Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha a szüleim Romániából ki...

Ha a szüleim Romániából ki akarnának költözni ide Magyarországra, akkor kapnának valamilyen támogatást?

Figyelt kérdés

3-an vagyunk tesók, de mind nagykorúak, így gondolom a csók nem játszik.

Az egyik bátyám még Romaniaban van egyetemen 1 évet. Én és a másik tesóm itt vagyunk Mo-n már több éve, rokonokhoz bejelentett lakcímmel.

Ha anyuék kiköltöznének kapnának valamilyen támogatást? (Erdélyi magyarok vagyunk, már 8 éve állampolgárságunk is van)

2019. okt. 27. 11:45
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
33%
Bocsánatot kérek, amiért egy Romániába született embert lerománozok, akinek még román állampolgársága is van. :)
2019. okt. 27. 17:39
 22/30 anonim ***** válasza:
20%
Jó, de ha valakit lerománozol az nagyon nem ugyanaz mint ha felangoloznád, vagy felsévdeznéd. Azért Románia még egy fokkal élhetetlenebb mint Magyarország, ha valaki csóró.
2019. okt. 27. 18:09
 23/30 anonim ***** válasza:
29%
Egyébként Romániából nézve Magyarország ciki, vagy út nyugatra?
2019. okt. 27. 18:10
 24/30 anonim ***** válasza:
35%

Tulajdonkeppen nem is ertem.

Romania, Bulgaria hogy a pcsaba lett EU tag? :D

2019. okt. 27. 18:23
 25/30 anonim ***** válasza:
65%

Kérdező

A támogatás annyi, hogy magyar állampolgárok lehettek ti is a testvéreitekkel és a szüleid is anélkül, hogy előtte itt kellene élnetek és minden feltételt teljesítenetek mint másoknak, akik magyar állampolgárok szeretnének lenni.

Támogatni a határon túli magyarokat és az ottani életet támogatja a jelenlegi kormányzat, mert szeretnék ha a magyar testvéreink a saját szülőhelyükön is megfelelő vagy legalább kicsit jobb életet élhetnének, ami sok helyen a támogatás nélkül nem valósulna meg.

Azonban ha mint magyar állampolgárok ide költöztök, akkor onnantól tényleg ugyanolyan magyar állampolgárok lesztek mint akik már itt élnek. Vagyis mindazt meg fogják a szüleitek kapni amit egy itt élő magyar állampolgár megkap, de mást nem. Nekünk sem ad az állam támogatást azért hogy egyik városból átköltözünk a másikba.

Ha olyan helyre költöznek szüleitek, akkor a helyi önkormányzatnál esetleg lehet némi segítséget kérni vagy előzetesen meg lehet kérdezni a konzulátuson, hogy tudnak-e valamiféle támogatást adni, de ez csak egyedi eset lehet és nem hallottam még ilyenről.

Ha viszont szüleid munkát is vállalnának, akkor a cégtől lehetne kérni némi segítséget akár a költözéshez, akár a lakhatáshoz utána. De ez tényleg a cégen múlik, hogy akar-e így munkaerőt vagy sem. Ebben az állam nem tud segíteni.

Jöjjenek a szüleid, szeretettel várjuk őket - ne foglalkozz azokkal a bunkókkal aki eddig olyan módon nyilvánultak meg. Azonban ha jönnek, akkor mint magyarok jönnek, tehát többlet támogatásra ne számítsanak.

2019. okt. 27. 19:12
 26/30 anonim ***** válasza:
75%

Kérdező ne törődj a rosszindulatú megjegyzésekkel, a többség nem ilyen :) Az meg hogy érdeklődtök a lehetőségekről és a lehetséges támogatásokról, teljesen normális. Ha innen megy valaki például Angliába, akkor az illető is valószínűleg előtte érdeklődik az esetleges segítségekről, nincs ezzel semmi baj.

Ami pedig a románozásokat illeti, ők csak így élik meg a frusztrációjukat. Nem kell rájuk haragudni, inkább csak sajnálni, mert jó eséllyel eddig nem vitték sokra az életben, így másban keresnek bűnbakot.

2019. okt. 28. 01:14
 27/30 anonim ***** válasza:
0%

Rémlik nektek "szopósok" egy bizonyos tüntetés, hogy "mondjon le"? Meg 56', öszödibeszéd, úgy 2006-ban?

Akkor jobb volt?

