Igaz, hogy Feri idején valamivel alacsonyabbak voltak a bérek, de a forint vásárló értéke meg háromszor annyi volt. A bérek meg nem nőttek háromszorosára, közel sem.
#5 "Mindenre több jutott és ez állami szinten is igaz. Hű de rosszul kormányoztak a szocik, mégis valahogy több jutott az egészségügyre, a rokkantakra, a nyugdíjemelésre, volt manyup megtakarítás is, nézzük már meg a forintot hogy néz ki szégyen. "
Még nem szakadt rád a plafon ennyi hazugságtól? Hogy írhatsz le ennyi baromságot?
Ott van fehéren-feketén az ország költségvetése és hiánya - bizony NEM jutott több semmire. Minden egyes tételre most sokkal többet költ az ország, az inflációt is sokkal meghaladó mértékben.
Tényleg csak hazudni tudtok?
2019. nov. 10. 18:10
12/16 anonim válasza:
Már megint összevissza hazudozol 43%. A számok viszont nem hazudnak, GDP arányában a válság alatt is több jutott az egészségügyre, keress már rá, ne engem dolgoztassál már a hazudozásoddal. A manyupot nem lopták el? Ne hazudj! A nyugdíjakon nem emelt sokkal többet a válságos Gyurcsány? Ne hazudj légyszives! A forint nem volt erősebb? Rád szakad az ég ne hazudj! A rokkantakat Gyurcsány tette koldusbotra? Ennyi hazudozás után úgy kitikkadhattál, feküdj le most már! :DDD
2019. nov. 10. 19:34
13/16 anonim válasza:
A szokásos hülyeséget veted be?
GDP arányában? Mivel kevesebb volt az ország bevétele, a GDP-je, persze hogy annak nagyobb részét költötték egészségügyre meg másra is. De nem kevesebbet költöttek rá, hanem a meglevő kisebb bevételnek tette az ki nagyobb részét!
Ha neked megemelik a fizetésedet és utána többet költesz sörre, akkor is kisebb lesz a fizetésedhez képest az aránya. Csak éppen több sört veszel és még minden másra is többet költhetsz.
Hiába erőlködsz, attól még a tények tények maradnak. Több a költségvetés bevétele, több az ország felhasználható pénze és többet is költenek belőle így mindenre.
2019. nov. 10. 20:31
14/16 anonim válasza:
13-as: ez a sörös jó példa, ezt hátha megérti a gyurcsányista is :)
2019. nov. 10. 20:37
15/16 anonim válasza:
#szektáskérdés
2019. nov. 10. 22:05
16/16 Juliusz48 válasza:
Nem érdemes ezen vitatkozni, mindenki megtalálja a minimálbért az interneten. Tegye mellé a STADAT 3.6.3 táblázatát amiben az általában fogyasztott cikkek átlagára van. Ki lehet számolni, hogy ha mindenki levonja a mai rezsijét a minimálbérből az éppen számolt évi átlagár alapján, a havi bevásárlása hányad részét tudná megvenni 2009-ben és ma. Na ennyivel megy ma jobban. Akinek meg van a 2009-es bérpapírja, az egy kicsit pontosabban látná, mivel hülyíti az ellenzék a polgárokat, hogy elhagyják a jobb életet, mert "hisznek a dumának" a számolás helyett. Sajnos az emberi emlékezet igen csalóka , mert egyébként nem tudnák átverni azt, akinek egyébként tényleg jobban megy. Én 13 éve vagyok nyugdíjas, vagyis a jövedelmem az inflációval emelkedett, és mindent én vásárolok be. Mondhatnak bármit, amit 13 éve megengedhettem magamnak azt ma is. Csak akkor nem futotta néhány söre az ismerősökkel rokonokkal. Ma meg jut arra is. Most mindenki tegye hozzá, hogy az aktív dolgozóknak a nyugdíjam emelésének a duplája volt ez idő alatt minimum. Mi ez ha nem egy jobb élet, csak könnyű megszokni, hogy "van" olyanra is amire 2010 elött gondolni se mertél.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!