Matolcsynak, vagy Vargának van igaza?
Matolcsy szerint az euró nem jó pénznem, Varga szerint a vállalásnak/szerződésnek megfelelően be kell vezetni!
Nem értem, hogy hogy lehet ilyen agyhalállal Matolcsy bankelnök?!
Én matolcsynak adok igazat, mert túl veszélyes az euró, a mostani tagállamok szintjén, a görögök és olaszok megszívták vele.
Szerintem előbb legyen Európai Egyesült Államok mint euró, mert vissza tud ütni, mert így nem lehet bevezetni olyan változtatásokat amik egy gazdasági hanyatlást megtudna fordítani. A németeknek a legjobb, mert stabil exportot ad nekik, nincs baj azzal mint Japánba, hogy túl erős a pénzük, ami akadályozza az export ösztönzést.
Persze szerintem is bekéne vezetni az eurót, de nem túl biztató a helyzet, hogy eddig végig A gazdagabb országok jártak jól vele, míg a szegényebb vagy kevésbé erősek mínuszba kerültek ahhoz képest, mintha bese vezették volna.
"Én matolcsynak adok igazat, mert túl veszélyes az euró, a mostani tagállamok szintjén, a görögök és olaszok megszívták vele."
Szerintem Görögország esetében fordítva van a dolog, ők szívatták meg magukat és az egész euró zónát azzal, hogy lekamuzták a plafont is. Adót fizetni nincs kedvük, de statisztikát hamisítani annál inkább.
Mondjuk ez jól példázza azt, hogy milyen lazára engedték a zónához való csatlakozást.
Mindenki tudta, hogy Görögország alkalmatlan, de milyen jó fejődtehén lett.
Matolcsy egy távolabbi jövőtöl beszél, Varga meg a mai integrációról.
Az euró nem lett olyan sikersztori, már szóba se jön, hogy félretolná a dollárt, pedig annak az ideje is kitelik. 1913 óta 95%-ot vesztett az értékéből.
Köszönöm a válaszokat!
Én mindenképp Vargának adok igazat, miszerint feltétlen időszerű lenne bevezetni az eurót!
A felhozott görög példa számomra nem igazán meggyőző.
Viszont ez euró mellett szól pl. Szlovákia példája, aki egészen kis megrázkódtatással vészelte át az a negatív hullámot, amiből nekünk 10 év kellett hogy kimásszunk - ráadásul sokan bele is rokkantak!
Ha 2007-ben bevezettük volna az eurót - ahogy azt ígérték - akkor a devizahitelesek ma gond nélkül élhetnének!
Tény, hogy a bevezetése még egy nagy sokkot fog okozni a társadalomban, mert szembesülni kell azzal, hogy bizony sem a fizetések, sem a nyugdíjak nem állják meg a helyüket európai szinten! Mégis mielőbb be kell lépni (és egyre sürgetőbb) hogy a közelgő válságot már övezeti tagként éljük meg, mert az most is le fogja csökkenteni a negatív hatásokat! És egy ilyen lepkefingnyi gazdaságnak ez sokat jelenthet.
Az olaszok is olyanok, mint a görögök. A munka büdös nekik, adót nem akarnak fizetni, de az állam felé tartják a markukat, így folyamatosan eladósodnak és a gazdaságuk nem bírja tartani a tempót a németekével. A franciáknál szintén ez van, nem véletlen, hogy Macron visszább akart venni az állami szerepvállalásból, ami persze a derék franciskáknak nem tetszett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!