A balliberálisok Magyarországon miért gondolják azt, hogy nemzeti érzelműnek lenni = náci, soviniszta, rasszista?
Nem tapasztaltam ilyet néhány hülyét leszámítva.
Az is egy érdekes kérdés, hogy az ún. nemzeti érzelműek, lobogólengetők miért tartanak valakit balliberálisnak ha az nem osztozik a hóbortjukban?
Illetve milyen alapon sajátítja ki valaki azt a kifejezést, hogy nemzeti érzelmű? Én liberális vagy és szeretem Magyarországot attól függetlenül, hogy nem szoktam lengetni, és nem méltatom az őseinket.
1
De ha nem méltatod őseidet akkor, hogy lehetsz magyar?
Mi tesz azzá? Az irataid?
Az állampolgárságom tesz magyarrá meg az a tény, hogy szeretem az országot és beszélem a nyelvét.
Meg amúgyis... mennyi az ősméltatási teljesítmény ami szerinted minden magyar embernek kötelező lenne? Heti, havi rendszerességgel? Történelemtudás kell hozzá vagy elég a romantikus "történelemírás" hagyományaira hagyatkozni?
Egyébként nagyapám mozigépész volt, őt például sokat szoktam emlegetni, mert nagyon kedves ember volt.
Sajnos a suttyó turbómagyarok kisajátították a nemzeti jelképeinket és összeolvasztották a politikával.
Amíg ez a "nemzeti érzelem" összefonódik a politikai pártokkal és a szélsőjobbal/Fidesszel, addig nem adom a nevemet hozzá és elborzaszt a dolog.
Az emberek túlnyomó többsége mindkét oldalon nemzeti érzelmű. Egyesek imádják kisajátítani a dolgot. És ezekről az egyesekről olyan 90%-ban kiderül, hogy "nemzeti érzelmeik" arra motiválják őket, hogy valamilyen kisebbségekkel szemben lépjenek fel.
Aki nemzeti érzelmű, azzal nincs semmi baj. De ha valaki folyamatosan arról beszél, hogy ő mennyire nemzeti érzelmű, az gyakran kód arra, hogy utálja a zsidókat, cigányokat, arabokat, feketéket, melegeket, esetleg nőket, stb. Tapasztalat.
Mert alapvetően nem izgatja őket, hogy igaz-e, amit mondanak.
Mert elkapatták magukat, az ő nézeteiket uralkodnak a fejlett világ nagy részében igen szélsőséges formában.
Mert elfogultak. Mindenkit orbánistának, nácinak látnak.
Mert, alacsony önértékeléshez vagy intellektushoz illően meg vannak győződve arról, hogy igazuk van, és magasabbrendűek. Főleg a liberálisok.
8
De nincs olyan hogy turbómagyar. Mi ez a szó? Honnan veszed?
Környező országokban fel sem merül (politikai orientációtól függetlenül) hogy valakire ilyen szavakat illessenek. A hazafiság, nemzeti büszkeség az alapvető alkotóeleme az emberek személyiségének mert ebből fakad az érzelmi hovatartozás. Ha nincs ilyen érzelmed nem fogod magad sehová tartozónak érezni, hontalan, kóbor, csavargó leszel.
A hazafiság nem egyenlő azzal, hogy másokat utálsz vagy esetleg zászlót égetsz stb, ilyet csak a barom állatok tesznek. Magyarországon max 3 ezer ilyen ember élhet. Na rájuk ezt mondhatjátok, ultrákra, hogy ilyenek.
De a többi 5 millióra akinek Magyarország, a magyarság érdeke fontos arra mi a búbánatért.
Az a baj veletek balosokkal, hogy pár forintért eladnátok még anyátokat is, mivel semmi eszme nincs bennetek, kihalt minden belőletek, semmiben sem hisztek. Ezért rajongtok úgy a melegfelvonulásokhoz, migránsokhoz, drogos-alhokolista senkiházaiakat pártfogoltok infrastrukturális beruházások ellenében.
ÉSzre nem veszitek, de ti botlasztjátok az országot a haladásban és nem azok akik büszkék a magyarságukra és szeretik országukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!