Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért hasonlítják sokan...

Miért hasonlítják sokan Orbánt Kádárhoz?

Figyelt kérdés

Sokaktól lehet hallani, hogy párhuzamot vonnak Orbán és Kádár között azzal az indokkal, hogy mindkettőben egy gondoskodó apukát látnak a magyarok, aki az erős államban hisz és aki gondoskodik róluk, fogja a kezüket és megmondja nekik, hogy mi a helyes és mi nem az stb.

Csakhogy ez úgy hülyeség ahogy van!

Kádár nem lopta szét az országot, nem építtetett közpénzből stadionokat, meg kisvasutat, nem voltak Mészáros, Tiborcz meg Rogán- féle strómanok akik lerabolják az országot. Kádár rendszere alatt nem nyomorogtak az emberek, nem lakoltatott ki tömegeket, nem volt nyomor éhezés, nem haltak meg több tízezren a rothadó egészségügyi ellátás miatt, nem fagytak meg emberek a lakásaikban stb. és még lehetne sorolni.

Nem maradt senki munka nélkül, mindenki jól élt, az otthonteremtés sem jelentett problémát, közbiztonság volt stb.

Kádár nem plakátolta tele az országot az ellenségeivel, nem uszított, nem keltette a gyűlöletet és nem ömlött mindenhonnan a kormánypropaganda úgy mint azt megelőző Rákosi idejében vagy most Orbán alatt.

Lehet persze szidni, hogy nosztalgiázok de tény a Kádár rendszer ezerszer jobb és emberségesebb volt mint az amit ez a felcsúti törpenapóleon.

Nyilván a Kádár-rendszernek kis megvoltak a maga hibái, nem vagyok túlzottan kommunista de ezek tények.

2019. okt. 28. 19:40
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
64%
"Nyilván a Kádár-rendszernek kis megvoltak a maga hibái..." Na, ja: igaz, hogy egy gyilkos volt, aki arccal a föld felé, összedrótozva földeltette el a forradalom hőseit, akit senki nem választott meg, mégis több mint 3 évtizedig bitorolta a hatalmat, hogy aztán teljesen eladósítsa az országot. "Mindenki jól élt." Aha. Én még gyerek voltam a nyolcvanas években, de tisztán emlékszem az évtized vége felé az üres polcokra, amikor már az alapvető élelmiszerekből is hiány volt. Ma meg bemegyek egy peremkerületi plázába és tele van minden földi jóval, no meg vásárlókkal, akik meg is tudják ezeket vásárolni. Hosszan sorolhatnám, de ha szerinted annyira jó volt a Kádár-rendszer, akkor miért omlott össze? Már az elvtársak is pontosan tudták, hogy nincs tovább és belülről bomlasztani kezdték a rendszert.
2019. okt. 29. 00:50
 12/23 anonim ***** válasza:
37%

11-es: "Én még gyerek voltam a nyolcvanas években, de tisztán emlékszem az évtized vége felé az üres polcokra, amikor már az alapvető élelmiszerekből is hiány volt."

Te vagy sperma állapotú voltál, vagy elmebeteg ha ilyenekre emlékszel! A nyolcvanas években nagyobb szabadság, országosan nagyobb jólét volt mint amilyen nyomor ma van!

Akkor nem volt hajléktalan, nem tettek az utcára senkit, nem volt szükség ételosztásra, adakozásra, segélyekre, mert aki dolgozott az tisztességesen megélt!

Vidéken meg virágzott a mezőgazdaság, állattenyésztés.

De ilyen agymosott idiótával nem is vitatkozom!

2019. okt. 29. 04:36
 13/23 A kérdező kommentje:

"Aki Kádárt így mosdatja, aki gyilkos volt és tízezrek megnyomorítója, kifosztója, egy hazaáruló kommunista, arra nem lehet mást mondani."

Milyen tízezreket nyomorított és gyilkoltatott meg Kádár?

Legfeljebb Rákosiról lehet ezt elmondani akit én is véreskezű diktátornak gondolok.

2019. okt. 29. 07:13
 14/23 anonim ***** válasza:
66%
63%-os hibás, sok hülyeséget felsoroltál, a legfontosabbat kihagytad: akkor még talán felállt a @od. Más érvet nemigen tudnál felhozni az idióta Csermanek rendszere mellett.
2019. okt. 29. 07:36
 15/23 anonim ***** válasza:
79%

Igaz, hogy én még kölyök voltam, amikor a Kádár korszak véget ért, de Kádár alatt mindenkinek volt munkája, nem egy ember végezte 3 munkáját, mint ma. Nem volt nagy jólét, de tisztességes munkával mindenki megélt egy tűrhető színvonalon. Mindenkinek kijárt egy Kádár-kocka meg egy Trabant, ha szorgalmas volt, akkor egy kis nyaraló is. Ma meg fiatal pályakezdőként esélyed nincs saját lakásra.

Kádár alatt kevés választék volt, viszont az élelmiszer olcsó és jó minőségű volt. A tartós cikkek drágák voltak ugyan, de tényleg tartósak. Akkor egy mosógép nem 5 évig működött, hanem 25 évig. És nem úgy volt, mint ma, hogy van tűrhető áron szemét minőségű kaja, meg aranyáron jó minőség, hanem elérhető áron kaptál jó minőséget.

2019. okt. 29. 09:48
 16/23 anonim ***** válasza:
33%

" Én deresre húzatnék minden büdös prolit, aki Kádárt isteníti."

Nem istenítem Kádárt, csak Orbánt viszonyítom hozzá. Melyik a rosszabb szar vagy a fos. Ha erre az a válaszod, hogy a fos rosszabb, abból nem következik az, hogy a szart enni az életed vágya.

2019. okt. 29. 10:55
 17/23 anonim ***** válasza:
79%
Aki szerint egyik szar , másik fos, az vagy nem élt még akkor és fingja sincs az egészről, vagy amnéziás .
2019. okt. 29. 11:31
 18/23 anonim ***** válasza:
72%

'de Kádár alatt mindenkinek volt munkája,'

Pontosítanék: munkahelye, nem munkája. A kettő nem ugyanaz :)

2019. okt. 29. 12:44
 19/23 anonim ***** válasza:
67%

Ha Orbán olyan egyértelműen ó lenne, senkinek sem jutna eszébe Kádárhoz hasonlítani!

Csak hát Orbán ezt a próbát sem állja ki!

2019. okt. 29. 12:52
 20/23 anonim ***** válasza:
18%
#19 Nem. csak éppen te hazudsz róla is meg Kádárról is, és a többi meg elég tudatlan és beveszi a hazugságaidat.
2019. okt. 29. 14:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!