Matolcsynak, vagy Vargának van igaza?
Matolcsy szerint az euró nem jó pénznem, Varga szerint a vállalásnak/szerződésnek megfelelően be kell vezetni!
Nem értem, hogy hogy lehet ilyen agyhalállal Matolcsy bankelnök?!
Akkor a szlovákok nem csináltak rossz üzletet az euró bevezetésével!
Ha visszaemlékszem, hogy az unióba is könyörögték be magukat, hogy amikor szétváltak a csehektől sehol sem voltak, és senki sem adott volna értük egy vak lovat sem, ahhoz képest jól elhagytak minket... Már Szlovákiában is csórónak számít a magyar!
Miért teszel fel kérdést, ha úgy véled, hogy TUDOD a választ?
Csak, hogy le lepkefingozhasd a "gazdaságot", akármit is értesz alatta?
Matolcsy MEGINDOKOLTA a véleményét. Varga is megmondta, hogy miért mondta, amit mondott.
Hol az ellentmondás?
Azért tettem fel ezt a kérdést, mert Matolcsi belefingott a nullás-lisztbe, ép elmével nem nyilatkozik senki olyat amilyet ő tett!
Varga - anno - valóban feltupírozta úgy a gazdaságot, hogy kocc nélkül be lehetett volna vezetni az eurót!
Így számomra ő a hiteles, ő a meghatározó - és nem értem, hogy Matolcsyt miért engedik még szabadon járkálni?!
Gondoltam, hogy valaki elmagyarázza, hogy mi is az igazság, és abból hátha okulsz te is...
De hát te itt kekeckedsz, miközben százával írod ki a "kérdve-kifejtő" stílusú, idiótábbnál idiótább kérdéseidet!
A válaszodtól nem lettünk okosabbak, így nem baj ha nem strapálod magad újabb agy-ömléssel!
#16 az euró bevezetésének céldátum a 2005 volt.
De aztán fénysebességgel távolodunk az összes kritériumtól.
Most sem teljesül még mindegyik, szóval pillanatnyilag nem kérdés.
Hogy 3-5 év múlva mi lesz az euróval az viszont kérdés.
A dollárt már sejthetően nem fogja féltetolni, pedig az is egy elvárás volt
"kérdező":
A "kérdésedre" néhány cikk elolvasásával, és önálló gondolkodással is kitalálhatod a választ, ahelyett, hogy másokat rágalmazol gagyi kérdések feltevésével.
Mert pl. én nem is emlékszem, hogy mikor tettem fel utoljára kérdést.
"Az unió ígéretes, DE BEFEJEZETLEN projektjének nevezte az eurót Varga Mihály pénzügyminiszter, és megerősítette, hogy Magyarország az uniós tagsággal elkötelezte magát a közös pénz bevezetése mellett" hol írja, hogy mikor és hogyan fogjuk bevezetni?
Matolcsy: " Az európai pénznem bevezetése nem volt normális, mivel majdhogynem egy szükséges előfeltétel sem valósult meg. Két évtizeddel az euró bevezetése után egy globálisan sikeres valuta szükséges pillérei a mai napig hiányoznak:
közös állam
költségvetés, ami legalább az eurózóna GDP-jének 15-20%-át fedezi
euróövezeti pénzügyminiszter és egy hozzá tartozó minisztérium." (Matolcsy se azt mondta, hogy mindenki lépjen ki az Eurózonából hanem azt, hogy a gazdaságilag fejletlen országok akiknek nincs belőle haszna azok tehessék ezt meg: Görögország, Spanyolország, Olaszország ...)
Hol itt az ellentmondás? Eleve ha megnézed a kormány még tavaly kezdte el azt kommunikálni, hogy amíg nem érjük el, közelítjük meg Nyugat-Európa fejlettségi szintjét addig nincs értelme bevezetni az eurót mert több lenne a kár mint a haszon.
LMP "Az európai integráció egyik legfontosabb eleme a közös fizetőeszköz, az euró. A bevezetése óta eltelt majdnem két évtizedben azonban beigazolódott, hogy az euróövezet nem felel meg az ideális valutaövezet alapkritériumainak. A túl nagy gazdasági és szociális különbségek, valamint az eurótagországok eltérő gazdasági ciklusai miatt az euró nem segíti elő a periféria integrációját, és gazdasági stabilitást sem jelent automatikusan, ami a görög válságból egyértelműen kiderült. Ezért Magyarországnak jelenleg még nem érdemes csatlakoznia az euróövezethez. Ennek akkor kell megtörténnie, ha Magyarország már gazdaságilag felzárkózott az euróövezet tagországainak átlagához."
Momentum-osok is csak akkor vezetnék be ha bizonyos előfeltételek teljesülnének DE se a hazai se az EU-s politika jelenleg nem teljesíti ezeket a feltételeket. [link]
Az MSZP/DK/Jobbik támogatja az euró bevezetését de érdekes módon a lassan kimutathatatlan támogatottsággal rendelkező Jobbik kivételével az MSZP/DK politikusai intézték el, hogy a konvergenciakritériumokat még csak véletlenül se tudjuk teljesíteni, most hogy 9 év Fidesz kormányzás után már csak a GDP arányos államadósság a probléma meg hirtelen be akarják vezetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!