Mikor fogja a magyar politika kinőni a vallásosságot?
Meddig kell még tűrni a katolicizmus lenyomását a torkunkon?
Szeptembertől kötelező vagy a hittan vagy a PC-sített verziója, az erkölcstan az iskolákban. Miért? Előbbi teljesen hülyeség, utóbbi pedig annyira szubjektív, hogy 60-70%-ban a nyilvánvaló politikai befolyásolás alatt működő szabályzatalkotó hivatal, a maradék 30-40-ben pedig a tanár személyes meggyőződéseiből fog állni az óra.
2013-ban minek megy még a felvilágosult világ közepén a vallásos indoktrinálás?
Nem a középkorban élnénk, hogy ne tudnánk felfogni miért hal meg a fél falu pestistől. Nem is élünk olyan társadalomban, ahol akármilyen fajsúlyos szerepe lenne a vallásnak (esetünkben kereszténységnek, de részemről szcientológiától iszlámig akármi más is lehetne).
Nem is élünk olyan társadalomban, ahol a vallás akármilyen értéket adhatna a formálható gyerekfejeknek. Vagy kell a friss hús a papbácsiknak molesztálásra, unják már a kórustagokat?
Érthető, hogy a jobb legfőbb retorikája az istenhazacsalád, de értelme a 21. században az elsőnek miért van? Aki vallásos az járjon magánúton hittanra, eddig is volt rá lehetőség évtizedekig. Járt is rá max. 10-20%, legalábbis az én volt évfolyamomból anno. Ők is csak muszájból, a 7-8 ilyen ismerősből egyetlen tényleges vallásosra emlékszem és akikkel megmaradt a kapcsolat felnőttkorukra se lettek/maradtak vallásosak.
Szóval minek is csináljuk ezt a hülyeséget? Mert 2000 éve elkezdték és mindig majmolni kell a szüleinket, mert nekik is a szüleik mondták, hogy ez jó? Rekurzió, remek dolog vagy.
"Magyarország keresztény állam"
Miért? Mert te azt mondtad? És te ezt azért mondod, mert neked a szüleid mondták ezt?
Ha egy értelmetlen dolgot tradícióból csinálunk az nem érték és nem hazaszeretet, hanem vakság.
Magyarország annyira keresztény állam, mint amennyire én keresztény vagyok. Meg lettem keresztelve pár hetesen, aztán később kényszerből templomba kellett járnom, hogy a szüleim megnyugtassák öreganyámat, mert ugye verseny volt az öregasszonyok között a faluban, hogy kinek az unokája lesz előbb elsőáldozó és bérmálkozó és kié jár többet templomba.
Nos, én ennyire vagyok keresztény...
"Nem ismered a vallás lényegét nagyon primitív vagy."
Mi a vallás lényege?
"Magyarország keresztény állam ha nem tetszik akkor ellehet gondolkodni azon, hogy merre mész...Mindegyik államban van vallásosság..."
Persze van vallásosság és a vallásosak 90%-át a 40 év feletti lakosság adja. Még 40-50 év és szerencsére szinte teljesen eltűnik ez a sok gyíkság, bár nagyon félek a most feltörekvő szektáktól, mint például a Hitgyüli, mert azok még őrültebben tolják és sokkal normálatlanabb tapírfejeket tenyésztenek ki, mint a történelmi egyházak.
A jelenlegi kormányunkat én nem tartom kereszténynek, pláne nem katolikusnak, de ez kicsit más téma. Attól, hogy a retorikájában az, még a szívükben olyan messze állnak a kereszténységtől, mint Makó Jeruzsálemtől...
Jelenleg a hit-és erkölcstan kötelező tantárgy többek között pl.: Svédországban, Norvégiában, Dániában, Írországban, Svájcban. Gondolom akkor ezen logika alapján ezek is mind visszamaradott, bugyuta népek, akikhez nem jutott el a nagy felvilágosodás. A vallásoktatás az alapműveltség része, hogy ne legyünk kőbunkók, és ne tegyünk fel ilyen és ehhez hasonló kérdéseket, amikből csak az süt le, hogy gyakorlatilag fogalma sincs az embereknek a vallásról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!