A cseheknek hogy sikerült kigyomlálni a vallásosságot?
Szerintem először a retardizmust kellene kigyomlálni, ami független vallástól, nemtől, rassztól.
Kezdhetnénk azokkal, akik az előbb felsorolt dolgokkat tartsák egy ember sarkalatos paramétereinek.
Természetesen van.
Megfelel? Egyébként számos angol nyelvű oldalt is találhatsz róla, ha ráguglizol a "czech don't belive in God" szavakra.
Kérdező szóban ateistának könnyű lenni, de ha valami keresztülvágja a tervüket akkor nem fohászkodnak egy felsőbbrendű hatalomhóz/lényhez/istenhez?
Én azt a fajta isteni képet vetem el ami általánosan elterjedt.
Már miért tennék? Én sem csinálok ilyet, mert tudom, hogy semmi haszna.
Nem feltétlenül kell istenekre gondolni. Nyugodtan mondhatjuk, hogy az ateizmus a természetfelettiben való hit elutasítása. Itt ilyenekre kell gondolni, hogy attól nem fog esni az eső, ha valaki imádkozik.
#1-hez: forrás? röhejes.
Kérdező: e tény megállapításához nem hivatkozás kell, hanem tapasztalat a helyszínen. Ez ma már nem olyan nehéz ám! Én ennek alapján tájékoztatlak, feltevésed megalapozatlan. Senki nem gyomlált, semmi ilyesfajta dolog nincs ott. Vannak ott is mint másutt, vallásosak és nem vallásosak, méghozzá sokféle árnyalatban.
Ha van eltérés velünk összehasonlítva, akkor megemlítem, tudományos kutatások (szociológia) bizonyítják egy ország hagyományainak, aktuális gazdasági állapotának és vallásosságának szoros korrelációját. Hétköznapi nyelven: hagyományaink alig különböznek, gazdaságunk annál inkább. Ha megvizsgálnád a magyar vallásosság alakulását összevetve a gazdasági állapotával, hasonló eredményre jutnál. Engem inkább z lep meg, hogy nálunk csak ennyire...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!