Ti nem éreztétek a mai estét szívbemarkolóan fájdalmasnak, hogy míg mi vereséggel felavattuk a túlárazott Puskás-stadiont, az alatt az osztrákok ünnepélyesen megnyitották a CEU kampuszát Bécsben?
Most már el tudom képzelni milyen nyomasztó és rabigába sújtó érzés lehetett a XVIII. században magyarként élni, hogy míg itthon nyomorgatták a jobbágyokat és üldözték a pórnép nyelvhasználatát, addig a bécsi operabálon, elegáns arisztokraták keringőztek Mozart dallamaira és két Tafelspitz elfogyasztása között jót röhögtek a magyarok sorsán. Csak ma már ezek az arisztokraták a saját vezetőink, míg az osztrákok fényévekről sz**nak ránk. Ez pedig talán még a történelmi megaláztatásoktól is fájdalmasabb.
11# te lehet, de sok értelmiségit érintett a dolog, legalább szolidaritásból ki lehetett volna állni mellettük.
Tudod, ez úgy működik, hogy előbb-utóbb mindenki sorra kerül. Csak már nem lesz aki kialljon erted, amikor te fogsz.
A kérdésre visszatérve, jó a hasonlatod kérdező.
Nekem mindig Orwell Àllatfarm című könyve jut eszembe. A disznók urizálnak, amíg azok, akiknek a segítségével jutottak hatalomra, meggebednek a munkában és a nélkülözésben.
A stadionavató előre vetíti a jövőt: építettünk egy betonhalmazt, hogy még többen érezhessék, láthassák hogy milyen sz@r is a magyar futball! Egy "szentély" a sikertelenségünknek!
Inkább az egyetem, az legalább sikeres volt!
Egy analfabéta szerint az általános iskola is felesleges.
Egy Laca32-féle fidiótának az egyetem felesleges, s ezzel
Önmagát minősíti...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!