Miért kell az egészsègügyről mindig valami rémhírt kitalálni az ellenzéknek?
Az ellenzék találta ki hogy nem kell pénz az eübe ami romokba van és nincs se orvos se nővér mert 10x es bérért emigráltak ?
Azt hittem 9+ éve teljhatalmú fidesz kormányzás van és ők tehetnek róla mivel egyöntetűen szavazzák meg 49% szavazattal 2/3 al hogy ne kapjon több pénzt az EÜ viszont sokat költsünk mészáros, tiborcz közbeszerzéseiure és üresen kongó stadionokat építsünk.
Jó tudni hogy 33% ellenzék tehet arról a 67% kormányon lévő fidesz megvétózhatatlan döntéseit megvétózzák....
"A munkanélkülieknek és a nyugdíjasoknak is kellene fizetni valamit."
Tévedsz. A munkanélkülieknek kötelező fizetniük a TB-t.
"Nálunk itt bővült a kórhàz, fejlődött, azoknak a dolgoknak a jelét sem látom, amiről az ellenzék hadovàl állandóan. Ennyi pènzből szerintem nagyon is jó az ellátás."
Hát amikor azt hallod, hogy a 4,3 milliárd forintos felújítás után arról beszélgetnek, hogyan kellene rögzíteni WC ablakát úgy, hogyha kiesik a helyéről akkor azért nehogy a betegre essen, szerintem rájössz, hogy valami nagyon nem jó. Ilyen az élet itt Egerben.
"Èn a nyugdíjask szàmára is kötelezővè tenném. Máris több pénz lenne."
Ennek akkor lenne értelme, ha a két pénzforrás különböző lenne, illetve meg lenne kötve a felhasználásuk. Másodszor volt ilyen úgy hívták, hogy vizitdíj és ellenzék máris ráugrott, szóval nincs olyan kormányzópárt aki ezt meghúzná.
"Most pedig csendben emlékezzünk meg róluk a magyar himnusszal."
A Nélküledet kell énekelni, most az a menő turbómagyaréknál.
" Ha több befizető lenne, még jobb lehetne az ellátás."
Ezen jót nevettem....
"" Ha több befizető lenne, még jobb lehetne az ellátás."
Ezen jót nevettem...."
Én is. Fogalma sincs róla, hogy mennyire alkalmatlan a TB bevétele az egészségügy finanszírozására. Ha a nyugdíjasok is fizetnék a TB-t, akkor se lehetne jobb az ellátás, ha a kormány mindent megtenne érte hogy ezeket a bevételeket arra használják fel, amire kell.
A TB egy rendszerváltás óta halott, nem fenntartható rendszer. Alkalmatlan arra, hogy minőségi ellátást biztosítson a betegeknek. Egy teljesen új egészségügy finanszírozási modellre lenne szükség Magyarországon. Az viszont olyan hisztit váltana ki a Kádár-rendszerhez szokott magyar nép körében, hogy eddig egy kormány se próbálta megvalósítani.
(Sajnos a magyar emberekből még a vizitdíj is felháborodást keltett ki, a társadalombiztosítás megszüntetésének biztosan tüntetés lesz az eredménye. De el kell fogadnotok azt a tényt, hogy ez az egészségügyi rendszer a rendszerváltás óta alkalmatlan arra, hogy a XXI. század elvárásainak megfeleljen, és a TB-nek rég meg kellett volna szűnnie.)
Nem tüntetés lesz akkor, hanem sokkal durvább. Az ország lakossága jelenleg 9 millió valamennyi. Ebből 6 millió polgár nem fogja tudni megfizetni az Eü. ellátását. Ez nem a XXI- század fejlődése, ez a középkori állapotokra emlékeztet.
Nem az ellenzék találja ki, hanem az orvosok és az ápolók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!