rá. Ő csak azt kérte, hogy legyen kész minden IS tegnapra.
Es azt a 87 óra túlórát 3 év múlva kapod meg?
Ne röhögtess😅
Ott voltál a tüntetésen, és mindenkit ellenőriztél, hogy valóban nem dolgozó ember, csak diák vagy nyugdíjas?!
Mert bizony hazudsz, rengeteg dolgozó is volt a tüntetéseken. És mi van abban, hogy diákok tüntetnek? Ők is fognak majd dolgozni, így nagyon is érinti a jövőjüket, tehát konkrétan személyesen őket a törvény.
A nyugdíjasokat is érinti, valamilyen szempontból, mert többször kell vigyázni a gyerekre, többször kell nekik menni az óvodába érte, és lehet, hogy nincsenek olyan jó állapotba, csóri munkás meg nem képes megfizetni egy bébiszittert.
...és egyáltalán honnan veszed, hogy a nyugdíjas nem vállalhat szolidaritást a gyerekével, miért lenne az illegitim?!
Ez csak a te fideszidiótaságod! Egyél inkább fideszes krumplidból még, ha maradt.
Honnan tudom? Lattam a felvételeket. Nem hogy rengeteg dolgozó nem volt hanem még rengetegen sem voltak. 😅
Pár ezer ember alkotta a 2 millios fővárosban a szankótördelő roncsderbit.
Ja hogy a fiatalok a munkatörvénykönyve miatt aggodnak? 🤔
Én meg azt hittem a bolygó sorsa miatt🤔
"Pár ezer ember alkotta a 2 millios fővárosban a szankótördelő roncsderbit."
Ezért adózunk, hogy a magadfajta krumligyüjtögető hazudhasson helirogán propaganda minisztériumának hála.
"A BBC Europe több tízezres, közösségi oldalakon szerveződő tömeg Orbán-ellenes tüntetéséről számolt be"
"a rendőrség fellépése is erőteljesebb volt, gyakrabban nyúltak olyan eszközökhöz, mint a gumibotos oszlatás és a könnygáz"
Tehát a BBC hazudik a fidesz pedig pár ezer fő ellen gumibotos oszlatást rendelt el lézengő nyugdíjasok ellen?
Ezért nem kapod meg a 30 ezüstöt érő krumplid a fűrertől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!