A neoliberális ellenzék fizetőssé akarja tenni az egészségügyet?
Itt a gyk-n is egy csomó kérdés van,hogy nem akarnak TB-t fizetni,inkább magánkórházba mennek
De nekünk alsó társadalmi osztályba tartozoknak nincs pénzünk magánkórházra,ezek a neoliberálisok meg akarnak minket ölni
,,De lehetne a korzeti fogorvosi rendelőket is felhozni"
Na ja. Pár éve hirtelen nagyon érzékennyé vállt az egyik fogam. Olyan szinten, hogy nem csak enni, hanem inni se tudtam, mert amint csak egy kicsit hozzáért a nyelvem írtóra fájt. Mivel pont vasárnap jött ez ki egy napot végigszenvedtem valahogy.
Hétfőn reggel hívom a körzetis fogorvost ahova tartozok, mondom mi van, direkt kiemelve, hogy se enni, se inni nem tudok, időpontot kérnék, hogy nézze már meg a doktor úr. Mikorra akart az asszisztensnő időpontot adni? 1 hónap múlva. Még ő volt felháborodva mikor mondom neki, hogy 24 órát lehúztam úgy, hogy egy-egy kortyot tudtam csak inni, akkor azt hiszi, hogy 1 hónap múlva nem halnék szomjan? Nagynehezen veszekedések árán benyögte, hogy hát jó, menjek be, és, ha nem lesz még idő az időpontosok után, akkor megnézi a doktor úr.
Abba már bele se megyek, hogy, mint kiderült nem feltétlen kellett volna kihúzni, mert egyáltalán nem biztos, hogy el volt halva a fog, mint ahogy a doki állította. Beszélgettem másik fogorvossal, az megmondta valószínűleg csak valami ideg nyomódott vagy be volt gyulladva a gyökere.
"Szart se ér a biztosító,6 éve a térdem ment ki és nem fizetett rá semmit."
Egészségpénztárat írtam, nem biztosítót. Az egészségpénztár úgy működik, hogy befizetsz havonta X összeget, kapsz egy kártyát, és ezzel tudsz fizetni a orvosnál, meg a gyógyszertárban. Gyakorlatilag ugyanúgy megy, mint a TB, azzal a különbséggel, hogy
1) te döntöd el, mennyit fizetsz be
2) amit befizetsz, azt rád költik el, és nem olyanra, aki esetleg az életben nem fizetett TB-t
Ez így működik azokban az országokban is, ahol a szociális háló nem ilyen széleskörű, mint nálunk.
"És mi van ha önpusztító életet akarok élni?"
Akkor megdögölhetsz, de ne várd el, hogy az állam finanszírozza neked.
És ha nem leszek beteg,akkor visszakérhetem?
Ez igazságtalan.
Aki keveset keres az nem tud sokat befizetni.El se látják
22# erről van szó. Papíron mindenkinek jár tb-re a foghuzas, fogtomes, fogkoleszedes, gyokerkezeles.
A gyakorlatban viszont takarodj el magandokihoz, ha szükséged lenne valamelyikre.
Ugyanúgy jártam, mint te. Sürgős lett volna, kiesett a tömésem és nyitott volt az egész, fájt mint az állat ahogy belement a kaja, de 1,5 hónappal későbbre kaptam időpontot. Addig meg élhettem volna egy óriási lyukkal a fogamban.
Inkább kifizettem magánban.
A fogkőleszedest meg nem is hajlandó csinálni nálunk a doki, akkor sem, ha laikusként is látszik a fogkő...😀
És ez nem egyedi eset, nem találkoztam még olyannal, aki soha nem járt magandokinal (akár más területen).
Bőrgyógyászaton is nálunk idénre már nincs időpont. De ha most van bajom?..
A fogászat eleve nonszensz,ahogy működik.
Gyakorlatilag semmi sincs ingyen.
Fogpótlásért fizetni kell.
Rengeteg ember fog nélkül van,mert nincs pénze megcsináltatni.
Miről beszélünk?
Közben pedig arra buzdít az állam,hogy szüljed a kölyköket sorban,de nincs normális egészségügyi ellátás.
Én még sosem jártam fogorvosnál,rendszeresen mosom
Nem volt még ilyen problémám.
A jelenlegi a legjobb megoldás !
1 - A szegények kapnak orvosi ellátást, ameddig csak rászorúlnak. Nem kell tartani hogy elfogy a befizetett pénzük
2 - A gazdagok már most is el tudnak menni magánorvoshoz, ami a tapasztalatok alapján nem is eredményesebb az SZTK-nál, csak jobb körülmények vannak valamivel és kedvesebbek az emberhez
Az SZDSZ konkrétan el akarta adni az egészségügyet. Szóval, hogy most hápognak hogy Zorbán mennyit költ így meg úgy. Ha ők maradtak volna konkrétan állami korházak nem is lettek volna. A magánkorházak pedig átálltak volna mellplasztikára, kozmetikára, mert abban van a pénz. A haldoklók meg a dohos pincében rohadnának nyugtatóval. Ennyit a propagandáról
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!