Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fidesz miért harcol a...

A Fidesz miért harcol a diplomázni vágyók ellen?

Figyelt kérdés

Talán, tettek valamit a Fidesz ellen?

Jó pár éve, a Fidesznek rengeteg diplomás szavazója volt, úgy 2011-2013 környékén.

Mi az oka,hogy a kormány ott gáncsolja a diplomáz szerezni vágyókat, ahol tudja?

Például, radikálisan emelte a tandíjakat.

Aztán, hogy nyelvvizsga a beugró.Ez ott sántít, hogy a magyar iskolákban alacsony a nyelvoktatás színvonala, nem mindenkinek van pénze magántanárra.

Aztán, ott van a sajátos magyar felvételi rendszer.

Ilyen semelyik másik országban nincs, ugyanis van akkora autonómiája az egyetemeknek,hogy maguk döntsék el a felvételi követelményeket.

Magyarországon, egyáltalán nem sok a diplomás.

Továbbá, a magyar diplomások többsége, nem tökfej.Több multinál dolgoztam már, hivatalos utakon vettem részt külföldön huzamosabb ideig.

Ugyanabban a pozícióban egy magyar nem dolgozik rosszabbul, mint egy német.

Ennél a multinál, Németországból lettek átpakolva a munkakörök, kvázi CTRL+C CTRL+v.

Ha megnézzük a gazdag országokat, mindenütt hiány van olyan munkaerőből, akik a fizikai munkát elvégzik.

Egy modern piacgazdaságban így működik,ezt el kell fogadni.Akárhogy is harcol ellene a kormány, nem fog változni.

Mondjuk azt is közrejátszik,hogy a vállalkozók hisztiznek, hogy nem találnak nettó 150-ért pincért, meg 120 ezerért kereskedelmi dolgozót.A Fidesz meg széttárja a kezét és azt mondja jó, akkor szigorítsunk a felsőoktatásba jutáson.

Édesanyám, amikor megy osztálytalálkozóra mindig meglepődik, hogy mennyi a diplomás ott, csak ők nem érettségi után kezdték a felsőoktatást, hanem később levelezőn.Ők jelenleg 51 évesek.

2019. nov. 17. 19:07
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
40%

#19, értelek én, de hogy a tökbe kerül ebbe a fidesz?

Olyanoknál látom ezt, akiknek nincs rendes szexuális élete a Gyurcsányozókra is vonatkozik.

Nem olyan fontos ám a politika, hogy minden témába bele kell hozni

2019. nov. 18. 09:39
 22/26 anonim ***** válasza:
7%

#20! Aham, tehát higgyük el, hogy te végig Németországról írtál abban a bekezdésben, miközben végig a magyar oktatásról volt szó és te neked még ismerődőd is van, aki csak árufeltöltő lett Németországban germanisztika végzettséggel, mert semmivel nem tud többet mint előtte.

Van aki beveszi az ilyet szintű próbálkozásaidat? 🤔🤔

Én jó szándékú naiv ember vagyok, tegyük fel, hogy így értetted, akkor Magyarországon is minden magyar szakot végzett az árufeltöltő mert semmivel nem tud többet mint előtte? Még véletlen sem lektor, bírósági fogalmazó, vagy tanár ahogy a valóságban?

Komolyan ilyen hülyének nézel másokat, hogy ezt elhiszik meg így akarod kimagyarázni, amit írsz? 🤔🤔

Azt meg látom igyekszel úgy csinálni, mintha nem te írtad volna

"akkor is ki kellene fizetni azoknak a képzését akik éppen hatezredikként akarnának anglisztikán tanulni. Aha. Csak akkor mégis ki fogja mindezt kifizetni? TE?"

Várj, itt akkor gondolom az Egyesült Királyságban, USA-ban anglisztika szakra járókról beszélsz, ugye? 🤔🤣 és ott is van ismerősöd, aki nem tudott vele elhelyezkedni, csak árufeltöltőként.

2019. nov. 18. 10:09
 23/26 anonim ***** válasza:
7%

#21! Ha iróniának szántad annak OK!

Ha nem, akkor nézd, a kérdés a Politika>Magyar politika kategóriában van.

Magyarázzam el, hogy Orbán, a Fidesz és Gyurcsány itt miért releváns szereplő? 🤔

2019. nov. 18. 10:14
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

#22 Most tényleg direkt játszod a hülyét?

BEMÁSOLTAM azt amit leírtam. OTT VAN BENNE hogy a németekről van szó. Nem bonyolult, mindösszesen 2 mondat, mit nem tudsz benne felfogni?

Tényleg ennyire nem megy a szövegértés?

Nincs más dolgod mint égetni magad az egyre butább kötözködéseiddel?

2019. nov. 18. 12:24
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
Szakmunkásból biztos több kell az országban, mint diplomásból. A diákok manapság nem a valós képességeik szerint választanak pályát, irreális elképzeléseik vannak, túlértékelik magukat. A szerénység nem divat, a korszellem azt diktálja, hogy légy nagyratörő. Mondjuk ez a tendencia nem ma kezdődött. A munkásemberek erkölcsi megbecsültsége alacsony, aztán amikor hívni kell egy szerelőt vagy burkolót vagy festőt a házhoz, akkor kapnak csak észbe az emberek, hogy milyen nagy szükség van rájuk.
2019. nov. 19. 12:04
 26/26 anonim ***** válasza:
#25 Így van. Amikor ki kell fizetni a szerelőt akkor a legtöbb ember morog, hogy mi kerül ezen ennyibe, meg hogy miért kell kiszállási díjat fizetni stb. Amikor meg ott van a munka és nem találnak rá szakembert, akkor sírnak, hogy miért nincsen . Nincs, mert ELŐBB meg kellene fizetni a munkájukat hogy legyen az aki elvégzi.
2019. nov. 19. 12:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!