Pillanatnyilag azért van Orbán-kormány, mert nincs ellenzék. Illetve ami van, az nem nevezhető annak. Liberálisnak nevezett pride-bulikat szervező biciklivel járogató pojácák, meg egyesek akik mozaikszerűen színesre festik a járdákat. Ez nem elég egy ország vezetéséhez, különösen akkor, ha egy olyan ország, amit az Eu 97%-a utál, legszívesebben megsemmisítene, beolvasztana.

Pillanatnyilag nincs jobb.

Kérdező: nem kapsz semmilyen támogatást, elveszíted azt, amit ott kapnál (pl.magyarigazolvány). Erdéliy vagyok, Pest megyében élek, és hidd el, nem jobb, mint ott. Egyedüli ok amiért kijöttem: nincsenek medvék és színvonalasabbak a klasszikus zenei koncertek.

Ezeken kívül élhetetlenebb az élet. Nincs olyan, hogy valamit elintézel pálinkával vagy valaki könyörületes veled szemben. Hideg, frusztrált, pükhendi bürokrácia. Szóval fontoljátok meg. Át lehet utalni a nyugdíjukat onnan, de az sem ingyen lesz. Azonkívül itt vannak a gyűlölködők is, akinek a hőn szeretett anyaországban büdös román leszel.

Hidd el, tanügyben dolgozom, nagyobbat szívok mint ti a 130000 ft-os fizetésemmel (mesterfokkal).

2020. aug. 6. 16:35
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

#28: Én soha senkit nem románoztam le, ahogy a környezetemben mástól sem hallottam ilyet, így valószínűleg nem a legjobb társasággal veszed körül magad.

Ha nem érzed itt jól magad, akkor a medvék elől költözhettél volna pl Nagyváradra is, ahol még filharmónia is van.

2020. aug. 6. 17:14
 29/30 anonim ***** válasza:
47%

Kedves tőled, hogy senkit nem románoztál le.

Itt arról van szó, hogy a hivatalokban megnézik az útlevelem/személyim, azonnal kötekednek, gúnyolódnak, mikor meglátják a születési helyemet. Olyanokkal, akik a saját fajtájukat gyűlölik csak azért, mert elcsatoltak egy országrészt a múlt évszázadban, nem barátkozom.

Sokat kirándulok, éltem már nyugatabbra is, és nem az számomra a kirándulás, hogy kimegyek a helyi McDonaldshoz, hanem nyakamba veszem az erdőt, hegyeket. Ezt csináltam Erdélyben, amíg nem találkoztam rengeteg derékig érő, falkában járó csobánkutyával, valamint egy bocsos medvével.

És köszönöm szépen, hallottam a nagyváradi filit, többször, és nem elégít ki, mert magam is zenész vagyok.

Vegyük csak a múlt hetet: az Aldiba bejött egy alak, és elkezdte kiabálni, hogy "egy liberális f_sz vagyok"! Folyamatosan ordítozott, és folyton rám nézett, pedig sztem nem látszott rajtam, honnan jöttem.. Az aluljáróban a pofámba bújik egy leharcolt figura: te zsidó vagy igaz, zsidó vagy? Mocsok zsidók stb stb. Azért Bukarestben is jártam, ott semmi hasonló tapasztalatom nem volt, csak kedvesen odajött egyszer segíteni egy idős bácsi, mivel térképpel álltam a kezemben, angolul megkérdezte, segíthet-e.

Nem fogom elmesélni az összes negatív élményem. Kapcsolat miatt maradtam itt, az élettársam is látja, milyen a hely, pedig ő pesti.

A mentalitással van probléma. Romániában meg azért vertek (iskolában, máshol pedig csak hátrányos megkülönböztetés), mert magyar vagyok. Szóval tkp. tökéletesen igaza van a románoknak, akik minket erdéliyeket bozgornak-hazátlannak-neveznek.

2020. aug. 6. 17:34
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

Megértem a csalódottságodat és sajnálom a rossz élményeket, de azért változatlanul állítom, hogy a többség nem ilyen. Próbálj azokkal foglalkozni, akik nem ilyenek. Nem szabad, hogy visszahúzzon az az egynéhány ember, aki ilyen. Máskülönben a liberálisok közül sem mindenki ilyen, ne tévesszen meg. Jómagam is annak tartom magam, de eszembe nem jutnának ilyesmik, amiket felsoroltál.

Azt az ügyintézőt, aki emiatt gúnyolódik pedig nyugodtan bepanaszolhatod. Például a kormányablakokban lehet észrevételeket írni, így majd az illetőnek is lehet egy kellemes beszélgetése a főnökével. Vagy ha ehhez nincs is kedved, akkor legalább figyelmeztetheted, hogy ha nem fejezi be akkor annak következményei lesznek.

2020. aug. 6. 17:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!