Igaz, hogy Feri idején valamivel alacsonyabbak voltak a bérek, de a forint vásárló értéke meg háromszor annyi volt. A bérek meg nem nőttek háromszorosára, közel sem.
Amikor én voltam gyerek akkor meg 1Ft volt egy gombóc fagyi, most meg 250Ft. Akkor a szocializmus jobb volt?
2019. nov. 10. 14:14
4/16 anonim válasza:
2002-2010 között az élelmiszerek inflációja 59,8% volt.(teljes 50,8%)
2002-2007 között az élelmiszerek inflációja 34,6% volt.(teljes 30%)
2010-2018 között az élelmiszerek inflációja 29,83% volt.(teljes 23,46%)
Szóval nem tudom miről tetszik beszélni, nyilván egy kép többet mond ezer szónál de még nem jelenti azt, hogy igaz is lenne. (még a válság előtti időben is jobban értéktelenedett el a forint az MSZP-SZDSZ kormányok alatt)
2019. nov. 10. 14:26
5/16 anonim válasza:
Mindenre több jutott és ez állami szinten is igaz. Hű de rosszul kormányoztak a szocik, mégis valahogy több jutott az egészségügyre, a rokkantakra, a nyugdíjemelésre, volt manyup megtakarítás is, nézzük már meg a forintot hogy néz ki szégyen. És mégis el kellene hinnünk a Fidesz hamisított statisztikáit arról, hogy valami jobb, nem pedig rosszabb, ahogy azt a bőrünkön érezzük. És azon is van arca a fideszeseknek ámuldozni, hogy az emberek ezt észreveszik és már valahogy nem annyira rettegnek attól, hogy a csúnya Gyurcsány visszatér és esetleg az akkori lényegesen jobb viszonyok is visszatérnek vele. Mert jaj az öszödi beszéd meg a beképzelt államcsőd, röhej. :D
2019. nov. 10. 15:04
6/16 anonim válasza:
mi ez a fleto mánia... álljál már le... senkit nem érdekel az a csávó... egy bukott ember ... felejtsd már el
2019. nov. 10. 15:49
7/16 anonim válasza:
Gyurcsány idején emelték a kamatokat, meg be akarták vezetni az eurót. Jobb volt? Fenét ezért terjedtek el a hitelek Svájci frankban. Semmi köze a forint erősségének ahhoz hogy jobban élünk-e! Különben lehet menni Szerbiába vagy Romániába.
2019. nov. 10. 15:50
8/16 anonim válasza:
#5 te melyik országban éltél?
2019. nov. 10. 15:59
9/16 anonim válasza:
Egy biztos, az elmúlt 1-2 évben olyan szinten elértéktelenedett a forint, hogy az valami hihetetlen.
Aki önálló háztartásban él és jár boltba vásárolni, az látja és tisztában van ezzel.
5000 Ft-al nem is érdemes elindulni boltba, mert gyakorlatilag semmire sem elég.
Ebben azért vastagon benne van az is, hogy nálunk van Európa legmagasabb Áfája.
De érdekes módon azoknál a termékeknél, ahol Áfacsökkentés volt, pl disznóhús, ott még drágábbak lettek a termékek, mint az Áfacsökkentés előtt.
2019. nov. 10. 17:28
10/16 anonim válasza:
én csak annyit tudok hogy a gyurcsány a hibás (elmultnyolcév) és ha gyurcsány lenne hatalmon, akkor is még a templomokban is migráncsok laknának
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!