Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit jelent a "keresztény...

Fabu kérdése:

Mit jelent a "keresztény szabadság"?

Figyelt kérdés
2019. okt. 22. 20:54
1 2
 11/14 tgt ***** válasza:
74%
Az orbáni "keresztény szabadság" a demokrácia csorbításának szépelgő megfogalmazása.
2019. okt. 23. 06:48
 12/14 tgt ***** válasza:
67%

10-es: „Hogy azt tedd másnak, amit te szeretnéd, hogy veled tegyenek, nem?”

Ha én azt szeretném, hogy engem megverjenek, akkor megverhetem a másik embert? Ez lenne a keresztény szabadság?

2019. okt. 23. 06:52
 13/14 anonim ***** válasza:
86%

Azt jelenti, hogy: Csuhások térdre!

(Orbánék után szabadon!)

2019. okt. 23. 13:31
 14/14 anonim ***** válasza:

Eredetileg azt jelenti (politikától mentesen), hogy a bűntől lesz szabad az, aki keresztény, azaz Krisztus-követő. Mert ugye mióta az első emberpár vétkezett Isten ellen az édenkertben (hallgatva a kígyóra kíváncsi volt és ő akarta irányítani az életét) és ezért kikergette őket onnan Isten, azóta van halál, betegség, azóta kell dolgozni az élelemért, léteznek természeti katasztrófák, gyilkosság, háborúk, gyűlölet... stb. és senki nem tud igazán jót tenni és jó lenni. De ha elfogadod a megváltást, akkor megbocsájtást nyersz, halálod után feltámadsz és örök életed lesz, valami olyan állapotban, mint a paradicsom volt. Mellesleg meg jobb ember lehetsz. Tehát a szabadság az, hogy ha (újra) Isten a gazdád, akkor őt szolgálod és nem a bűnös önmagad (ahol úgysem te irányítasz) kívánságait kergeted. Mint egy engedelmes kisgyerek, aki elfogadja, hogy az anyja jót akar, ha nem engedi ki az úttestre, de a bekerített játszótéren szabadon rohangálhat.

Ezzel persze most van,aki egyetért, van aki nem. De politikára lefordítva szerintem sok keresztény sem ért egyet, mert Isten nem felcserélhető egy politikussal, párttal vagy ideológiával sem, hiszen az már bálványimádás.

2019. okt. 28. 09:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!